MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Apropo pielęgnacji, to podobno zmieniły się trochę wytyczne? Dziewczyny, które macie młodsze dzieci, potwierdzicie? Bo 5 lat temu córkę jak przywieźliśmy do domu to kąpaliśmy codziennie, a teraz podobno się tego nie zaleca?
My nie używaliśmy żadnych płynów typu Oilatum itp. Pamietam, że korzystaliśmy na przykład z Linomag, a ciałko smarowaliśmy tylko jak się coś działo.
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala ja kąpałam codziennie. Różne są opinie, ale moje dziewczyny obie przesypiały całe noce bardzo szybko (pierwsza jak miała 3 miesiace, a druga dwa - obie na piersi). Wydaje mi się, że właśnie przez codzienny rytuał kąpieli nie miały problemów ze spaniem.
-
Karenira wrote:Nie, mieszkam we Wrocławiu. Jednak myślę o porodzie w Oleśnicy. Bardzo dużo dobrego słyszałam o tamtejszej porodówce. Moja koleżanka rodziła tam miesiąc temu z wykupioną położną i gorąco polecała. Tak jeszcze tylko dumam cały czas czy wykupować indywidualną położną czy nie. Mój plan B na porodówkę do Borowska we Wrocławiu.
-
Nasz synek ma 6 lat to też codziennie kąpaliśmy. Zresztą i teraz to tylko zimą co któryś dzień, ale wiosną, latem kiedy biega na dworze to codziennie, bo przepocony, brudny. A taki noworodek właśnie moim zdaniem codziennie jak jest kąpany to dla niego to jest rytuał i bez problemu zasypia 😊 no, ale każdy wiadomo robi jak uważa 😉
My sporo mamy po synku, ale muszę właśnie kiedyś przysiąść i zobaczyć co jest, a co trzeba dokupić. Ciuszki poprzeglądać, ale nie mam na to sił.ostatnio na telefonie to wiecznie w poszukiwaniu prezentów, więc może w styczniu po połówkowych ruszę z kopyta 😉 żebym jeszcze sił miała więcej i nie musiała tyle leżeć 🙏
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Venice wrote:Ala ja kąpałam codziennie. Różne są opinie, ale moje dziewczyny obie przesypiały całe noce bardzo szybko (pierwsza jak miała 3 miesiace, a druga dwa - obie na piersi). Wydaje mi się, że właśnie przez codzienny rytuał kąpieli nie miały problemów ze spaniem.
Wiem, że temat kontrowersyjny, ale karmiłaś naturalnie czy mm? Bo naprawdę dziewczynki ładnie spały w takim wieku 😉Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Jeśli chodzi o analizę składu kosmetyków to polecam bloga srokao.
Dla takiego malucha to w zasadzie tylko krem do pupy i jakiś płyn do kąpieli jest potrzebny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 13:38
AmazonkA29 lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Jeśli chodzi o analizę składu kosmetyków to polecam bloga srokao.
malami.91 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Skowronek wrote:Amazonka a jaką masz wadę w oczach, że jest to wskazaniem do cesarki?
-
Ala_Ala wrote:Wiem, że temat kontrowersyjny, ale karmiłaś naturalnie czy mm? Bo naprawdę dziewczynki ładnie spały w takim wieku 😉
Ala_Ala lubi tę wiadomość
-
U mnie chłopaki dopiero po odstawieniu nocnego karmienia po 14 miesiącach zaczęli przesypiać noce obaj KP choć starszak po roku był MM odrzucił pierś jak byłam w ciąży.
My nie kapalismy codziennie starszak miał problemy skórne od urodzenia i zalecania co 2 dzień aby nie przesuszać. No i nadal tak robimy prócz lata gdzie to jednak i biegają w piasku itp. No i u nas nie było kąpieli w szpitalu mimo że byłam 5 dni nie zalecają teraz. -
malami.91 wrote:Jeśli chodzi o analizę składu kosmetyków to polecam bloga srokao.
Dla takiego malucha to w zasadzie tylko krem do pupy i jakiś płyn do kąpieli jest potrzebny.
Inna fajna strona do sprawdzania składów to Piggypeg.
Podoba mi się to podejście, żeby stosować jak najmniejszą ilość kosmetyków i tylko kiedy są potrzebne, a nie tak na wyrost.AJrin, malami.91 lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja swojego dziecia kąpie codziennie od urodzenia. Do kąpania od pierwszych dni używamy nivea 2w1 i tak jest do tej pory. Za malucha do ciała po kąpieli i po zmianie pieluchy używaliśmy oliwki z rossmanna w żelu. Teraz też jej będę używać. Była super.
Mąż dzisiaj pierwszy dzień w pracy. Ja z młodym jeszcze tydzień w domu.. w poniedziałek moja mama dostała wynik pozytywny. Tata jedzie jutro. Ale u nich przebieg już jest gorszy. Mama strasznie się dusi, ma kaszel i gorączkę. Dzisiaj miała saturacje nie ciekawą aż pielęgniarka do niej dzwoniła (ma pulsoksymetr, który wysyła wyniki do pielegniarki) jak spadnie dzisiaj do 93 to ma dzwonić po pogotowie. I weź się człowieku nie martw..
-
Witajcie Chciałabym dołączyć do Waszego grona. Jestem w swojej pierwszej ciąży a termin porodu mam wyznaczony na 26 maja. Długo staraliśmy się o nasz maleństwo i koniec końców pojawi się dzięki in vitro. Na własną prośbę zrobiłam test pappa i niestety bardzo tego żałuję bo wyszło wysokie ryzyko zd z powodu wysokiego wolnego beta-hcg. Ta informacja wręcz wbiła mnie w podłogę. Na szczęście od razu zrobiliśmy test sanco który potwierdził, że noszę w brzuchu zdrowego chłopca. Potwierdzają to też idealne USG
Angelaaaa, malami.91, Emimo, Venice, Emimi lubią tę wiadomość
-
DoMi witaj 😊 najważniejsze, że wszystko ok 😉
DoMi lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
mała_ruda wrote:DoMi czuj się jak u siebie 😁
Co do pappa to chyba już tak jest, że niektórzy nie stworzeni do wykonywania tego testu. Np. Ja. 1 ciąża amniopunkcja, druga też - czekam na wyniki. -
Ja po wizycie. Mój prowadzący potwierdził płeć z prenatalnych - będzie dziewczynka, nie ma wątpliwości 🙂. Położna oceniła mój brzuch na 25tc...trochę mi się przykro zrobiło w pierwszym momencie, ale potem stwierdziłam, że mam to gdzieś. Od ostatniej wizyty 4tyg. temu przytyłam 2kg, no ale apetyt mi dopisuje teraz bardzo, ciągle chodzę głodna.
29 grudnia połówkowe USG 🙂
Mala_ruda, zdrowia dla rodziców.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 20:11
Emimo, mother84, Angelaaaa, wisienka94 lubią tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021