MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Venice wrote:Hej. Któraś z was pisała, ze na zaparcia bierze syrop Lactuloza. Jakie dawki są zalecane? Wzięłam 1 łyżkę rano, ale coś na mnie nie działa.
Venice lubi tę wiadomość
-
Mi dzisiaj przez usg brzucha nie dało rady poznać płci bo mała była odwrócona 🙈dopiero jak lekarka zaczęła mierzyć szyjkę to się pokazało co jest między nogami 🤣
Za tydzień mam połówkowe u innego lekarza i mam nadzieję że to potwierdzi 😁Venice, Kala139 lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
U mnie odpukać wszyscy zdrowi 😊
Miałam dzisiaj ogarnąć kuchnię jak mały poszedł na drzemkę ale zasnęłam 🙈😂😂😂 ostatnio zasypiam późno, wstaje po 10.00 i jeszcze muszę pospać w dzień bo jestem taka padnięta 🙄 dobrze, że Karolek lubi dłużej pospać z rana to śpimy razem 😄 -
Agnieszka ja też tak śpię ostatnio..rano wstaje na śniadanie, potem mogę się położyć i spać do 10, później po południu znowu potrafię zasnąć 😂 Pieklam z synkiem pierniki dzisiaj i bylam po tym tak zmęczona, że zasnęłam.
Rzeczywiście jak się położę to przechodzi to uczucie ciężkości😊 Dobrze wiedzieć że to normalne, ja w pierwszej ciąży oprócz senności nie miałam innych objawów i wszystko dla mnie jest teraz nowe. -
Cześć! Rany, jak mnie tu długo nie było. Wszystko u Was w porządku? My się trochę pochorowaliśmy. Zaczęło się od męża, a potem cała reszta po kolei. + nagle skróciła mi się mocno szyjka, skurcze też się pojawiają. Więc mam włączoną jak największą oszczędność. Koniec pracy, koniec spacerów, mam jak najwięcej leżeć i pachnieć 😉
Czereśniowa lubi tę wiadomość
-
Niebieska ale psikus dopisałam chłopaka
Angelaaa dziewczynka wpisana
malami.91 u nas powoli wychodzimy z tego wirusa ja tylko jestem wściekła bo mimo wirusa i L4 musze pracować wczoraj i dziś musiałam kilka spraw wypchnąć bo ktoś tam chce widzieć więcej % na zestawieniu masakra serio czasem za takie akcje nienawidzę korpo, jeszcze przeżyła bym, że produkcja stanie ale nie to, że jakiś dyrektor chce widzieć coś na raporcie.
Karola oj to tez widze słabo dużó zdróka dla was
Iga dużo zdrróka dla was my tez mieliśmy rodzinny pogrom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 08:44
-
Iga to odpoczywaj ile wlezie ☺️
Ajrin dobrze, że u Was lepiej.
Ja dzisiaj się totalnie nie wyspałam, wczoraj wyjątkowo musialam iść po synka na trening,bo mąż akurat pracował i niby dużo nie szłam, ale od tego oszczędzania w domu odzwyczaiłam się od spacerów,w efekcie bolą mnie mięśnie w okolicy bioder🙊 dziś nic nie robię, tylko leżę do samej 16stej, kiedy to synek wróci z przedszkola.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny jak ja Wam zazdroszczę, że już wiecie kto siedzi u Was w brzuszkach! ja mam wizytę w poniedziałek i już się nie mogę doczekać. Mam nadzieję, że będzie widać.
Też mam w robocie kocioł. Nawet nie myślę jeszcze o wyprawce. Mamy też już dom na wykończeniu. Podpisaliśmy akt notarialny w poniedziałek. Odbiór już za chwilę. Tyle na głowie, że nie wiem za co wziąć się w pierwszej kolejności.05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek to razem wizytujemy w pn 😁
Ja ogólnie miałam tyle planów na czas kiedy jestem na L4, a te dni mi tak lecą i nie zrobiłam nic 🙊 w dużej mierze ogranicza mnie trochę to, że mam się sporo oszczędzać, ale za takie coś jak wywołanie zaległych zdjęć mogłam się zabrać. Z wyprawką czekam do połówkowych. Nawet z wyborem imienia mąż mówi by poczekać do stycznia, chyba się boi po tych wszystkich przejściach. Najgorsze, że chcieliśmy zrobić mały remont w mieszkaniu przed porodem, ale chyba tego nie ogarnę 😔 jeszcze zobaczę co z tym moim nieszczęsnym łożyskiem będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 10:08
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Angela, to masz super długą szyjkę. Moja ma teraz poniżej 2cm. Szyjka może się skracać bez znanego powodu. Albo przez infekcje, skurcze itd. Lekarze najczęściej w takich sytuacjach zakładają chyba pessar albo szew.
Mother 84 my już mieliśmy imię dla chłopaka, ale przestało nam się podobać i dalej szukamy. Mało popularnego, ale nie wydziwionego imienia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2020, 10:25
-
My też dalej nie mamy imienia starszak wybrał sobie i nie idzie go przekonać a że my jakoś obojętni to pewnie pójdziemy za propozycja starszaka i Witusia.
-
Iga90 wrote:Cześć! Rany, jak mnie tu długo nie było. Wszystko u Was w porządku? My się trochę pochorowaliśmy. Zaczęło się od męża, a potem cała reszta po kolei. + nagle skróciła mi się mocno szyjka, skurcze też się pojawiają. Więc mam włączoną jak największą oszczędność. Koniec pracy, koniec spacerów, mam jak najwięcej leżeć i pachnieć 😉
U mnie to samo od 17 tygodnia. Masz zalozony pessar lub szew? Mi nic nie dali, mam tylko lezec. Boje sie koszmarnie. Caly czas szukam objawow ze rozchodzi mi sie wszytsko. Dzis mnie boli pachwina i juz mysli ze pewnie bede rodzic zaraz ze to skurcze. Przesunelam wizyte z poniedzialku na jutro bo oszaleje z nerwow. -
Agnieszka34 wrote:Witam się w połowie ciąży 🙈
Na planete leci program o mleku matki i jak widzę tam niemowlaka z mamą to się rozczulam 🤧 ale się zrobiłam płaczliwa 😂😂