MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
mother84 wrote:Ja z kolei mam straszne wzdęcia, gazy, zaparcia...dieta nic nie pomagała. Ratuję się czasem laktulozą i Espumisanem jak trzeba
Dziewczyny czy któraś z Was miała jakieś takie kłucia w okolicy pochwy lub szyjki? Mam coś takiego ale nie chce się nakręcać negatywnie, ginekolog wie. Ja mam tryb leżący niestety ze względu na miękka szyjkę, wiec jak coś tam czuje to mi ciśnienie skacze i wyszukiwarka w goglach szaleje. -
zOsIa88 wrote:Jeszcze do tych dolegliwości to tez trzeba zobaczyć co nam służy co nie. Ja w ogóle nie mogę jeść zup dzisiaj miałam podejście nie wiem które po długiej przerwie i znowu mnie na wymioty zbiera nie wiem.jak się to zakończy:/
-
Kora88 mnie głównie boli podbrzusze, ale w szyjce/ pochwie też czasem zakłuje. Z dwa dni temu miałam takie kłucia tam przez dobrą minutę, ale przeszło
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kora88 mnie też czasami zakuje w szyjce, ostatnio mówiłam gin o tym to powiedział, że to normalne. Widzę, że też masz z szyjka problemy.. Ja mam dosyć krótka i za 3 tyg będę miała zakładany pessar.
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
wisienka94 wrote:Ja w pierwszej ciąży chodziłam na szkołę rodzenia i było super. Wiedza na najwyższym poziomie, oczywiście zalecenia wszystkie teraźniejsze. Może dlatego, że prowadziła je oddziałowa z naszej porodowki🤔
Liwi zakwas z buraków bardzo polecam na podniesienie żelaza. Po porodzie nie pomagały mi tabletki a dołączyłam do tego zakwas z buraków i od razu ładnie się wszystko podniosło. Do tego jest pyszny 😋
Ja mam zapierdziel w pracy. Niestety ale tak to w księgowości wygląda, że przed 20 to jestem po pachy w papierach 🤷♀️
Gdzie chodziłaś do tej szkoły rodzenia?05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Monikakap wrote:Hej co możemy brać na przeziębienie w ciąży??
Hernata z miodem czosnek, prenatal dla kobiet w ciazy maja cos na gardło. Ja piłam też lipe przy temperaturze apap. Generalnie jak nie masz jeszcze objawów to duzo odpoczynku nawodnienie witamina c -
Monikakap wrote:Hej co możemy brać na przeziębienie w ciąży??
Możesz też zrobić syrop z cebuli jak boli cię gardło. Prenalen dla kobiet w ciąży mają w tabletkach i w syropie.
Do picia imbir, cytryna, miód.
A ja dostałam wczoraj smsa od mojej gin że przyjmie mnie jakiś inny ginekolog w piątek 🙂Takze dobrze się złożyło bo po nocce ledwo żyję. Córce idą zęby i dała mi popalić od 1.40-4.20. Dzisiaj jestem jak zombie ☹️😒AJrin, malami.91 lubią tę wiadomość
-
baksia wrote:Kora88 mnie też czasami zakuje w szyjce, ostatnio mówiłam gin o tym to powiedział, że to normalne. Widzę, że też masz z szyjka problemy.. Ja mam dosyć krótka i za 3 tyg będę miała zakładany pessar.
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
W pierwszej ciąży miałam sprawdzaną chyba ok 16 tygodnia - tak że była mierzona ile ma cm. Wcześniej chyba tylko doktor mówiła jak mnie badała na fotelu czy twarda i czy zamknięta. Do końca ciąży moja szyjka pozostała praktycznie nie do ruszenia i nawet wywoływanie porodu wszelkimi metodami nie pomogło. Musiałam mieć cc, a byłam już w 41 tyg ciąży. W drugiej ciąży nie miałam do tej pory jeszcze mierzonej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 09:52
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
gonia729 wrote:Dziewczyny skąd Wy wiecie jaką macie szyjkę macicy? Kiedy gin Wam sprawdzał? Jak ostatnio zapytałam mojej dr o szyjkę to powiedziała, że sprawdza się ja dopiero w 18 tc... Teraz już sama nie wiem
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Mi też gin sprawdza za każdym razem. Teraz miała 4 cm
Na przeziębienie to wszystko to co dziewczyny napisały, a z leków to np.na gardło można Tantum Verde lub uniben. Można w ciąży stosować
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
U mnie mierzył szyjke tylko ręcznie
Ale moja szyjka pancerna żadnego porodu nie puściła dotrwałam do 43 tygodnia i dalej nawet najsilniejsza dawka oksy na nia nie podziałała a cewnika pod balonik nie dało rady do niej wsadzić nawet 6 lekarzy, każdego dnia któryś próbował łącznie z ordynatorem łamiąc przy tym kilka wzierników nie polecam. -
Malami u mnie na razie też podczas badania na fotelu bada a na USG to dopiero potem mierzy dokładnie.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Wypełnione
zOsIa88 wrote:Dziewczyny ogromną prośbą o wypełnienie ankiety jeszcze trochę mi zostało
https://docs.google.com/forms/d/1lrfgoAfFollqBodIG8mCBugxeUqj6ub2Kq4ZLZTiJkg/edit
Z góry dziękuję