MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi na prenatalnych po zapytaniu powiedzial ze plec okresla sie na polowkowych i ze widzi dziewczynkę. Jednak wzielam to z rezerwa. A 2 tyg później moj ginekolog stwierdził,ze na tym etapie to wróżenie. I wielu przypadkach sie to pozniej zmieniaStarania od marca 2018
-
AmazonkA29 wrote:Dziewczyny mi lekarz kazał umówić się na połówkowe za 7 tyg ale to wypada drugi dzień świąt. A tylko w piątki robi. Jak się umowie tydzień wcześniej to będzie 18+6 albo mogę 21+6 bo wczesniej jest 1 stycznia i też lipa co zrobić?Starania od marca 2018
-
U mnie w pierwszej ciąży lekarz powiedział na 90% chłopak i się potwierdziło w 2 ciąży powiedział, że na 70% chłopak i też się potwierdziło w 3 ciąży powiedział, że raczej chłopaka widzi ale wiedział, że robie Nifty i dodał na dniach będzie pani wiedzieć więc nie spekuluje, wiedział też, że chce dziewczynke po 2 chłopakach
Dodam, że kuzynce ten sam gin potwierdził 2 chłopaków w 12 tygoniu i też się sprawdziło więc coś tam jednak idzie spekulować -
Mi w zasadzie w pierwszej ciąży w 13 tyg jak robiłam prenatalne lekarka powiedziała że dziewczynka, ale żeby jeszcze ścian na różowo w pokoju nie malować 😀 a tydzień później robiłam nifty i wyszło też że dziewczynka.
Teraz też myślę że skoro jednak powiedział że chyba chłopiec to będzie jednak chłopiec 🙂 przecież swoje już widział podczas tylu badań które w życiu wykonał. Ja poza tym czuje się w tej ciąży duzo gorzej niż w pierwszej. Ciągle męczą mnie mdłości i jestem nadal bardzo senna. Wieczorem to 20.30 chodzę spać. Z córką mdłości to miałam max 2 tyg i to gdzieś w okolicy 8-10 tydzień. Praktycznie całą pierwszą ciążę dobrze się czułam a teraz jest inaczej.
Teraz mam wizytę 16+2 więc mam nadzieję że powie coś więcej w temacie płci 🙂 coś bym już kupiła 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 11:04
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Mi w poprzednich ciążach moja gin w 12 - 14 tyg powiedziała, że będą dziewczynki i się potwierdziło, teraz w 11 tyg powiedziała, że prawdopodobnie chłopiec teraz byłam na pranetalnych 12+3 i inna gin też powiedziała, że chłopak 🙂 wizytę u mojej gin mam 7.12 zobaczymy czy Tymek nadal będzie Tymkiem😁
-
squirrel wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które nie robiły nifty i nie mają w ten sposób potwierdzonej płci. Wasi lekarze naprawdę z taką pewnością w 13 tyg mówią już o płci ?? Mi też na prenatalnym mówił, że wygląda mu na męskie narządy ale zaznaczył żeby nie kupować jeszcze ubranek i żeby narazie nie traktować tej informacji wiążąco. Ja w zasadzie narazie traktuję, że jeszcze płci nie znam, chociaż nie wiem dlaczego ale jakoś czuje że to będzie jednak chłopiec 🙂
Ja byłam na dwóch USG i żaden lekarz ne był w stanie powiedzieć nic o płci.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ale za to znam osobiście przykład, kiedy rodzice zdziwili się przy porodzie, że jest chłopak, a wszystko kupili i przygotowali na dziewczynkę, wiec i tak się zdarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 11:14
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Squirrel, mi w 13tc lekarz powiedział, że jest pewny,że będzie dziewczynka. Pokazał na usg takie dwie kreski między nogami i powiedział, że to wargi sromowe 🙈 Oczywiście za 2 tyg jeszcze raz gin spojrzy i zobaczy czy jednak nic się nie zmieniło. 😃
Dziewczyny będziecie zapisywać się do szkoły rodzenia? Jak tak to kiedy mniej więcej? 🙈
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
baksia wrote:Squirrel, mi w 13tc lekarz powiedział, że jest pewny,że będzie dziewczynka. Pokazał na usg takie dwie kreski między nogami i powiedział, że to wargi sromowe 🙈 Oczywiście za 2 tyg jeszcze raz gin spojrzy i zobaczy czy jednak nic się nie zmieniło. 😃
Dziewczyny będziecie zapisywać się do szkoły rodzenia? Jak tak to kiedy mniej więcej? 🙈
baksia lubi tę wiadomość
-
Mi lekarz powiedział, że jest za wcześnie i nic nie wiem. Jutro mam kolejne USG może się dowiem.
squirrel wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które nie robiły nifty i nie mają w ten sposób potwierdzonej płci. Wasi lekarze naprawdę z taką pewnością w 13 tyg mówią już o płci ?? Mi też na prenatalnym mówił, że wygląda mu na męskie narządy ale zaznaczył żeby nie kupować jeszcze ubranek i żeby narazie nie traktować tej informacji wiążąco. Ja w zasadzie narazie traktuję, że jeszcze płci nie znam, chociaż nie wiem dlaczego ale jakoś czuje że to będzie jednak chłopiec 🙂 -
AmazonkA29 wrote:Dziewczyny mi lekarz kazał umówić się na połówkowe za 7 tyg ale to wypada drugi dzień świąt. A tylko w piątki robi. Jak się umowie tydzień wcześniej to będzie 18+6 albo mogę 21+6 bo wczesniej jest 1 stycznia i też lipa co zrobić?
AJrin lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Squirrel, mi lekarz powiedział, że dziewczynka na 99%. Był bardzo pewny w tym. Podobno to super specjalista od badań prenatalnych także jakoś mu wierzę 🙂. Co najlepsze, to ja go w ogóle o płeć nie pytałam, sam wypalił, nawet nie zapytał czy chcę wiedzieć...
Z kolei mój lekarz prowadzący w ogóle nie podejmuje się tego tematu tak wcześnie. Nie żeby był złym specjalistą, ale chyba akurat nie ma przekonania do tej oceny płci na podstawie wyrostka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 12:57
AJrin lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja nie chodziłam do szkoły rodzenia i teraz też nie planuję 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja prowadzę ciążę u lekarza z certyfikatem do badań prenatalnych więc specjalnie nie zapisuje się na usg prenatalne , połówkowe itp bo mam to wszystko u niego i tak mniej więcej wyznacza mi wizyty co miesiąc. Połówkowe nie wiem kiedy wypadnie ale skoro teraz mam wizyte 07 grudnia to pewnie jakoś na początku stycznia będzie połówkowe.
Do szkoły rodzenia chodziłam w pierwszej ciąży, teraz nie idą bo w drugiej ciąży nie widzę sensu. Ogólnie to ja nie polecam. Jedynym plusem szkoły rodzenia była możliwość wejścia do szpitala i zobaczenia sal porodowych. Teraz w pandemii wątpie żeby coś takiego było możliwe. U mnie wiele położnych to były starsze panie z przestarzałą wiedzą, mówiące że np przy karmieniu piersią od tego co je matka dziecko boli brzurzek, że nie można kwaśnego itp. Dużo było wymiany zdań pomiędzy nimi a dziewczynami które odważyły się zaprezentować odmienne poglądy naukowe i momentami było nieprzyjemnie. Poza tym ja rodziłam przez cc i na nic mi się to zdało wszystko. Drugi razm bym na pewno nie poszła, ale też rozumiem że jeśli to jest czyjaś pierwsza ciąża to inaczej do tego podchodzi 🙂🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam. Chciałam iść co prawda, ale razem z mężem, a ze względu na jego pracę to nie wypaliło i w sumie nigdy nie żałowałam. Daliśmy radę urodzić (tak mówię, bo mąż mnie naprawdę mega wspierał przez cały poród) i ogarnąć malucha też 🙂.
Internet jest pełen wiedzy, tylko trzeba szukać rzetelnych źródeł.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 12:46
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
ja się zapisałam do szkoły rodzenia. To moja pierwsza ciąża, więc szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie inaczej. Zapisałam się do polecanej i bezpłatnej więc mam nadzieję, że będę zadowolona. Zajęcia ruszają wtedy kiedy każda z Pań zapisanych do grupy ukończy 25 tydzień05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀