MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Rodzina wrote:Liwi jestesmy na tym samym etapie ciazy 😃 zapisalas sie juz na usg polowkowe? Ja wczoraj mialam sprawdzona szyjke 17 tydz. I 3,93 cm miala.
Teoretycznie tak. Moja ginka zapisala mnie na 2 grudnia. Ale to bedzie 18 tydzieni nie wiem czy nie za szybko. Ona mowi ze ok.
Ale tak mysle ze pojde jeszcze przed swietami to tego gostka ktory robił mi to pierwsze usg genetycznie. Bo taki byl fajny ten facet i naprawde mega zaangażowany.Rodzina lubi tę wiadomość
-
Fajnie macie, że już czujecie ruchy. Ja jeszcze nic. Parę razy coś mnie załaskotało, ale myślę że to jeszcze nie to.
Wymioty mi odpuszczają. Powoli. Wyczaiłam, że mogę zjeść na śniadanie dwie suche grzanki z chleba tostowego i się ładnie trzyma. Mam takie dni w kratkę. Dzień całkowitego spokoju i dzień z minimalnymi wymiotami. Idzie ku dobremu
Odkryłam fajny kanał na YouTube MamaLama. Dwie dziewczyny opowiadają o ciąży, porodach i macierzyństwie. Od dwóch dni oglądam ich filmikiAJrin, megimeg lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Skowronek wrote:nie mogę uwierzyć jak wiele nas łączy jak tam praca z kodami gtu? ja już wymiękam...
Gdzie chodziłaś do tej szkoły rodzenia?
Też pracujesz w biurze rachunkowym?
-
Karenira wrote:Fajnie macie, że już czujecie ruchy. Ja jeszcze nic. Parę razy coś mnie załaskotało, ale myślę że to jeszcze nie to.
Wymioty mi odpuszczają. Powoli. Wyczaiłam, że mogę zjeść na śniadanie dwie suche grzanki z chleba tostowego i się ładnie trzyma. Mam takie dni w kratkę. Dzień całkowitego spokoju i dzień z minimalnymi wymiotami. Idzie ku dobremu
Odkryłam fajny kanał na YouTube MamaLama. Dwie dziewczyny opowiadają o ciąży, porodach i macierzyństwie. Od dwóch dni oglądam ich filmiki
Nie ma się czym martwić. Ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchu tak książkowo jak wszędzie podają po skończonym 19 tygodniu. Teraz to moja druga ciąża i narazie nic nie czuje mimo, że już wiem jakie to uczucie na początku 🙂 prawie wszędzie podają że w drugiej ciąży można poczuć najwcześniej po skończonym 15 tyg 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 18:19
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Karenira ja też jeszcze nic nie czuję, spokojnie 😉 w pierwszej poczułam pierwsze ruchy w 17 TC.
Ala nie martw się 😘 wiele z nas bierze luteinę czy duphaston, ja co prawda zeszłam z 3 tabletek do dwóch dziennie, ale jeszcze oprócz tego cała masa innych leków.
Co za wyniki masz do zrobienia?Ala_Ala lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny jak to jest z tym farbowaniem włosów mam już straszne odrosty bo chciałam minąć jednak ten pierwszy trymestr ale już długo chyba nie wytrzymam...ale mąż mi nie pozwala jak mam go przekonaćDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Dziewczyny jak to jest z tym farbowaniem włosów mam już straszne odrosty bo chciałam minąć jednak ten pierwszy trymestr ale już długo chyba nie wytrzymam...ale mąż mi nie pozwala jak mam go przekonać
Może daj mu to do przeczytania 🙂
https://mamaginekolog.pl/piekna-w-ciazy-cz-1-wlosy/♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ojej! Faktycznie porządny brzuch! Uwielbiam. 🤩😍 Mój też rośnie jak na drożdżach i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu.
Pierwsze ruchy poczułam w pierwszej ciąży w 16tc. A w tej ciąży jakoś od kilku dni. Ale dziecko jest większe, więc tygodniowo zbliżony czas. Tylko druga panna daje mocniejsze kopniaki. A to mój gabaryt w pierwszej i obecnej ciąży.
malami.91, megimeg, Kaśka28, AJrin, baksia, Daar, Angelaaaa, Kala139 lubią tę wiadomość
-
Mi też kazał się zastanowić jak szłam w sobotę, ale zafarbowałam. Podobno mam bardzo delikatną farbę. Generalnie jej nie czuć i kiedyś jak się pobrudziłam to plama się sprała
Kaśka28 wrote:Dziewczyny jak to jest z tym farbowaniem włosów mam już straszne odrosty bo chciałam minąć jednak ten pierwszy trymestr ale już długo chyba nie wytrzymam...ale mąż mi nie pozwala jak mam go przekonać -
Wrażenia super z wizyty. Na początku dostałam opiernicz, że nie zrobiłam pappy. Póżniej, że za mało badań itp. . Dostałam numer do lekarza i powiedział, że wyprowadzimy te wszystkie badania itp. 21.12 mam wizytę oraz USG połówkowe, ale u innego lekarza z polecenia dr. Falęckiego. Pytał też np. czy miałam USG piersi w pierwszym trmestrze (oczywiście nie miałam), więc też mam do zrobienia. Czułam się zaopiekowana, więc super
malami.91, Ala_Ala, AJrin, Kamsza, Daar lubią tę wiadomość
-
Miiniala wrote:Ojej! Faktycznie porządny brzuch! Uwielbiam. 🤩😍 Mój też rośnie jak na drożdżach i jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu.
Pierwsze ruchy poczułam w pierwszej ciąży w 16tc. A w tej ciąży jakoś od kilku dni. Ale dziecko jest większe, więc tygodniowo zbliżony czas. Tylko druga panna daje mocniejsze kopniaki. A to mój gabaryt w pierwszej i obecnej ciąży.
Miiniala lubi tę wiadomość