MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Miiniala wrote:Biorę witaminę D, kompleks witamin B, kwas foliowy, kwasy dha. Tylko metylowane.
O zakupach jeszcze nie myślałam. Bardziej, przyznam szczerze, o wyprawce dla siebie do szpitala. Nigdy więcej jednorazowych majtek...brrr. Już rozglądam się za stanikami, bo mój rozmiar wymyka się standardom (60F lub 65E) itp.itd.🙈 alles mama pamiętam, że bardzo mi odpowiadały. Zatem poluje na promocje.
A jest jakaś alternatywa dla siatkowych majtek?
Załamałam się wynikami żelaza, miałam 48 i już lekarz twierdził że to anemia...a po miesiącu mam 35... mimo brania tabletek. Czy któraś z Was ma jeszcze takie tragiczne wyniki? CRP wyszło 12, a niby norma do 5 ☹️Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala_Ala wrote:A jest jakaś alternatywa dla siatkowych majtek?
Zwykłe bawełniane w trochę większym rozmiarze np. 🙂
A badasz tylko żelazo? A morfologia jak wygląda? A ferrytyna? Samo żelazo nie jest miarodajne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2020, 19:59
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dokładnie. Ogólnie mi przypadły do gustu wielorazowe z canpola. Podobnie jak podkłady po porodzie. Te z belli jak wyciągnięta wata.. strasznie się w nich czułam.
-
Z wyprawką czekam na połówkowe, żeby potwierdzić czy to chłopczyk😊 ja biorę pregne plus, jak sobie przypomnę to magneB6. Lekarz też kazał mi brać 100tkę acardu ale w sumie nie dopytałam po co. Dziewczyny co pijecie w ciąży?😀 Chodzi mi o rodzaj wody i herbat. Ja piję zazwyczaj wodę wysokozmineralizowaną i nie wiem czy jest odpowiednia? Codziennie pije sobie rumianek, melisę albo herbatę żurawinowo-malinową (Tę akurat tak co kilka dni) tylko, że jest tam ten nieszczęsny hibiskus i chyba tez nie jest wskazany? Soków nie mogę pić zbyt dużo (czasem szklanka do posiłku) o innych słodzonych napojach to już w ogóle nie ma mowy, więc umilam sobie życie herbatkami (1-2 dziennie) ale nie wiem czy nie przesadzam. Może lepiej znaleźć herbatę 100% owoc maliny?7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
A u mnie szwagierka się dowiedziała, że będzie dziewczynka och teściowa będzie się cieszyć pierwsza wnuczka 😂
malami.91, Kamsza, megimeg, Emimo, Kaśka28 lubią tę wiadomość
-
Bryy U nqs tyle się dzieje że nie ma czasu pisać . Mąż po tygodniowym pobycie wrócił do pracy do Niemiec, na budowie wiercą nam studnie głębinową, do tego oczywiście muszę młodą sama ogarnąć. W niedziele miałam wizytę z dzidzią wszytko ok ale nadal nie wiemy kto mieszka w środku . Może na kolejnej wizycie 06.12 . Z cukrzyca nadal nie mogę sobie poradzić a dokładniej z cukrami na czczo . Już 22 jednostki insuliny na noc a poranne cukry dlaej lipa Brzuhc już wygląda jak 6 miesiąc mimo -3 kg na wadze.
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓
-
Ja też miałam takie zwykłe bawełniane majtki, u mnie w szpitalu nic nie mówili, ale wiem, że czasem krzywo na to patrzą.
Karolnka ja w sumie też rumianek, melisa, mięta, woda z sokiem malinowym takim do rozcieńczania i tak jak do tej pory piłam głównie wodę, tak w ciąży samej wody nie mogę, przerzuciłam się na soki pomarańczowe i jabłkowe. I jedna kawa dziennie od drugiego trymestru, bo w pierwszym coś nie podchodziła, a jestem mega kawosz 😉KaroInka lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja najpierw piłam głównie napar z imbiru i cytryny, bo nawet po samej wodzie miałam cofki. Imbir odrobinę pomagał, tak mi się wydaje. Potem zaczęłam pić rozcieńczane soki. Normalnych nie piję już od dawna bo są dla mnie za słodkie. Muszę rozcieńczać pół na pół z wodą, bez znaczenia czy pomarańczowe, jabłkowe czy inne smaki. Od kawy mnie odrzuciło zaraz na początku, jeszcze do niej nie wróciłam. Malinową herbatę wypiłam raz i powiem, że mało co tak paskudnie smakowało w drugą stronę. Także na razie też dziękuję 😛 Aktualnie powoli wracam do picia zwykłej herbaty i wody. A i miętę piłam.
KaroInka lubi tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
malami.91 wrote:Zwykłe bawełniane w trochę większym rozmiarze np. 🙂
A badasz tylko żelazo? A morfologia jak wygląda? A ferrytyna? Samo żelazo nie jest miarodajne.
Cała morfologia tragiczna, hemoglobina 10. Ferrytyny nie miałam.
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Karenira do 15 tyg jak coś jadłam albo piłam to tak żeby w drugą stronę było do przeżycia😂 Mięta mi obrzydła po I trym. Wszystko co wtedy jadłam mi obrzydło (ale było to 5 rzeczy na krzyż😀).
Lusi91, trzymam kciuki żeby się unormowały, chociaz wydaje mi się, że cukry na czczo najtrudniej opanować, bo chyba nie mamy na nie aż takiego wpływu jak na te w dzień i jeszcze ta długa przerwa. U mnie też waga na minusie od startowej, spadła tez od ostatniej wizyty ale lekarz nic jeszcze nie mówił, a brzuszek już widać, szczególnie wieczorem.
Karenira lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Dziękuje. Zadzwonię i zapytam o cene bo zależna jest od lekarza prowadzącego.
QUOTE=AJrin]Tak maja jakiś pakiet. ZObacz na ich stronie
https://premium-medical.pl/aktualnosci/pakiet-9-miesiecy[/QUOTE]
-
Emimo wrote:Dziękuje. Zadzwonię i zapytam o cene bo zależna jest od lekarza prowadzącego.
QUOTE=AJrin]Tak maja jakiś pakiet. ZObacz na ich stronie
https://premium-medical.pl/aktualnosci/pakiet-9-miesiecy
No właśnie ceny nie podają ja prowadzę ciąże w luxmedzie wszystkie badania i mój gin też tam raz w tygodniu przyjmuje ale dostać się do niego to dramat. Usg robię prywatnie u niego albo w premium medical bo tam też pappa albo w jego gabinecie ma dobry sprzęt ale gorzej mi z dojazdem bo to blisko Żelaznej ja z Wawra więc premium medical mam blisko.Emimo lubi tę wiadomość
-
Ja pije trochę wody rano szklanka ale głównie w ciągu dnia pije wodę gazowana, do wody litrowej dodaje taki Szot z imbiru i kurkumy i tak wypijam 2 litry, plus Melisa i Rumianek w kubku 0.5 L i kawa czasem dwie.
Ja przed ciąża hemoglobinę miałam ponad 13 a teraz ostatnio 11.2 więc też poszła na łeb na szyję. Trzeba pamiętać że kawa herbata blokuję przyswajanie żelaza więc warto unikać po posiłkach.
Ja w poniedziałek idę na pobranie krwi więc zobaczę jak hemoglobina. Poprzednie ciąże nigdy nie miałam anemii zawsze koło 12 i było ok ale jadłam więcej mięsa niż teraz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 08:39
-
Ja piję herbatę białą, miętę z rumiankiem, melisę, czasem herbatę czarną z miodem i cytryną, kawę zdarzyło mi się wypić 2x odkąd zaczęłam ją znowu w miarę tolerować. Po czystej wodzie mnie cofało, ale już też się mogę napić. Piję wysokozmineralizowaną jak wcześniej. A no i sok pomarańczowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 08:51
KaroInka lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U mnie w szpitalu byl zakaz noszenia majtek. Ogólnie chodziło się z podkładem zaciśniętym między nogami. Generalnie mocno zwracali na to uwagę podczas obchodów. Poza tym po cc trudno zakładać majtki bo nisko jest blizna i wszystko ma się wietrzyć.
A poza tym to witam się w II trymestrze 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 10:44
megimeg, Emimo lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Squirrel, u mnie też położne kazały zdejmować majtki i wietrzyć, wietrzyć i jeszcze raz wietrzyć krocze. No ale czasem trzeba wstać i przejść gdzieś dalej, wtedy majtki się przydają, żeby nie zgubić tego podkładu. Np. nieść dziecko i zaciskać podkład to może być trudne dla niektórych 😉. Ja jednak większość czasu leżałam/siedziałam na łóżku, wtedy bez majtek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2020, 12:22
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021