MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No mój detektor nadano więc e tym tygodniu myślę że będzie ❤️
-
Na usg wszystko ok papa też wyszła dobrze. Wszystkie ryzyka bardzo niskie. Teraz się zastanawiam czy robić nifty. Wcześniej byłam zdecydowana a teraz już nie wiem sama 🙂 Może ktoś dopisać mnie do listy ? Termin porodu 22 maja 🙂
Oczywiście ciśnienie miałam wysokie. W domu jak mierzę mam normalne. Lekarz powiedział, że mimo wszystko chyba zleci mi holter.
A co do płci to powiedział że na ten moment bardziej chłopiec, ale że teraz to jak wróżenie z fusów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 20:22
malami.91, megimeg, Kala139, niebieska, Kamsza, AJrin, Karenira lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Hej, też wczoraj miałam prenatalne, na szczęście wszystko dobrze, dziecko zdrowe po decyzji TK i całym medialnym szumie troche swirowalam, zapewne nadmiar zdjęć i bardzo sie bałam.
Znamy juz płeć znowu chłopiec, jestem troszkę rozczarowana bo marzyła mi sie dziewczynka, ale zaraz sie przyzwyczaję tylko imienia kompletnie nie mamy.
Zainteresował mnie ten detektor tętna z chęcią poczytam wasze opinie.Kala139, Angelaaaa, malami.91, Emimo, megimeg, Kamsza, squirrel lubią tę wiadomość
-
Czeresniowa super że wszystko w porządku! Po tym szumie medialnym i po poronieniu zawsze chyba na usg będę się denerwować. W pierwszej ciąży w ogóle czegoś takiego nie odczuwalam, na każde usg cieszyłam się że zobaczę dzidzie a wszelkie obawy były gdzieś z tylu, teraz nie moge zapanować na wizycie nad stresem. Myślę, że jeśli wszystko będzie dobrze u mnie na prenatalnych to się trochę uspokoję. Też mam juz synka ale widzę dwie dobre strony posiadania czy to chłopca czy dziewczynki🙂 Syn bardzo chce brata, mąż chciałby córkę a ja będę najszczesliwsza jak dziecko będzie zdrowe!
Emimo lubi tę wiadomość
-
Czereśniowa ja też przy tych zdjęciach miałam łzy w oczach cieszyłam się że Nifty wyszło ok jeszcze przed decyzja TK koniec końców dobrze ze robiłam je aż tak wcześnie ❤️ czasem trzeba słuchać instynktu
-
squirrel wrote:Na usg wszystko ok papa też wyszła dobrze. Wszystkie ryzyka bardzo niskie. Teraz się zastanawiam czy robić nifty. Wcześniej byłam zdecydowana a teraz już nie wiem sama 🙂 Może ktoś dopisać mnie do listy ? Termin porodu 22 maja 🙂
Oczywiście ciśnienie miałam wysokie. W domu jak mierzę mam normalne. Lekarz powiedział, że mimo wszystko chyba zleci mi holter.
A co do płci to powiedział że na ten moment bardziej chłopiec, ale że teraz to jak wróżenie z fusów.
Dopisałamsquirrel lubi tę wiadomość
-
Czereśniowa wrote:Ajrin, a ty przy dwójce chłopców bardzo chciałaś dziewczynkę? Jak chłopaki sie dogadują, potrafią sie fajnie razem bawić?
Kala139 mój syn tez chciał brata :p wiec śmieje sie, ze wyszło na jego
Tak chciałam dziewczynkę i to bardzo fajnie by miała niezłą obstawę 2 starszych braci. Ale prawie od poztywnego testu czułam, że będzie chłopak więc nie czuję jakiegoś żalu cieszę się, że zdrowy. Dogadują się teraz super miedzy nimi jest 18 miesięcy różnicy, ogólnie od początku było ok wiadomo rodzeństwo więc są kłótnie o to moje, ja chciałem to, będzie zawsze ale ja w większość widzę super braci, którzy się dzielą pomagają sobie bawią się. Starszak jest bardzo wymagającym dzieckiem po prostu trudnym a i tak zaskakuję cierpliwością do brata. Ostatnio pożycza mu prawie codziennie jakieś ubrania, młodszy ma fazę buntu i jest ryk rano ja chce ubrać psi patrol na co starszak wyciąga mu z szafy i daje swoją
Dziś rano młodszy przestraszył się idąc do przedszkola psa to starszak złapał go za rękę mówiąc nie bój się ja ciebie obronie po czym go przytulił i powiedział kocham Cie. Takich sytuacji jest naście i to cudowne zawsze mam łzy w oczach, że tak potrafią dbać o siebie mimo, że potrafią się i bić szarpać wyrywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2020, 08:55
Skowronek, megimeg, Karenira, Kaśka28, Emimo, Kala139, niebieska lubią tę wiadomość
-
Ajrin bardzo fajna relacja jednak u was mała różnica wieku, u nas bedzie 3 lata.
Megimeg ja słyszałam teorie, że męskie plemniki są szybsze, a żeńskie bardziej wytrzymałe, czyli teoretycznie przed owulacja żeńskie mogą przeżyć, a w trakcie męskie szybciej dotrą do jajeczka, ale ile w tym prawdy to nie wiem, ja w końcu sie nie stosowałam do tego, bo długo nie mogłam sie zdecydować na drugie i w końcu wyszła spontaniczna decyzja na początku byłam w sumie przerażona bo chyba oboje nie sądziliśmy, że za pierwszym razem sie uda a u was jaka jest różnica wieku?
-
Też tak słyszałam u nas na 2 dni przed Ovu jest młodszy a z mój brat ma 2 dziewczynki z Ovu więc to nie jest tak w 100% dalej trochę loteria. Teraz było na dzień przed Ovu choć pewności nie ma bo często jeden dzień mi się przesuwała.
-
U mnie będzie 5 lat różnicy. Chciałam żeby było 3-4 lata ale wyszło inaczej. Chociaż oglądałam jak się wypowiadał psycholog i mówił ,że on specjalnie chciał mieć dzieci z dużą różnicą wieku (24,18,13 lat ) bo z psychologicznego punktu widzenia wtedy lepiej można je poznać i poświęcić czas kazdemu.
-
Ja myślalam, że spisze ovu na straty bo na początku miałam mega problemy z błędnikiem i brałam silne leki na zawroty głowy przy których ciąża nie wskazana. Na szczęście na 2 dni przed ovu wszystko wróciło do normy i odstawiłam leki.
-
A ja właśnei teraz się boję bo będzie 3 lata różnicy miedzy młodszym a miedzy starszakiem 4,5. Starszak nawet nie pamięta, że był sam jeszcze był malutki jak pojawił się brat teraz już obaj będą dużo bardziej świadomi choć tyle lepiej, że już nie będzie 2 maluszków w pampiersie i niesamodzielnych więc tyle łatwiej