MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
gonia729 wrote:Dziewczyny skąd Wy wiecie jaką macie szyjkę macicy? Kiedy gin Wam sprawdzał? Jak ostatnio zapytałam mojej dr o szyjkę to powiedziała, że sprawdza się ja dopiero w 18 tc... Teraz już sama nie wiem
Jakoś w 13 tyg. Lekarz zmierzył (na usg dopoch.) i wyszło że ma Ok. 3cm i jest miękka (czyli źle). Dostałam nakaz leżenia i dodatkowy progesteron. Po miesiącu leżenia jest 3,5 cm i dalej miękka (to się chyba nie zmienia) i dalej leżenie + prog.
Ciąża jest zagrożona, bo miękka szyjka może nie utrzymać dziecka, znajoma 5 miesięcy leżała w ten sposób ale się udało, jednak każdy przypadek jest inny (a na naczytałam i przeryczałam wiele się już wierz mi). Tyle dobrze że lekarz zauważył szybko i zaczelismy coś działać.
Możesz poprosić doktor ze się tym martwisz i żeby ci ją zmierzyła, chociaż wydaje mi się że jak by była krótka to by zauważyła na usg i sama zaczęła sprawdzać dokładniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2020, 11:50
-
Też dziś zaczęłam 16tc i też mi się dłuuuuży a co będzie na końcówce
Pocieszające jest to, że mam dziś wizytę
Angelaaaa wrote:Mi co wizytę ginekolog sprawdza szyjkę i mówi czy wszystko jest dobrze 😛
Ja dzisiaj zaczynam 16+0tc i jakoś mi się dłuży ostatnio ten czas 🙈Angelaaaa lubi tę wiadomość
-
Megimeg sto lat spełnienia marzeń ♥️
megimeg lubi tę wiadomość
-
Dobrze :)dam znać co i jak. Jestem mega ciekawa lekarza z Instagrama Tak wszyscy chwalą
Dołączam do życzeń jeszcze to co pisze Malami niech te dolegliwości Ci już odpuszczą
malami.91 wrote:Emimo, daj znać co tam na wizycie🙂
Megimeg, sto lat i niech te dolegliwości Cię już zostawią w spokoju!🙂megimeg lubi tę wiadomość
-
Emimo wrote:Dobrze :)dam znać co i jak. Jestem mega ciekawa lekarza z Instagrama Tak wszyscy chwalą
Dołączam do życzeń jeszcze to co pisze Malami niech te dolegliwości Ci już odpuszczą
O to jestem ciekawa a gdzie przyjmuje? -
Emimo wrote:Ja jadę na Wilanów do Unicare ale też przyjmuje w innym miejscu premium medical
-
Tak tak do FalęckiegoAJrin wrote:Dzięki właśnie w premium medical miałam prenatalne ale u mojego gina i właśnie wydawało mi się, że go wtedy widziałam bo dobrze pamiętam, że do Faleckiego idziesz?
AJrin lubi tę wiadomość
-
Cześć, dawno mnie tu nie było. Miałam trochę nerwów ale skończyło się dobrze. AJrin możesz wpisać mi córeczkę na 100%, NIFTY raczej nie kłamie. Młoda jest też większa o 8dni wg wczorajszego USG, CRL 91.3mm, BDP 27 z hakiem.
megimeg, malami.91, mother84, AJrin, Daar, Kamsza, Emimo, wisienka94 lubią tę wiadomość