MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak to jest z pójściem na L4. Gdzieś mi się obiło kiedyś o uszy, że warto się zainteresować bo są lepsze i gorsze momenty pod kątem opłacalności. Wiecie coś na ten temat? Wiadomo, że jak ktoś idzie z przymusu to się idzie i koniec. Ja na razie pracuję zdalnie a planują zatrudnić kogoś na zastępstwo od lutego. Czyli zanim przeszkolę to pewnie luty jeszcze będę miała pracujący...Chociaż moja szefowa niby gratulowała itd to na koniec skwitowała, że wolałaby poszukać mi niańki niż osoby na zastępstwo 😃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 14:39
AJrin lubi tę wiadomość
-
Emmi to liczą jakoś średnie miesięczne wynagrodzenie za okres 12 miesięcy kalendarzowych poprzedzających miesiąc, w którym powstała niezdolność do pracy.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
I L4 jest 100% płatne 😊😊👍 ja chyba od 7tc jestem na L4 i bym nie dała rady pracować 🤣 teraz ciągle mnie plecy bolą albo coś kłuje w brzuchu 🙈🙈
Super że macie wizyty ja muszę czekać na 15 grudnia i się nie mogę doczekać 😊😊Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Tak, tak 100%. Ja od początku na L4. Mi wchodzi ciut więcej niż miałam co miesiąc pensję.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja mam robota sprzątającego Xiaomi i odkurzacz bezprzewodowy philipsa. Jeden i drugi mają funkcje kopiowania więc sprzątanie idzie dużo szybciej. Zastanawiałam się kiedyś nad kupnem pralko- suszarki bo na dwa sprzęty nie mam miejsca ale ponoć czerpie 3 razy więcej prądu niż pralka i suszarką razem wzięte.
-
U mnie młody daje się poczuć. Już zapomniałam jakie to śmieszne 🙉 dzisiaj już jestem pewna, że to lokator brzucha a nie jelita 😅
Jeszcze tydzień kwarantanny.. Ale jakoś idzie. Najgorzej, że synu ma 2.5 roku i od paru dni stwierdził, że po co sobie robić drzemkę.. ciągnie od 6 rano do 20 bez spania. Lekko to męczące bo ja pracuje zdalnie o te 2h jego drzemki to było zbawienie.
Przyszły tydzień obfity w zdarzenia. 15 koniec kwarantanny, 16 wizyta u gin i 17 wyniki amnio.
Ja mam roomba e5. Nie przeżyłabym bez niego 😁 planuje kupić na piętro jakiś bezprzewodowy na szybkie odkurzanie pralni i łazienki. Roomby mi szkoda w łazience bo codziennie gubię miliony włosów.
-
Niestety mój młody też nie chce spać w dzień.Czasami padnie na 2-3 godziny, ale w większości buszuje,od rana do wieczora 🙈
Jak to u nas w rodzinie kiedy idą święta coś się musi spierniczyć i co.. dzisiaj padła mi zmywarka 😠 dobrze, że chociaż po umyciu naczyń 😐☠️ -
Angelaaaa wrote:I L4 jest 100% płatne 😊😊👍 ja chyba od 7tc jestem na L4 i bym nie dała rady pracować 🤣 teraz ciągle mnie plecy bolą albo coś kłuje w brzuchu 🙈🙈
Super że macie wizyty ja muszę czekać na 15 grudnia i się nie mogę doczekać 😊😊
Że to L4 przed porodem 100 %? Woooow! -
Ja już po wizycie ale jestem trochę rozczarowana. W poprzedniej ciąży miałam innego lekarza i na kżdej wizycie było mierzenie dziecka itp. Dzisiaj tylko sprawdzanie tętna na usg, trochę dał popatrzeć na usg na dziecko i zerknął jeszcze na narządy. Ponownie powiedział że chłopiec ale że jeszcze nie na pewno. Chociaz skoro już 2 razy tak powiedział to ja przyjmuję że chłopiec 🙂 dokładne pomiary dopiero na połówkowym za 4 tyg. To będzie 4 stycznia już po nowym roku. Na fotelu sprawdzał mi szyjkę mówił ze zamknięta i twarda.
mother84, AmazonkA29, AJrin lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Squirrel to dobre wieści ☺️ a do połówkowych to już zleci ☺️ grunt, że wszystko w porządku
Malami nie chcę nic mówić, ale nasz syn jak jeszcze dwóch lat nie skończył to już nie miał drzemki w dzień 🙊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
malami.91 wrote:Moim ulubionym sprzętem w domu i tak jest robot sprzątający 🙂. Mam trochę m2 do ogarnięcia i bez niego chyba bym ciągle jeździła na mopie.
My tą suszarkę postawiliśmy w takim schowku pod schodami, bo w łazience nie ma miejsca, na pralce stać nie może, bo zasłoni częściowo okno, a tego nie chcemy.
Wisienka, a powiedz, jak suszarka pracuje to drzwi od tej szafy są normalnie zamknięte czy otwierasz żeby nie robiło się tam gorąco?
Tak, ja zostawiam otwarte drzwi na czas suszenia. W szafie mam przesuwne więc mi to nie przeszkadzamalami.91 lubi tę wiadomość
-
Mój maluch ostatnio głaszcze mnie po brzuchu i mówi, że jest duży. Lubi jak mu opowiadam o dzidziusiu. Dzisiaj tak sobie siedzieliśmy we dwoje i jedliśmy mandarynki, więc stwierdził, że jak się dzidziuś urodzi to będzie siedział obok nas i on będzie go karmił mandarynką 😁. Oczywiście jeszcze nie mówi pełnymi zdaniami, ale czego nie umie powiedzieć to pokaże i tworzy takie historyjki 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 22:15
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Hej Ja też po wizycie . Wczoraj miałam najlepszy prezent mikołajkowy ewer ponieważ dowiedziałam się że będzie synek Niestety nie wiem ile waży ale tętno ok i to najważńiejsze . Miałam też USG dopochwowo żeby sprawdzić szyjkę ze względu na to że i mnie od kilku dni dość mocno bolał dół brzucha ale wszystko ok a szyjka ma 4 cm no i pieknie było widac klejnoty młodego z tej perspektywy .
Co do hemoroidów to i mnie dopadły ..póki co malutkie i nic nie boli ale wiem żę są .....narazie na 2 pomaga codziennie jedndo kiwi do śńiadania Zobaczymy jak bedzie dalej
malami.91, Emimo, Ala_Ala, mother84, Angelaaaa, Malinka33 lubią tę wiadomość
3 aniołki 💔💔💔
Upragniona córcia : 23.05.2019😍😍
Jaś w drodze 😍💓