MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mi się tak wydaje, że za wcześnie. Ale przy kolejnych ciążach czuć wcześniej podobno.
malami.91 wrote:Bo to mega wcześnie?
Na regularne ruchy to naprawdę jeszcze nie pora, każdy lekarz to powie. -
Kora88 wrote:Hej, ja do tej pory miałam 1 krwotok, a z powodu krótkiej i miękkiej szyjki muszę leżeć, a jestem dopiero w 15tyg. Nie zawsze łatwo się tu czyta o dylematach typu co wybrać albo kupić w takiej sytuacji albo po przejściach, ale zawsze jest tu z kim porozmawiać albo zwyczajnie się wygadać. Trzymam kciuki i życzę pozytywnych myśli, bo negatywne nic nam nie dadzą (wiem wiem łatwo pisać).
-
Emimo, podobno tak, ale i tak większość źródeł podaje, że u wieloródek to okolice 16tc najczęściej. No i wiadomo, że na początku te ruchy są odczuwalne raz na jakiś czas, a dopiero jak dziecko jest odpowiednio duże to czuć je regularnie 🙂. Te małe istotki mają dopiero po kilka cm i też trochę warstw tkanek je oddziela od naszych zakończeń nerwowych 😉. Także no stress.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 12:38
Emimo lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Emimo właśnie nie czuję codziennie od kilku dni nie czułam i dlatego monitor bo jakoś się zestresowalam. Poprzednie ciąże nawet pod koniec bywało że długo nie czułam ruchów i dwa razy byłam skłonna jechać na IP ale coś słodkiego ratowało sytuację tym razem kupiłam monitor bo przy tym co się dzieje bicie serca moz e będzie mnie koić 😂
Emimo lubi tę wiadomość
-
Już po wizycie te plamienia i krwawienie mam od polipa który jest w szyjce. Na szczęście nie zagraża dziecku. Dzidzia ma 10cm😚 Moja Pani Doktor powiedziała że mogę to mieć cała ciążę. I że przynajmniej obie jesteśmy teraz spokojniejsze wiedząc od czego to. Jestem spokojniejsza najważniejsze że z dzidzią dobrze 😃😃😃
Termin porodu 7 mająmalami.91, AJrin, Emimo, Ala_Ala lubią tę wiadomość
-
Karola87 wrote:Dzisiaj pytałam czy możliwe że czuję ruchy. To mi powiedziała że za wcześnie jakieś dwa tygodnie. Czyli 16 tydzień
A mój gin jak powiedziałam, że poczułam powiedział, że możliwe szczególnie przy kolejnych ciążach. No nic póki co od kilku dni nie czułam i mega tego brakuje ☺️ -
Też mi się tak wydaje, że jeszcze trochę czasu potrzeba, bo 7cm to Maleństwo a tyle tłuszczu do pokonania.
malami.91 wrote:Emimo, podobno tak, ale i tak większość źródeł podaje, że u wieloródek to okolice 16tc najczęściej. No i wiadomo, że na początku te ruchy są odczuwalne raz na jakiś czas, a dopiero jak dziecko jest odpowiednio duże to czuć je regularnie 🙂. Te małe istotki mają dopiero po kilka cm i też trochę warstw tkanek je oddziela od naszych zakończeń nerwowych 😉. Także no stress. -
Ciekawa jest opinii na temat tego urządzenia.
p.s kurtkę z Lidla zostawiasz czy odsyłasz?
AJrin wrote:Emimo właśnie nie czuję codziennie od kilku dni nie czułam i dlatego monitor bo jakoś się zestresowalam. Poprzednie ciąże nawet pod koniec bywało że długo nie czułam ruchów i dwa razy byłam skłonna jechać na IP ale coś słodkiego ratowało sytuację tym razem kupiłam monitor bo przy tym co się dzieje bicie serca moz e będzie mnie koić 😂 -
Zostawiłam bo dość kompaktowa jest a z polarem pod spodem daje rade 😂
A mnie nosi tak bym sobie gdzieś pojechała na weekend. -
AJrin nie powiem bo też bym gdzieś pojechała ale chorubsko dalej u nas😔kiedy to się skończy.
Co do ruchów to pamiętam w zeszłej ciazy jak powiedziałam w 14tc że czuję co jakiś czas takie muśnięcia w brzuchu to gin powiedziała że mam prawo to czuć bo jestem szczuplutka. Także co lekarz to inna opinia. Moje dziecko coś ciężko śpi od kilku nocy chyba zęby zaczynają dokuczać dobrze ze na tym etapie to już ostatnie(piątki) -
ja już od pażdziernika się tak wybieram ale ciagle coś. A teraz zaczęliśmy wielkie zimowe sprzątanie
Będę miała do wystawienia bardzo dużo ubranek po córci na 7/8 lat z zary gdzie polecacie sprzedać na vinted?
AJrin wrote:Zostawiłam bo dość kompaktowa jest a z polarem pod spodem daje rade 😂
A mnie nosi tak bym sobie gdzieś pojechała na weekend. -
Mnie lekarz w zeszłym tygodniu sam pytał, czy nie czuję już ruchów. Myślę, że to bardzo indywidualna kwestia i nie ma co się przejmować bo dla nas wszystkich jest jeszcze wcześnie 😉
Ojjj kusi mnie ten detektor tętna...Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Też się zastanawiałam nad detektorem tętna ale boję się że mimo że tętno będzie ja nie będę potrafiła go zlokalizować czy coś i umre na zawał przedwcześnie Myślicie że takie urządzenie na takim etapie wykrywało by już tętno? Macie jakies upatrzone urządzenia?
-
Ja sprawdzałam wczoraj i chwila moment znalazłam. Tetno dziecka różni się od tętna matki. Moje było wolne dziecka szybkie 🙂 w drugiej ciąży też bez problemu znajdowałam
AJrin lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj czekałam jak na szpilkach bo na prenatalnych w piątek miałam pobrana krew na test pappa. Pani dr powiedziała że ona sobie połączy wyniki z usg i z krwi i jakby coś było nie tak to będzie dzwonić umawiać się na wizytę. Powiedziała że jak do 15.30nie będzie tel tzn że WSZYSTKO DOBRZE!!!! Cały dzień czekałam a teraz patrzę na zegar a to już prawie 17 i NIKT nie dzwonił!!!! Jestem szczęśliwa!!
Emimi, megimeg, AJrin, Kamsza, Emimo, Angelaaaa, KaroInka, malami.91, Ala_Ala, Kala139, Mom4 lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Jak tak sobie przypomnę ciążę z synkiem to bywały dni, że się praktycznie nie ruszał (w zaawansowanej już ciąży) a ja schodziłam na zawał i chciałam męża na IP ciągnąć. Oczywiście to jest normalne, że takie dni się zdarzają, ale detektor by się przydał wtedy żeby się nie denerwować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 18:24
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021