MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Też uwielbiam swojego robota sprzątającego. Mam Xiaomi, tylko wersję wcześniejszą, S55. Jest genialny W aplikacji ma ustawione stałe godziny sprzątania, więc sam sobie codziennie startuje. Co jakiś czas zakładam mu mopa i wtedy jeździ na mokro. Uwielbiam go. To zdecydowanie jeden z najlepszych zakupów do mieszkania. Jak w przyszłości wybudujemy dom to na pewno kupię dwa, na parter i piętro, żeby nie latać z nim po schodach.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
AJrin wrote:Tak ja miałam na szczeście nie jakoś masakrycznie ale miewałam gule wystającą czułam czeste swedzenie które spać niedawało na szczęście obyło się bez jakiś leków starałam się po prostu stosować naturalne sposoby. Na mnie działa:
- rano przegotowana woda koniecznie na czczo potem zagryść jabłkiem swieżym. Suszone śliwki dużo picie wody i dieta warzywna unikanie białego pieczywa, makaronów plus spacery oj pod koniec ciąży to właśnie spacery rozruszały mi zawsze jelita i czasem biegiem wracałam do domu.Ala_Ala lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:No jestem na diecie cukrzycowej więc raczej unikam białego pieczywa itd. Wodę też raczej staram się pić dużo chociaż nie zawsze mi łatwo wchodzi. A lekarz mówił, że jak naturalne sposoby nie pomogą to są na to jakieś leki albo coś?
Wiem, że jest jakaś maść i można nasiadówki robić z kory. -
Skowronek wrote:jak już mowa o dwójce..zaczne obrzydliwy temat. Czy któraś z Was w poprzedniej ciąży borykała się z hemoroidami?
Tak, nigdy wcześniej nie miałam z tym problemów. Ale zaczęła mnie bolec jak siedziałam w wannie i faktycznie przez branie żelaza miałam zatwardzenia. Tylko mi średnio pomagały naturalne sposoby 😢 Ale jakoś przeszło. Po porodzie, od razu też wyszły i to bardzo bolesne.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Skowronek wrote:No jestem na diecie cukrzycowej więc raczej unikam białego pieczywa itd. Wodę też raczej staram się pić dużo chociaż nie zawsze mi łatwo wchodzi. A lekarz mówił, że jak naturalne sposoby nie pomogą to są na to jakieś leki albo coś?
Niechcący polubiłam. Do mnie jak przychodziła położna to doradzała kupować w aptece maści, i nie żałować kupić te droższe bo lepiej zadziałają.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Cześć dziewczyny ja już po wizycie. Będzie dziewczynka super bo już mam synka w domu. Dzidzia zdrowa 230gram😊😊😊Połówkowe mam 30grudnia.
Karenira, Karenira, mother84, Skowronek, Emimi, gonia729, malami.91, Kamsza, Malinka33, Ala_Ala, Daar, Angelaaaa, wisienka94, Emimo, Kala139 lubią tę wiadomość
-
Na Motherhood są małe obniżki z okazji świąt. Robię sobie właśnie zamówienie na poduszkę ciążową, rogal do karmienia i 3pak flanelowych pieluch. Coraz trudniej mi powstrzymać się od zamawiania rzeczy No, ale brzuch rośnie, więc niedługo taka poducha do spania będzie bardzo potrzebna.
AmazonkA29, Emimi, AJrin lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karola87 wrote:Cześć dziewczyny ja już po wizycie. Będzie dziewczynka super bo już mam synka w domu. Dzidzia zdrowa 230gram😊😊😊Połówkowe mam 30grudnia.
-
Ja miałam hemoroidy po porodzie, wtedy jakąś maść stosowałam. Teraz raz na tydzień jeden dzień piję laktulozę, bo też dwójeczka po jakimś czasie rzadziej, a w związku z tym łożyskiem itp wiem, że zatwardzenia nie wpływają dobrze i można krwawić potem, więc czasem muszę się wspomóc, bo dieta u mnie się nie sprawdzała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 12:33
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Karenira ja z rogalem śpię już od dłuższego czasu. Teraz się tylko zastanawiam jak to możliwe, że wcześniej nie znałam tego wynalazku.
Dzięki za podrzucanie info o promkach. Ja zupełnie tego nie śledzę bo jeszcze nic nie kupuje. Ale zawsze sobie spojrze jak o czymś napiszeszKarenira lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Cześć, my nie tak dawno kupowaliśmy suszarkę i też nam odradzano pralko-suszarkę, ale wiadomo gdybym nie miała gdzie ustawić to pewnie brałabym i taką pod uwagę. U mnie stoi na pralce w pomieszczeniu gospodarczym i też za nią jest grzejnik. Ale stwierdziliśmy, że wolimy wysunąć całość nieco do przodu niż się bujać ze spółdzielnią w pozwoleniach o usunięcie...
A co do odkurzaczy to ja mam ręczny bezprzewodowy dyson i w życiu się nie zamienię na zwykły z kablem 😃 nawet namówiłam męża, żeby kupić pod choinkę taki dla teściów. Bo jak się maleństwo urodzi i będziemy tam jechać to będzie czym odkurzyć na szybko, tym bardziej, że ja z tych co muszą mieć na błysk 🙈 -
Cześć dziewczyny. Dzisiaj mam wizytę na 16.20 trzymajcie kciuki, żeby z dzidzią było ok i żebym poznała płeć 🙂 poza tym wczoraj i dzisiaj czułam ruchy 🙂 raz nawet położyłam rękę i też poczułm wtedy 🙂
Co do hemoroidów to ja się nabawiłam w pierwszej ciąży. Brałam z zalecenia gin czopki posterisan i taką maść posterisan h na receptę. Niestety nie zauważyłam poprawy. Ale miałam problem do tego stopnia że bywały dni kiedy nie mogłam usiąść na tylku. Po porodzie w miarę się wyleczyło. Czasami tylko coś wyskakiwało jak nie mogłam się załatwić ale zaraz wracało do normy. Brałam tabletki doustne cyclo forte ale to dopiero jak miałam przerwy w karmieniu dłuższe niż 10 godz, czyli jak wróciłam do pracy. Nie wiem czy można je brać w ciąży. Ale tak naprawdę to one mi pomogły a nie żadne czopki i maści. Teraz też czasami jak długo się nie mogę załatwić to mi problem wraca i krwawi ale na szczęście szybko się chowa i nic nie boli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 14:09
AmazonkA29, Angelaaaa, Emimo lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja bez hemoroidów, ale za to zauważyłam, że powiększył mi się żylak na nodze (mam takie przy kostce) i jeszcze popękane naczynka na udzie doszły 😐
Co do brzucha to niby nie boli, ale czuję takie napięcie... nie wiem czy to, że się tam rozciąga czy mało odpoczynku. -
Ja rogala nie mam, ale śpię z kołdrą między nogami, inaczej mi niewygodnie. No i na plecach też mi już źle, bo brzuch spory.
Squirrel, kciuki zaciśnięte.
Ja mam wizytę w środę o 18. Mam obawy czy się odbędzie, bo u męża w pracy covid. Nic mu póki co nie jest, mam nadzieję, że tak zostanie. No ale teraz czuję już ruchy, jestem spokojna, więc najwyżej poczekam na inny termin.
Emimi, słyszałam same dobre opinie o tych odkurzaczach Dyson. Może kiedyś kupię sobie taki żeby mieć odkurzacz i na parterze i na piętrze. Roboty są super, ale jednak żeby posprzątać kąty itd. przydaje się zwykły odkurzacz. U mnie w tygodniu śmiga robot, a w sobotę zazwyczaj sprzątam zakamarki zwykłym z kablem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 13:11
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
My mamy pionowy iLife i też nie chcę już takiego z kablem 😊 wygodne to jest bardzo.
Ja jeszcze ruchów nie czuję i wyczekuję tego bardzo 😌
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Hej, mnie również cały czas boli brzuch 🙄 w czwartek mam wizytę więc zobaczę co tam słychać u mojego synka 😉
Dziś miałam rano jechać na badania do lab ale mi się auto popsuło 😳
Suszarkę z całego serca polecam ❤️ mam również odkurzacz bezprzewodowy philips i także polecam (mam w domu odkurzacz centralny ale nie chce mi się latać z tą rurą 😅) a ostatnio zakupiłam generator pary Philips (ten model z kamerą) i również polecam 🙂