MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Emimo wrote:Wrażenia super z wizyty. Na początku dostałam opiernicz, że nie zrobiłam pappy. Póżniej, że za mało badań itp. . Dostałam numer do lekarza i powiedział, że wyprowadzimy te wszystkie badania itp. 21.12 mam wizytę oraz USG połówkowe, ale u innego lekarza z polecenia dr. Falęckiego. Pytał też np. czy miałam USG piersi w pierwszym trmestrze (oczywiście nie miałam), więc też mam do zrobienia. Czułam się zaopiekowana, więc super
Super tak myślałam, że oni maja fajne podejście i najnowszą wiedze i zalecenia dbają o pacjętke od A do Z a z ciekawości jakiego gin polcecił do USG? -
Hej. U nas ok. 23 11 mam wizyte. N kazdej wizycie ginekolog sprawdza na gotrlu szyjke i mowi ze jest twarda. Teraz dopiero zrozumialam ze to dobrze. Nie noge sie doczekac wizyty. Mam bardzo maly brzuch i zero objawow, u mnie zaraz zaczynam 15 tc. Boje sie czy wszystko okMichałek 2019
Kubuś 2021
-
Fajne już te Wasze brzuszki. U mnie, pomimo że to 3 ciąża, brzucha nie widać. Czasem wieczorem mam większy, ale wyglada jakbym się najadła.
Dziewczyny te co znacie płeć...kiedy zamierzacie robić pierwsze zakupy dla maluchów? Ja raczej po świętach zamierzam, ale bardzo mnie korci, żeby już coś zamówić. Zwłaszcza, że jeszcze nie miałam okazji robić chłopięcej wyprawki.
AJrin lubi tę wiadomość
-
Venice wrote:Fajne już te Wasze brzuszki. U mnie, pomimo że to 3 ciąża, brzucha nie widać. Czasem wieczorem mam większy, ale wyglada jakbym się najadła.
Dziewczyny te co znacie płeć...kiedy zamierzacie robić pierwsze zakupy dla maluchów? Ja raczej po świętach zamierzam, ale bardzo mnie korci, żeby już coś zamówić. Zwłaszcza, że jeszcze nie miałam okazji robić chłopięcej wyprawki.
Mamaginekolog robi blackweek w następnym tygodniu i ja planuje coś kupić, generalnie 3 chlopak więc wiele nie potrzebuje ale zawsze dokupuje nowe śpioszki plus smoczek, butelka. Z większych rzeczy potrzebuje fotelik i to tak naprawdę tyle.Skowronek lubi tę wiadomość
-
Ja mam mieć chłopca więc muszę kupić ciuszki 🙂 chociaż w sumie mały będzie więc może poubieram go na dziewczynkę 😅🤣🤣🤣 nie no żartuję 😁 myślę, że marzec-kwiecień 😉 razem z tymi wszystkimi podkładami, majtkami i innymi rzeczami potrzebnymi do szpitala 🙂
Ja np mogę pozwolić sobie na większy wydatek na raz 🙂 ale można też po trochu kupować wtedy twój budżet tego aż tak nie odczuje 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 09:21
-
Venice wrote:Fajne już te Wasze brzuszki. U mnie, pomimo że to 3 ciąża, brzucha nie widać. Czasem wieczorem mam większy, ale wyglada jakbym się najadła.
Dziewczyny te co znacie płeć...kiedy zamierzacie robić pierwsze zakupy dla maluchów? Ja raczej po świętach zamierzam, ale bardzo mnie korci, żeby już coś zamówić. Zwłaszcza, że jeszcze nie miałam okazji robić chłopięcej wyprawki. -
Też chodzi mi po głowie, żeby powoli zacząć kompletować wyprawkę. Tym bardziej, że to pierwsze dziecko i nic nie mam. Najpierw jednak musimy zrobić małe przemeblowanie w sypialni i dokupić/dorobić kilka regałów i szafek. Żeby wstawić łóżeczko musimy wywalić komodę o szerokości 80cm, a w jej miejsce kupić 40cm. To maks co się zmieści.
Nie chcę kupować żadnych rzeczy dopóki nie uporamy się z kwestią ustawienia i mebli, bo tylko miałabym problem, gdzie to chować.
Przedwczoraj robiliśmy z mężem przegląd własnych ciuchów i z szafy i komody wyleciały trzy worki starych rzeczy. Trochę miejsca się zluzowało, ale jeszcze ciut za mało.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja włosy malowałam w zeszła niedzielę. Moja fryzjerka umawiała się że mną tak żebym była bliska 2trymestru.
A tu aktualny mój brzuszek jak można to tak nazwać. Dzisiaj weszłam na wage 3,5 +😁
Wizytuje ktoś dzisiaj? Ja o 17 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 10:18
Angelaaaa, Karenira, Emimo, megimeg, baksia lubią tę wiadomość
-
Mi na badaniu prenatalnym powiedziano że będzie dziewczynka ale nic pewnego teraz jak byłam u swojej ginekolog to wygląda bardziej że jest chłopak więc ja czekam aż będzie wiadomo na 100 % liczę że to będzie na następnej wizycie bo to będzie prawie 20 tcMaja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Angela, przygotuj się, że możesz poczuć za dobrych kilka tygodni. No nie ma cudów 😉 Jeszcze będziesz porządnie skopana, mówię Ci 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 10:41
Angelaaaa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Hej ja biore Prenatal Duo