MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nath i tego się trzymaj. Zobaczcie jak to jest, upragnione ciąże, niektóre latami wyczekane, a ciągle coś...
Ja też postanowiłam się na razie tym łożyskiem nie przejmować, w styczniu na połówkowych zobaczymy czy będzie dalej przodujące czy nie i potem będę się martwić, ale mam nadzieję, że cieszyć, że nic złego się nie dzieje. Za dwa tygodnie mam kolejna wizytę toteż już może coś się tam zmieniWiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2020, 21:23
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Rio wrote:Wlasnie, ciągle coś. U mnie ostatnio dużo wodnistego śluzu i już sobie wkręcam ,że to może wody płodowe 😣.
-
mother84 wrote:Nath i tego się trzymaj. Zobaczcie jak to jest, upragnione ciąże, niektóre latami wyczekane, a ciągle coś...
Ja też postanowiłam się na razie tym łożyskiem nie przejmować, w styczniu na połówkowych zobaczymy czy będzie dalej przodujące czy nie i potem będę się martwić, ale mam nadzieję, że cieszyć, że nic złego się nie dzieje. Za dwa tygodnie mam kolejna wizytę toteż już może coś się tam zmieni
Kochana, wrzucam cytat z artykułu mamy ginekolog:
"1. NIE można stwierdzić łożyska przodującego przed 20 tygodniem ciąży. Niektórzy lekarze tak robią, lecz niestety nie jest to zgodne z zasadami, ponieważ ok. 30% łożysk przed 20 tygodniem będzie przodujące – łożysko zajmuje dużo miejsca, a macica jest jeszcze mała.
2. Jeżeli stwierdzimy łożysko przodujące w 20 tygodniu, to nie oznacza to, że będzie ono przodujące do końca ciąży. 90%!!! łożysk, które są za nisko nad ujściem macicy na tym etapie, wraz ze wzrostem macicy „podciąga” się do góry i przestaje przodować. Położenie nisko leżącego łożyska warto kontrolować w USG ok. raz na miesiąc."AJrin, mother84 lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Malami tak, czytałam to u mamyginekolog i tego się trzymam póki co 😉
malami.91 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny a na który tydzień macie umówione usg połówkowe? Mnie zapisali na 12.01. i wtedy wychodzi mi 21+6. Na ostatnim usg lekarz mówił, że bobas jest nieco większy, ale to nic. No i teraz się zastanawiam, czy ten 12.01. to będzie dobry termin 😐
Jak dzwoniłam do przychodni się zarejestrować to Pani określiła najlepszą datę wg tc... -
Rio wrote:Wlasnie, ciągle coś. U mnie ostatnio dużo wodnistego śluzu i już sobie wkręcam ,że to może wody płodowe 😣.
U mnie to damo jakoś od 2 tygodni, ale właśnie z 3 tyg temu aplikacja ciążowa powiadomiła mnie ze tak może być ze upławy się zwiększa i ze to normalne
03.08.2017 [*] Aniołek 8tc+3
mthfr677, Pai1-4G, Vr2 —> metyle+ heparyna 0,4mg
Hashimoto, niedoczynność—> euthyrox 75/100 -
Emimi wrote:Dziewczyny a na który tydzień macie umówione usg połówkowe? Mnie zapisali na 12.01. i wtedy wychodzi mi 21+6. Na ostatnim usg lekarz mówił, że bobas jest nieco większy, ale to nic. No i teraz się zastanawiam, czy ten 12.01. to będzie dobry termin 😐
Jak dzwoniłam do przychodni się zarejestrować to Pani określiła najlepszą datę wg tc...
Wg usg na 21+0 mam. Spróbuj sie umówić wcześniej bo faktycznie dosc pozno masz, ja myslalam, ze u mnie juz na ostatnią chwilęStarania od marca 2018
-
Emimi wrote:Dziewczyny a na który tydzień macie umówione usg połówkowe? Mnie zapisali na 12.01. i wtedy wychodzi mi 21+6. Na ostatnim usg lekarz mówił, że bobas jest nieco większy, ale to nic. No i teraz się zastanawiam, czy ten 12.01. to będzie dobry termin 😐
Jak dzwoniłam do przychodni się zarejestrować to Pani określiła najlepszą datę wg tc...
Ja mam na równo 20 tydzień dziecko przoduje o tydzień więc wymiarowo będzie ok tak sugerował gin. -
Jak dzwoniłam do przychodni się zarejestrować to Pani określiła najlepszą datę wg tc... -
Mam pytanie do dziewczyn, które nie robiły nifty i nie mają w ten sposób potwierdzonej płci. Wasi lekarze naprawdę z taką pewnością w 13 tyg mówią już o płci ?? Mi też na prenatalnym mówił, że wygląda mu na męskie narządy ale zaznaczył żeby nie kupować jeszcze ubranek i żeby narazie nie traktować tej informacji wiążąco. Ja w zasadzie narazie traktuję, że jeszcze płci nie znam, chociaż nie wiem dlaczego ale jakoś czuje że to będzie jednak chłopiec 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 10:28
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja mam dzwonić na początku grudnia i umówić się na połówkowe na początek stycznia. Nie wiem, który to tydzień wypadnie
Squirrel mi na prenatalnych babeczka powiedziała,że na 55% chłopiec (to było 2 tyg temu), a wczoraj moja gin potwierdziła, że chłopiec i mówiła, że na 100%, nawet pokazała na USG i mam na wydruku, w pierwszej ciąży to bardziej było widać jak sobie porównałam, bo było inne ujęcie, no, ale jak mówi, że na 100% to chyba muszę wierzyć 😁 zobaczę na wizycie za 2 tyg czy nic nie zniknie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 10:39
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️