MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ajrin dużo zdrowia dla Was 🤗 normalnie macie w domu szpital🤪
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Pod koniec poprzedniej ciąży zasypiałam na półleżąco. Codziennie wieczorem do snu miałam postawioną szklankę z zimnym mlekiem. Zgaga była okrutna. Teraz też mnie czasmi łapie ale migdały jeszcze dają radę. Jak sobie pomyślę, że nowy będzie na koniec tak kiepsko to mi się odechciewa.
-
AJrin ogromnie współczuję szpitala w domu. Mój mąż w od rana sobotę czuł się trochę niewyraźnie, a pod wieczór ja już miałam wrażenie jakby mnie powoli przeziębienie miało rozkładać. Zrobiłam syrop z cebuli z przepisu Pana Tabletki. Takie kombo z czosnkiem, cytryną, imbirem i goździkami. Na noc już sobie zaaplikowałam i w niedzielę czułam się jak nowonarodzona. Także albo fałszywy alarm, albo syrop pomógł.
Co do adaptera do pasów, to myślałam, że sobie kupię. Znięchęcił mnie jednak fakt, że niewiele z nich ma atesty bezpieczeństwa, a te co mają kosztują ok.200zł Osobiście nie widzę sensu kupować taniego adaptera bez atestów. Na szczęście we Wrocławiu jest możliwość wypożyczenia adaptera. Koszt to 15zł miesięcznie, więc wypożyczę sobie na ostatni trymestr.
Dzisiaj mam połówkowe. Już odliczam godziny.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira,
Ja tylko z atestem znalazłam jeden babysafe i właśnie te 200 zeta mnie zniechęciło i to, że bym musiała go przekładać miedzy 2 auta raz pasażer raz kierowca a jeżdżę jedynie 800 metrów do sklepu raz max dwa w miesiącu. Teraz może 7 km na świeta do teśców pojedziemy i tak raczej wiekszych wypraw nie będzie chociąż bardzo bym chciała gdzieś się ruszyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 11:13
-
wisienka nie mam pojęcia kiedy wróce z macierzyńskiego skorzystał na pewno w całości, rodzicielski też pewnie wezme cały ja. Także to będzie rok. A potem nie wiem...zobaczymy. A Ty jak planujesz?
Karenira daj znać jak po wizycie ja się już swojej nie mogę doczekać...tak mi się dłuży..05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Daar wrote:Mnie dziś strasznie boli spojenie 🙄 wczoraj byliśmy na spacerze, może od tego 🤔 Ja też adaptera nie kupuję, autem jeżdżę w zasadzie tylko do przedszkola, nawet już do sklepu nie jadę żeby nie dźwigać🙂
Ja mam połówkowe 11 stycznia 🙂
Sorki, ale gdzie jest to spojenie tak w ogóle?
-
Skowronek wrote:wisienka nie mam pojęcia kiedy wróce z macierzyńskiego skorzystał na pewno w całości, rodzicielski też pewnie wezme cały ja. Także to będzie rok. A potem nie wiem...zobaczymy. A Ty jak planujesz?
Karenira daj znać jak po wizycie ja się już swojej nie mogę doczekać...tak mi się dłuży..
-
Jestem po połowowych 😀 Długo trwa to badanie. Dobre 30 minut leżałam, a babeczka jeździła mi po brzuchu końcówką usg. Wszystko też od razu komentowała, trochę tak pod nosem, a trochę do mnie. Także na bieżąco wiedziałam co sprawdza i z jakim efektem. Generalnie wszystko jest w porządku. Nie było się do czego przyczepić Maluch ma 254g, termin porodu poszedł ciut do przodu, ale różnica niewielka. Miałam rację, że się nie stresowałam wcześniej Fajnie było znowu małego pooglądać
malami.91, Angelaaaa, AJrin, wisienka94, mother84, niebieska, Kaśka28, Kala139, megimeg lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Super, że wszystko wyszło ok 😁
Ja idę 22 rano do swojego gina,chce zobaczyć czy lek działa i czy morgologia mi poszła do góry a po południu mam połówkowe 😀 trochę się denerwuję ale wiem, że będzie ok 😁mam również nadzieję że poznam płeć,gdzieś w głowie chodzi mi córeczka ale z synka też się uciesze 😜 -
Ja mam adapter. Kupiłam już w pierwszej ciąży, po obejrzeniu jakiegoś programu w telewizji na ten temat. Generalnie nikt nic nie wspominał o atestach, ale o tym że najważniejsze jest aby przenieść ucisk z brzucha na inną część ciała np. uda. Ceny za takie adaptery z tego co pamiętam kiedyś były od 50 zł. Ja mam za ok 100 zł i pamiętam że raz w pierwszej ciąży podczas jakiegoś gwaltownego hamowania sprawdził się🙂 nie chce myśleć nawet jaka siła oddziałuje na brzuch podczas zderzenia aut.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2020, 19:53
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Hej . U mnie stresujacy weekend. Bardzo bolal mnie brzuch i w nocy mialan duzo sluzu zadzwonilam do ginekologa,a on az kazal mi przyjechac w sobote do gabinetu, bo wystraszyl sie ze to wody plodowe. Okazalo sie,ze mam silna infekcje i skurcze. Dostalam torbe lekow i jest juz ok. Mialam juz w oczach szpital i myslalam ze sie zalamie. Na szczescie infekcja szybko przejdzie, a skurcze tez juz ustaly. Mialam kontrolną wizyte, dziecko jest zdrowe, szyjka 45 mm, ilosc wód w normie. Na sto procent chlopak. Piszecie o zgadze. Miałam w 9 mcu pierwszej ciazy i bylo ciezko. Pomagaly migdaly i mleko i malo jedzenia na kolację . Pod koniec siedzialam zeby spac. Nigdy wczesniej nie wiedziałam co to jest zgaga. Mialam ją tylko w nocy. To byl jedyny dokuczliwy objaw
w pierwszej ciazy. No moze poza uciskiem na pęcherz. Pod koniec ciazy jak zasnelam gleboko ,to potem bolalo mocno jak mialam pelny pecherz. Przytylam 1.5 kg. Synek ostatnio coraz bardziej pocieszny i ladnie spi,)mother84, Kala139, Karenira lubią tę wiadomość
Michałek 2019
Kubuś 2021
-
Dzieki dziewczyny za informację na temat zgagi. Ja wczoraj o dziwo nie miałam. Jestem na diecie cukrzycowej więc u mnie na pewno nie od słodyczy, myślałam już, że od pieczywa pelnoziarnistego ale skoro wczoraj nie miałam to chyba nie. Zobaczymy jak będzie dalej.
Ja adaptera do pasów nie miałam i nie mam, choć teraz jeżdże dużo więcej niż w pierwszej ciąży.
Zauważylam ostatnio, że jak za dużo robie i jestem ciągle w ruchu to czuje taka ciezkosc w brzuchu i wiem, że muszę trochę odpocząć. Mam nadzieję, że to normalne.
AJrin dużo zdrówka dla Was, trzymajcie się! Dobra strona jest taka, że się wychorujecie przed świętami a nie w same święta. Oby przeszło jak najszybciej! -
Kala tak, takie uczucie ciężkości jest normalne, wtedy właśnie odpoczywaj więcej. Ja mam tak jak za dużo zrobię, albo po prostu codziennie na koniec dnia, brzuch napięty i ciężki, wtedy nic innego jak totalny odpoczynek, po nocy przechodzi 😉
Kala139 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mam to samo. Brzuch się robi twardy, napięty, jak tylko się położę to wszystko wraca do normy. No niestety przy 2latku nie mam zbyt wielu okazji do odpoczynku w ciągu dnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2020, 09:29
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021