MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Rodzina wrote:Dziewczyny jakie bierzecie witaminy w ciazy?
Kwas foliowy
D3
Kwas dha
Magnez (po krwawieniu brałam i wykańczam pudełko)
Wolałabym brać 1 tabletkę taką kompleksową dla kobiet w ciąży, ale zawsze jest tam jod, a mam niedoczynność tarczycy z hashimoto a czytałam, że w takim wypadku trzeba się skonsultować z endokrynologiem (wizytę mam w przyszłym tygodniu).
Niedawno Pan Tabletka zrobił fajne zestawienie na swojej stronie z witamin, chociaż np. suplement któremu dał niską ocenę 2/5 poleca wielu ginekologów, wiec człowiek może zgłupieć -
Do USG polecił mi dr. Kosińsiego bo dr. Lipa najbliższy termin ma w styczniu
AJrin wrote:Super tak myślałam, że oni maja fajne podejście i najnowszą wiedze i zalecenia dbają o pacjętke od A do Z a z ciekawości jakiego gin polcecił do USG? -
Właśnie to samo pytanie miałam zadać, bo jestem zdołowana po tej wczorajszej wizycie. Pierwsze zdanie na kartce po wizycie ciąża nie prowadzone do 15tyg
A chodziłam przecież, miałam 3 USG.
Rodzina wrote:Dziewczyny jakie bierzecie witaminy w ciazy? -
Emimo wrote:Do USG polecił mi dr. Kosińsiego bo dr. Lipa najbliższy termin ma w styczniu
To dziwne że masz tak wpisane może chodzi o te badania których brak?Emimo lubi tę wiadomość
-
Ja biorę mamadha premium plus. Polecam sprawdzać skład tabletek na stronie pana tabletki
My też dużo rzeczy mamy po synku, ale chyba pierwszą rzecz w tej ciąży dla małego to kupię jakoś po połówkowych ☺️
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ma któraś z Was doświadczenie z pieluchami wielorazowymi? Synek od urodzenia w jednorazówkach, ale tym razem chciałabym spróbować wielo. Może nie od samego początku (synek robił na początku kupę po każdym kp, więc tutaj byłoby chyba ciężko z ogarnięciem prania), ale jak już się częstotliwość trochę zmniejszy to może wtedy... Mnie przeraża ilość odpadów jaką się produkuje używając pampersów, a poza tym mieliśmy problem, że jedne odparzały, inne przeciekały, kolejne chemicznie śmierdziały itd.
No i te otulacze są naprawdę piękne 😍
Tutaj jest fajny artykuł jakby ktoś chciał się zainteresować tematem 😉
http://ekomatka.pl/pieluchy-wielorazowe-z-czym-to-sie-je/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 12:28
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:My czytamy od kilku dni "Pucio umie odpowiadać" i synek pokazuje na mój brzuch, że jest tam dzidziuś tak samo jak u mamy Pucia 🙂.
malami.91, Kamsza lubią tę wiadomość
-
Tak, teraz już tam będę chodzić. Lipa to kojarzę (mamaginekolog i dr.Falęcki cały czas to nazwisko wymieniają).
Tam można jakiś pakiet wykupić jak w lux med orientujesz się?
AJrin wrote:A to nie znam ale i Lipa i Kosiński widzę, że też z premium medical generalnie tam są bardzo dobrzi specjaliści.
To dziwne że masz tak wpisane może chodzi o te badania których brak? -
Emimo wrote:Tak, teraz już tam będę chodzić. Lipa to kojarzę (mamaginekolog i dr.Falęcki cały czas to nazwisko wymieniają).
Tam można jakiś pakiet wykupić jak w lux med orientujesz się?
Tak maja jakiś pakiet. ZObacz na ich stronie
https://premium-medical.pl/aktualnosci/pakiet-9-miesiecy -
Rodzina wrote:Ja tez biore Prenatal Duo. Czesto mi dretwieja rece tez tak macie? Jak Wasze wyniki morfologii? Mi anemia sie zbliza ... Wiec dzialam pozywieniem.
Ja biorę Prenatal Duo i jest wszystko dobrze tylko 💩 czarna przez żelazo 😁 wszystkie wyniki krwi też mam dobre ☺️Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Biorę witaminę D, kompleks witamin B, kwas foliowy, kwasy dha. Tylko metylowane.
O zakupach jeszcze nie myślałam. Bardziej, przyznam szczerze, o wyprawce dla siebie do szpitala. Nigdy więcej jednorazowych majtek...brrr. Już rozglądam się za stanikami, bo mój rozmiar wymyka się standardom (60F lub 65E) itp.itd.🙈 alles mama pamiętam, że bardzo mi odpowiadały. Zatem poluje na promocje. -
Miniiala,ja też mam zapełniony koszyk w genimi z rzeczami dla siebie do porodu 🙈
Dla maluszka nie mam nic,od dawna mówiliśmy że nie chcemy kolejnego dziecka i wszystko oddałam 😜 a jednak nam się zachciało 😂😂
Byłam dzisiaj na pobraniu krwi na morfologie i dałam mocz.wyyniki wyszły super 👍 byłam 7 w kolejce ale się nie pchałam jako ciężarna.dla mnie takie wyjscie bez dzieci to prawie wypad do spa 🙈😂😂😂😂megimeg, malami.91, Miiniala, Emimi lubią tę wiadomość
-
AJrin możesz zapisać u mnie na 100% chłopak 😁🤩córka będzie miała brata
megimeg, malami.91, mother84, Angelaaaa, AJrin, Miiniala, Daar, Malinka33, Kaśka28, Kala139 lubią tę wiadomość