MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieki dziewczyny😉 Muszynianki już dwie wypilam duze ale może muszę jeszcze poczekać na efekty i pić dalej. A ma ktoras problem ze zgaga? Ja sobie od paru dni nie moge wieczorem poradzić.. Lekarz mówił że mogę brać manti albo rennie ale zapomnialam kupić.
-
Kala139, ja czasem mam zgagę, głównie po cytrusach, słodyczach. Staram się nie jeść tych rzeczy i wtedy mam spokój. Może sprawdź sobie jakie produkty najczęściej powodują zgagę i przekonasz się czy unikanie ich coś zmienia.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Tak, mam problem ze zgagą czasami. Na szczęście w miarę to znoszę, chyba tylko 3 razy wzięłam rennie, na wieczór, przed snem.Śmieję się, że pierwsza córka łysa jak kolano się urodziła (nie miałam nawet incydentu ze zgagą w ciąży) tak druga urodzi się z włosami do ramion. 😅 Ach, te zabobony.
-
Kala ja przez 10 dni męczyłam się że zgaga 😬 pierwszy raz w życiu miałam i odpuszczała tylko na chwilkę, a zaraz znowu łapała 😭 piłam mleko, kefir, unikałam niektórych produktów i jadłam migdały, duuzo migdałów. Dzisiaj jest pierwszy dzień w którym czuję się o wiele lepiej, oby tak zostalo 🙏🏻
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
Chyba wczoraj poczułam maleństwo tak koło pępka a dzisiaj tak lekko pod...nie wiem czy to dokładnie była dzidzia ale takie delikatne smyrniecia uczucie jak bym językiem po wnętrzu policzka przejechała tak delikatnie...
malami.91, Angelaaaa, wisienka94 lubią tę wiadomość
Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Ja wieczorami od 5 dni zmagam się że zgaga od razu jak się położę no wszystko mnie do gardła zaczyna palić. Poprzednie ciąże dopiero jakoś 3 trymest był zgagowy a moje dzieciaki łyse na maksa się rodziły i praktycznie do 1 roku zero włosów 🙈
Nie zapomnę jak lekarz pierwsze co powiedział po wyciągnięciu starszaka o jaki lysolek 😂 -
Dobre są te zabobony 😂
Dziewczyny, prowadziłyście normalnie samochód w poprzednich ciążach do samego końca? Używacie już albo macie zamiar używać adaptera do pasów?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 20:21
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja prowadziłam samochód do samego końca adapter to super sprawa niestety nie posiadam miałam kupować ale obecnie sporadycznie jadę i chyba nie będę. Za każdym razem w aucie zdejmuje kurtkę i naciągam mocno pas pod brzuchem aby szedł jak najniżej bioder i nie miał luzu dlatego pierwsze ruchy dziecka zawsze czuję w aucie 😂
malami.91 lubi tę wiadomość
-
Adapter miałam w pierwszej ciąży i polecam. W tej jednak nie kupuję,bo głównie leżę w domu rzadko jeżdżę samochodem
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyRio a mi na zgage i dolegliwości przykre żołądkowe cytrusy były wybawieniem mam zapas mandarynek a w lodówce soku pomarańczowego migdały mogly się przy tym schować
choć tez sa w zapasie i tabletki też mam m zgage nasilają słodycze i pełnoziarniste produkty oraz tłuste wody ga,owane i śreniogazowane tez raczej nie wskazane piłam Muszyniankę i zmieniłam na niegazowana. Najlepiej wyeliminować niektóre produkty to i zgaga odejdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 21:15
-
zOsIa88 wrote:Rio a mi na zgage i dolegliwości przykre żołądkowe cytrusy były wybawieniem mam zapas mandarynek a w lodówce soku pomarańczowego migdały mogly się przy tym schować
choć tez sa w zapasie i tabletki też mam m zgage nasilają słodycze i pełnoziarniste produkty oraz tłuste wody ga,owane i śreniogazowane tez raczej nie wskazane piłam Muszyniankę i zmieniłam na niegazowana. Najlepiej wyeliminować niektóre produkty to i zgaga odejdzie
-
nick nieaktualnyJa na potęgę jadłam mandarynki wyczytałam to na jednym z forum stosując juz wszystkiego naprawdę ta franca plus wymioty to mi tak dały popalić ze az płakałam z bezsilności miałam nawet mleczko podawane w szpitalu kończyło się to u mnie wymiotami. Po Rennie tez źle się czułam. Migdały jadłam tone i nic
ale dostałam tez od cytrusów uczulenia które później przeszło ale infekcje tez odpuściły:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 21:24
-
malami.91 wrote:Dobre są te zabobony 😂
Dziewczyny, prowadziłyście normalnie samochód w poprzednich ciążach do samego końca? Używacie już albo macie zamiar używać adaptera do pasów? -
Ja w pierwszej ciąży mie miałam adaptera, teraz też nie mam potrzeby mimo że sporo jeżdżę.
Powiem Wam że przy pierwszym dziecku trzeci trymestr upłynął mi po hasłem zgagi, nic z zalecanych sposobów mi nie pomagało, a dodatkowo wszystkie dostępne specyfiki na zgagę miały cukier w składzie i bardzo podnosiły mi poziom cukru a miałam cukrzycę ciążową 😕 mam nadzieję, że mnie tym razem ominie.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ja po cytrusach mam masakryczna zgage u mnie eliminacja nie pomagała pod koniec ciąży wszystko piekło jak tylko się położyłam ale fakt lekka ulgę mleko z miodem przynosi ale to jest bardzo chwilowe ale czasem pozwalało zasnąć.
Wiem ja już smece ale tak nas wszystkich rozłożyło M gorączkuje Młodszy jedwo mówi i brzydko kaszle starszak powoli wychodzi bynajmniej po 5 dniach gorączka odpuściła. A ja mam takie bóle przy oddychaniu i czuję w calych drogach oddechowych jak mnie laskocze masakra dziś wieczorem idę do lekarza niech mnie oslucha.