MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
squirrel wrote:A co z tym biciem serca nie tak ? Mi lekarz mówił że norma to do 170 nawet. Bo np. akurat mógł fikołki robić.
Mi się też wydawało że ponad 160 jest ok, ale też ciężko było do uchwycenia. Sama była zdziwiona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 13:46
-
U mnie na połówkowym zaleciła echo serca niby że względu na wiek ale coś tam niby widzi bright spot oczywiście dała mi wizytówkę do siebie że ona robi więc jakoś tak nie do końca ufam czy faktycznie coś nie tak 18 mam usg połówkowe u mojego ginekologa i zobaczę co on powie i tak najlepiej koło 24 tygodnia robić echo więc jeszcze czas.
-
Ja mam połówkowe 22 i już się nie mogę doczekać 🙈 może poznam płeć, przyznam się, że jak wybieramy imiona to mamy 3 dla dziewczynki a dla chłopca nic 😜 wszyscy u mnie chcą dziewczynkę, ale 3 chłopak też jest mile widziany 😂😂 ważne aby tylko było zdrowe 👍
Dzisiaj ubraliśmy choinkę, ale była radocha u naj młodszego 😍AmazonkA29, mother84 lubią tę wiadomość
-
My mieliśmy choinkę ubierać w tym tygodniu a tu mąż ma kwarantannę i nie ma kto po choinkę jechać 😐.
Ja bym dla córeczki chciała imię Basia, ale mężowi się bardzo nie podoba Barbara. Rozważamy jeszcze Kasię, Hanię. Mąż by najchętniej nazwał ją Maja, ale z kolei ja nie chcę. Coś czuję, że będzie Kasia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 16:16
Kaśka28 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Które z was jeszcze nie czują ruchów? To moja pierwsza ciąża i nie mogę się doczekać a nie wiem jak to czuć...czy to kłuje czy to bombelki czy takie muśnięcia...i w którym miejscu je teraz można czuć...Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Ja czuję na wysokości pepka już ale można i na dole czasem jak się wypnie to mnie coś tam aż zaboli. To moja 3 ciąża a pierwsza że czuję tak szybko ruchy i widzę jaka to ogromna różnica między łożyskiem na tylniej ścianie a przedniej.
-
Kaśka ja jeszcze nie czuję, a w pierwszej ciąży już czułam w 17 TC. Czekam cierpliwie 😏
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kaśka28, ja najczęściej czuję takie rozpieranie/rozpychanie, ale np. z ciąży z synkiem inaczej to pamiętam, więc to nie reguła na pewno. Najwięcej na wysokości pępka, czasem niżej, czasem wyżej. Taki intensywny ruch, że aż brzuch podskoczył zanotowałam raz póki co 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 20:22
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Angelaaaa wrote:Mi się wydaje że już kilka razy czułam i to praktycznie codziennie wieczorem a dzisiaj nie czuje i się trochę denerwuje 🥺🥺
To normalne na tym etapie, że ruchy mogą nie być regularne. Spokojnie.
Ja się najadłam ciasteczek i teraz czuję szaleństwo zaraz pod żebrami. Aż się dziwię że tak wysoko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 21:05
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Mój synek też złapał katar. Ja wizytuje w piątek i mam nadzieję, że mnie jakieś chorobsko nie złapie. Chciałabym już wiedzieć kto tam u mnie mieszka. Najwazniejsze, zeby wszystko bylo dobrze. Z tymi ruchami to mi się parę razy wydawało, że czuje jakieś takie muskanie w brzuchu ale jak się bardzo wtedy zaczynam skupiać na tym to wtedy już nie czuję. Choinka u mnie już też ubrana i od razu nastrój świąteczny dopisuje😊
-
mother84 wrote:My mamy pionowy iLife i też nie chcę już takiego z kablem 😊 wygodne to jest bardzo.
Ja jeszcze ruchów nie czuję i wyczekuję tego bardzo 😌
Który model masz? Na ile metrów starcza akumulator?
Jaki odkurzacz dyson polecacie?
Tez mam roborocka, ale przydałby sie zwykły odkurzacz do kątów, schodów..Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 06:18
-
Hej dziewczyny i ja sie pochwale po wielu zawirowaniach z moim stałym lekarzem i przenoszeniu wizyt, bo covid zawitał do przychodni umówiłam się wczoraj do nowego lekarza i warto było czekać na dobre wieści, bo wszystko ok i będzie córeczka już 170g póki co jestem w szoku i jeszcze nie wierze, ze takie piękne zmiany mnie czekają. W domu mam 2 chłopców (niecałe 2 i 4 lata).
Ps. odkurzacz super sprawa też akurat muszę sobie zrobić prezent świąteczny i kupićmała_ruda, mother84, Kamsza, AJrin, Ala_Ala, malami.91, Karenira, wisienka94, Angelaaaa, Kala139, Daar, Malinka33 lubią tę wiadomość
-
Iloo wrote:Hej dziewczyny i ja sie pochwale po wielu zawirowaniach z moim stałym lekarzem i przenoszeniu wizyt, bo covid zawitał do przychodni umówiłam się wczoraj do nowego lekarza i warto było czekać na dobre wieści, bo wszystko ok i będzie córeczka już 170g póki co jestem w szoku i jeszcze nie wierze, ze takie piękne zmiany mnie czekają. W domu mam 2 chłopców (niecałe 2 i 4 lata).
Ps. odkurzacz super sprawa też akurat muszę sobie zrobić prezent świąteczny i kupić
Ale super Wiadomość Gratulacja! Mam chłopaków w podobnym wieku ale u mnie będzie 3 chłopakKaśka28 lubi tę wiadomość
-
Ja się witam po mega słabej nocce starasz miał ataki szczekającego kaszlu i trudności z oddychaniem to już któryś raz kiedy ma zapalenie krtani ale nigy tak źle nie było, jako 4 latek jest bardziej świadomy i spanikował, że nie może oddychać zaczął płakać i krzyczeć co nasiliło tylko duszności i tak kilka razy w nocy. Sama czuje się marnie mam nadzieje, że to niewyspanie.
-
Ajrin to dużo sił dla Was i zdrówka dla syna 🤗
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja męża namawiam na Gabrysie ale mówi narazie, że musi się zastanowić 🙈 u mnie ruchy to bardziej takie pukniecia od środka. Czuję trochę poniżej pępka.
Odkurzacz samojezdny też mam, firmy ilife. Dość tani był chyba 500zl ale nie wiem jak się sprawdzi na większej ilości m2. Bo w poprzednim mieszkaniu mieliśmy 40m2 a tu 73m2