MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajrin dużo zdrówka dla synka.
Rio dla Was Wszystkiego Najlepszego
Ja swoje dzieci zawsze kąpałam codziennie. Najmłodsza córka w szpitalu nie była kąpana (byłam dwa dni) zalecali, żeby jak najdłużej była w tej mazi poporodowej.
A jaki proszek polecacie. W internecie słyszałam, że te wszystkie niby bezpieczne dla dzieci zawierają najwięcej tych szkodliwych substancji i dziewczyna poleciła coś całkiem zwykłego, ale za nic w świecie nie mogę sobie przypomnieć co to było ;/ -
A mojego np. wykąpali po porodzie. Tzn. niby tego nie widziałam, ale był czyściutki, więc tak sądzę. Może to też od szpitala zależy.
W domu kąpaliśmy najpierw co 2gi dzień, potem codziennie.
Ja prałam w Loveli, ale przyznaję, że co do proszku nie robiłam większego rozeznania. Bardziej oparłam się na opinii mam z forum. Tym razem postaram się zgłębić temat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 20:20
Emimo lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Naszego też kąpali, a właściwie mąż w asyście położnej 😊😊😊 ale pewno co szpital to inne zwyczaje 😉
A proszek to my używaliśmy Jelp, potem Dzidziuś. Później jak starszy to jakiś zwykły , chyba Persil sensitive. Też bardziej opierałam się na forum. Nie wiem w sumie, który najlepszy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 20:24
Emimo lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
malami.91 wrote:Mother84, o to mąż dostał poważne zadanie na początek, fajnie 🙂.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
mała_ruda wrote:Mojego w szpitalu kąpali 2h po porodzie.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Jeju jestem padnięta. Nasz syn stwierdził o 2 w nocy, że w sumie to się wyspał. Chciał wszystko.. bawić się, siku, kakao, przytulać, zwiedzać dom... o 4.10 przysnął i nagle się przebudził uderzając mnie w twarz ręką a ojca nogą. Nie mam pojęcia jak to zrobił.. od razu został wyeksportowany do swojego pokoju. Teraz nie chce się obudzić.
-
mała_ruda wrote:Jeju jestem padnięta. Nasz syn stwierdził o 2 w nocy, że w sumie to się wyspał. Chciał wszystko.. bawić się, siku, kakao, przytulać, zwiedzać dom... o 4.10 przysnął i nagle się przebudził uderzając mnie w twarz ręką a ojca nogą. Nie mam pojęcia jak to zrobił.. od razu został wyeksportowany do swojego pokoju. Teraz nie chce się obudzić.
Wczoraj zaczął mi się 16 tydzień i wieczorem pierwszy raz poczułam jego ruchy, taki trzepot motylich skrzydeł, surrealistyczne uczucie!
mała_ruda lubi tę wiadomość
-
Kaśka28 wrote:A ja się tak głupio zapytam...depilujecie się przed wizytą? Bo nie ukrywam zaczyna się robić coraz niewygodnej hehe
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Kaśka28 wrote:A ja się tak głupio zapytam...depilujecie się przed wizytą? Bo nie ukrywam zaczyna się robić coraz niewygodnej hehe
Chociaż nowe wytyczne mówią o tym żeby do porodu nie golić się tam całkowicie. Podobno ewentualne rany ładniej się wtedy golą
-
Depilacja tak ale nie woskiem. U mnie nawet przed ciaza nie moglam woskiem bo mam slabe żyły. Siary nie mam i w pierwszej ciazy tez nie mialam i sie martwilam. Niepotrzebnie. Miałam duzo mleka i kp bez mm az zakonczylam bo bylam w 2 ciazy. Jedna z dziewczyn caly czas w nocy byla mokra od mleka a po porodzie okazalo sie ze mimo staran leka bylo za malo. Lalo sie tylko z jednego kanalika i dziecko bylo na mm. Mam wszystko po synku wiec nie przygotowuje wyprawki. Fajny jest ten spokoj w 2 ciazy. W 1 wszystko bylo nowe i przytlaczajace. Byle smoczek bylo ciezko wybrac. Jak cos to pytajcie,pomozemy🙂Michałek 2019
Kubuś 2021
-
Ja dzisiaj wizytuję o 16:00 i też depilacja wjedzie... ale faktycznie już jest niewygodnie i też się zastanawiam jak to będzie później 🙈
A jeszcze Was zapytam, jak u Was z badaniami piersi. Czy wasz lekarz coś wspominał o usg piersi w ciąży? Ja badam co roku bo mam stwierdzoną mastopatię. Ostatnio miałam usg kontrolne w czerwcu. Dzisiaj zapytam na wizycie czy trzeba powtarzać. Ale jestem ciekawa jak z tym ogólnie jest 🤔
Emimo lubi tę wiadomość
-
Mój lekarz na pierwszej wizycie pytał o usg piersi, akurat miałam robione z pół roku wcześniej. Badał mi piersi wtedy normalnie i opowiadał na co powinnam zwracać uwagę przy samodzielnym sprawdzaniu.
Dzisiaj już jestem pewna, że czułam przez chwilę bardzo delikatne ruchy maluchaAla_Ala, mother84, megimeg lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm