MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie polecam tych gum u mnie to potęgowało wytwarzanie kwasu żołądkowego już lepiej migdały stosować na mnie tez nie działa imbir wręcz mnie ten smak drażni jest za ostry. Na początku pomagały mi paluszki ale tez tylko na chwilę bo potem zaczęłam wymiotować cola pomogła tez na chwile w 4 miesiącu nic nie pomagało tylko szpital i kroplówki teraz jest lepiej i mi te mandarynki poprawiają trochę samopoczucie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 15:33
-
lekarz wymienił 2 nazwy ale ze stresu nie wiem. Nic nie mówił czy ma to wpływ na dziecko. Bardziej się boje o te znieczulenie ale mówił że to mała dawka a jakbym miała jakiś wypadek czy złamanie to w szpitalu też by podali znieczulenie i to o wiele wieksza dawka ☹️ za tydzień ide na wyciągnięcie szwów to może więcej się zapytamMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Jak pokazałam brzuch to lekarz myślał że to zwykle atypowe zapalenie skóry i że to ciąża może mieć na to wpływ ale jak zobaczył pod pachami plamy to powiedział że ciaza nie ma nic z tym wspólnego i nie wygląda na zwykłe problemy skórne więc chyba bardziej skąplikowane ☹️ zresztą najpierw by dał jakąś maść a nie od razu biopsję ☹️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Ala ja jestem przykładem, gdzie boli mnie cały czas brzuch (raz mniej, raz bardziej), lędźwie, pochwa itp. póki co lekarz mówi, że taka ma uroda ✌️ w pierwszej ciąży też tak miałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 17:19
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mnie dzisiaj tak bolał brzuch że myślałam że po schodach nie wejdę a mała się akurat bawiła w sypialni.
Także niby drugi trymestr łatwiejszy ale na każdym etapie coś😔
Ja właśnie dostałam wiadomość od mojej pani ginekolog że szpitala że ma pozytywny test na koronę i niemam jutro wizyty a wszyscy inni mają full 😒☹️to się doczekałam ☹️😔 -
Angelaaaa wrote:Możliwe że w 15+6tc poczułam delikatne muśnięcie dziecka 3 razy pod rząd w tym samym miejscu ? Tak mi się wydaje że to ruch dziecka a nie jelita dziwne uczucie 😁
Takie jakby ktoś cię lekko musnął palcem od środka? 🤔 -
Kamsza no lipa z tą wizytą, też miałam tak w październiku, dzień przed dowiedziałam się, że moja gin ma covid i na szybko szukałam kogoś, żeby tylko zrobił USG i zobaczył czy wszystko ok ☺️
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Współczuje:(
A czujesz ruchy codziennie, bo ja 4 ciąża a nic nie czuje. Ja dziś też mam słabszy dzień. NIc nie zrobiłam, ale zaległości mam nadrobione, więc jeden dzień mogę poleżeć
megimeg wrote:A ja mam dziś dola, mi chyba te „mdłości” nigdy nie odpuszcza i to powietrze pod gardłem, nie wiadomo skąd i dlaczego, nikt tego nie ma ręce mi opadają i jest mi smutno -
Bardzo Ci współczuję. Trzeba być dobrej myśli. Oby miesiąc oczekiwania szybko zleciał.
Angelaaaa wrote:Hej. Jestem załamana 😭😭😭 pamiętacie jak pisałam że mam dziwne plamy na ciele ? Miałam dzisiaj prywatną wizytę u dermatologa i mogę mieć rzadką chorobę skóry... Musiałam mieć piobsje skóry, dostałam miejscowe znieczulenie i wycieli kawałek skóry na szyi 😭 dopiero za miesiąc wynik oszaleje 🥺🥺 odechciało mi się jeść i wszystkiego 😭Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za pocieszenie 👍
Emocje trochę opadły staram się myśleć o dzidzi 😊
Wysłałam zdjęcie plam do innego dermatologa to tylko napisał że trzeba czekać na wynik biopsji 😒
To będzie najdłuższy miesiąc w moim życiu ☹️
I nigdy bym się tego nie spodziewała myślałam że pójdę dostanę jakąś maść i przejdzie a tu takie rzeczy się dzieją ☹️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
nick nieaktualny
-
Emimo wrote:Współczuje:(
A czujesz ruchy codziennie, bo ja 4 ciąża a nic nie czuje. Ja dziś też mam słabszy dzień. NIc nie zrobiłam, ale zaległości mam nadrobione, więc jeden dzień mogę poleżeć -
nick nieaktualny
-
Ja już mdłości w sumie nie mam, coś tam sporadycznie się zdarzy. Niestety kiepsko się czuję po jedzeniu. Nie objadam się,a jakieś pół godziny po posiłku czuję się taka pełna jakbym zjadła konia z kopytami. Strasznie to nieprzyjemne uczucie. Brzuch mam wtedy wielki aż mi pępek zaczyna wystawać. I to nie są gazy w jelitach tylko uczucie ciężkości w żołądku. A jak już mi to minie to praktycznie od razu czuję głód 🙄.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2020, 21:09
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja z kolei mam straszne wzdęcia, gazy, zaparcia...dieta nic nie pomagała. Ratuję się czasem laktulozą i Espumisanem jak trzeba
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Ja w pierwszej ciąży chodziłam na szkołę rodzenia i było super. Wiedza na najwyższym poziomie, oczywiście zalecenia wszystkie teraźniejsze. Może dlatego, że prowadziła je oddziałowa z naszej porodowki🤔
Liwi zakwas z buraków bardzo polecam na podniesienie żelaza. Po porodzie nie pomagały mi tabletki a dołączyłam do tego zakwas z buraków i od razu ładnie się wszystko podniosło. Do tego jest pyszny 😋
Ja mam zapierdziel w pracy. Niestety ale tak to w księgowości wygląda, że przed 20 to jestem po pachy w papierach 🤷♀️