MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Emimi wrote:Na ten moment nie jestem sobie w stanie wyobrazić karmienia bo ogólnie mam mały biust no i gdzie to mleko mi się pomieści... 😀
Piersi to nie magazyn, tylko fabryka ❤️. Ja przed pierwszą ciąża miałam miseczkę A🙂.
W ogóle to kiedyś miałam kompleks małych piersi a teraz chciałbym je z powrotem 😁
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja w sumie parę rzeczy mam ze Starszaków, część od rodziny będziemy mieć, ale też chcę parę rzeczy kupić.
Za godzinę się zbieram do gina, zobaczymy, co tam z szyjką. Jak będzie się robić miękka i otwierać, to wtedy zakładają pessar? -
Ja jeszcze nic a nic nie kupilam ale fakt na upartego damy radę mamy wszystko po starszych braciach więc zostawię to sobie na luty jak będę na L4 mieć więcej czasu ❤️
-
Ja ostatnio pisałam, że spisywałam sobie listy wyprawkowe. Do tej pory zamówiłam kilka rzeczy. Kilka sztuk ubranek w roz.56, kocyk bambusowy, rogal do karmienia bo zamawiałam dla siebie poduchę ciążowaą do spania (swoją drogą śpię na niej od tygodnia i jest super), do tego kilka sztuk pieluch flanelowych i bawełnianych.
Na próbę zamówiłam też kosmetyki z MomMe: żel do mycia 2w1, zimowy krem i oliwkę. Sprawdzam na sobie na razie
Całą resztę zacznę zamawiać po kolei w styczniu.
Co do karmienia piersią to mam ogromną nadzieję, że mi się uda. To moja pierwsza ciąża, więc nie mam waszych doświadczeń, ale jestem dobrej myśli.
ZielonaHerbata witamy na wątku. Fajnie, że do nas dołączyłaś36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Hej. W końcu i ja doczekałam się ruchów. Fajne uczucie jak maluch daje znać o sobie, wtedy nie ma powodu do zmartwień.
Ja wyprawką zajmę się po nowym roku. Póki co kupiłam pajacyki 3 sztuki i 2 pary body.
A tak w ogóle to jak się ubiera noworodki jak jest ciepło? Moje dziewczyny są z lutego i marca...kompletnie nie wiem jak do tego podejść. Czy takie maleństwo ubierać w body w długi czy krótki rękaw?
Ja dwa dni temu byłam na wizycie u ordynatora szpitala, w którym chcę mieć cesarkę. Jestem zachwycona wizytą. Przeprowadził ze mną szczegółowy wywiad. Byłam w gabinecie ponad godzinę, lekarz nie robił usg. Za tydzień mam połówkowe. Okazuje się, że mój gin obliczył mi źle termin ( mam na 19, a z jego obliczeń wyszedł 15 ze względu, że miałam krótkie 21 dniowe cykle). Powiedział też, że ze względu na 3 cięcie nie możemy dopuścić do akcji skurczowej i trzeba będzie zrobić cięcie jak najszybciej, więc wychodzi na to, że koniec kwietnia, początek maja będę miała cięcie.
Jak tam wasze brzuszki? U mnie coś się zaczyna pojawiać. -
Venice moja też 3 cc zastanawiam się kiedy mnie będą chcieli ciąć termin z ovu mam na 8 mają z pierwszych usg 2 maja więc pewnie koniec kwietnia choć chciała bym początek maja.
-
Tak. Już miałam tam dwie cesarki wcześniej, więc wiem co i jak. Są tam pokoje o podwyższonym standardzie z własną łazienką. Komfort o wiele lepszy niż w zwykłej sali...nie wspominając o toaletach.
Zastanawiałam się jeszcze nad cesarką w Medfemina, bo tam prowadzę swoją ciążę, ale aktualny cennik mnie tak zaskoczył, że się nie zdecyduję. -
Ajrin, a w których tygodniach miałaś robione poprzednie cięcia? U mnie ze względu na to, że w oby przypadkach miałam zagrożenie przedwczesnego porodu. Za pierwszym razem po odstawieniu fenoterolu natychmiast zaczęła się akcja porodowa, zanim dojechałam na cc byłam już w połowie porodu. Za drugim razem skurcze od 35 tygodnia, casarka w 37 tyg.
-
Iga powodzenia na dzisiejszej wizycie ✊ z tym pessarem to ja nie wiem kiedy go zakładają, nie pomogę.
Venice mój syn też z zimowego miesiąca, ale myślę, że trzeba być przygotowanym i na długie body i na krótkie, maj może być różny, czasem są upały 😁
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Venice wrote:Hej. W końcu i ja doczekałam się ruchów. Fajne uczucie jak maluch daje znać o sobie, wtedy nie ma powodu do zmartwień.
Ja wyprawką zajmę się po nowym roku. Póki co kupiłam pajacyki 3 sztuki i 2 pary body.
A tak w ogóle to jak się ubiera noworodki jak jest ciepło? Moje dziewczyny są z lutego i marca...kompletnie nie wiem jak do tego podejść. Czy takie maleństwo ubierać w body w długi czy krótki rękaw?
Ja dwa dni temu byłam na wizycie u ordynatora szpitala, w którym chcę mieć cesarkę. Jestem zachwycona wizytą. Przeprowadził ze mną szczegółowy wywiad. Byłam w gabinecie ponad godzinę, lekarz nie robił usg. Za tydzień mam połówkowe. Okazuje się, że mój gin obliczył mi źle termin ( mam na 19, a z jego obliczeń wyszedł 15 ze względu, że miałam krótkie 21 dniowe cykle). Powiedział też, że ze względu na 3 cięcie nie możemy dopuścić do akcji skurczowej i trzeba będzie zrobić cięcie jak najszybciej, więc wychodzi na to, że koniec kwietnia, początek maja będę miała cięcie.
Jak tam wasze brzuszki? U mnie coś się zaczyna pojawiać. -
Ja jeszcze też nic nie kupiłam 🙈 dostałam 3 ciuszki od znajomych 😊 ja planuję wszystko kupować od marca bo wtedy się przeprowadzamy 😁 i zaraz jade do galerii i chce poszukać fajnego coiszka typu 100% tata czy coś takiego i mężowi dać jako prezent świąteczny 😁😁Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Zielona hrbata, ja chodziłam do bocianek na klinikach i też tam miałam 2 cc. Teraz myślę o borowskiej lub kamieńskiego. Wszystko też zależy czy któryś z nich nie będzie covidowy 🙄
Urodziłam 29 maja i pierwszy spacerek był jak było ciepło to mały miał skarpetki bo miał strasznie zimne stopy, krótkie body i przykrywałam go pieluszką. Widziałam, że dużo kobiet tak ubiera dzieci 😁 też miałam z tym trochę problem bo pierwszy syn jest z końca października 😁 -
Iga90 wrote:Ja w sumie parę rzeczy mam ze Starszaków, część od rodziny będziemy mieć, ale też chcę parę rzeczy kupić.
Za godzinę się zbieram do gina, zobaczymy, co tam z szyjką. Jak będzie się robić miękka i otwierać, to wtedy zakładają pessar?
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
ZielonaHerbata dokładnie ja też z Wrocławia
Jeszcze się nie zapisywałam do żadnej szkoły rodzenia, ale będę chciała. Najlepiej by było, gdyby chociaż część zajęć była stancjonarnie, bo z mężem jesteśmy zieloni jak szczypiorki jeśli chodzi o zajmowanie się noworodkiem. Małe dzieci widujemy z daleka albo na filmach
Ja planuję poród w Oleśnicy. Czytałam mnóstwo dobrych opinii o tamtejszej opiece zarówno w czasie porodu jak i po. Moja koleżanka rodziła tam miesiąc temu z wykupioną położną i bardzo sobie chwaliła. Dokładnie w tym samym czasie jej koleżanka rodziła na Kamieńskiego, więc na bieżąco miały porównanie. Ta z Oleśnicy po porodzie miała wszelką pomoc przy sbie i maluszku, doradcę laktacyjnego, pomoc przy przystawianiu, odciąganiu itd. Ta z Kamieńskiego po cc była zostawiona sobie i żadnej pomocy przy dziecku.
Dzwoniłam już do jednej położnej z Oleśnicy i zaklepałam sobie wstępnie u niej termin. Także chcę wykupić sobie indywidualną opiekę na poród.
Venice mam już całkiem wyraźny brzuszek Jeszcze dwa tygodnie temu był znacznie mniej zarysowany, a teraz zaczynam mieć wrażenie, że rośnie w oczach.
Malucha czuję już codziennie. Wciąż bardzo delikatnie, ale rozpoznawalnie. Fajne wrażenie Czekam na mocniejsze kopniaki, żeby mąż też mógł poczuć.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm