X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi mi często na wieczór twardnieje, albo jak się zmęczę, ale po odpoczynku to przechodzi. Nie wiem czy to ten sam rodzaj twardnienia co Ty masz 😉 jak to nie boli czy dodatkowo nie ma plamienia to chyba to normalne.

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie twardnienia i też slyszlam,że to jest normalne.

klz9df9hix7ly771.png
  • Basia87 Koleżanka

Wysłany: 19 grudnia 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mi ginekolog powtarzał ze klucia i inne dolegliwosci sa normalne,az okazalo sie ze mam infekcje i jak tylko ja wyleczylam to wszystkie klucia itp zniknely. W pierwszej ciazy nie mialm ani razu mierzonej szyjki. W tej ciazy mialam mierzoną raz dopochwowo. Obydwie ciaze prowadze u tego samego lekarza. Na kazdej wizycie sprawdza szyjkę na fotelu. Teraz miala 45 mm. Jest twarda i zamknięta. Lekarz sprawdzil szyjkę,bo mialam klucia i skurcz( keden). Do następnej wizyty biorę nospę i luteinę. W pierwszej ciazy nie bralam zadnych lekow i nie mialam ani jednego skurczu. Czuje juz ruchy, sa bardzo delikatne. Z synkiem tez pozno czulam ruchy i do konca bylo lekko. Dziewczyny mialy armagedon w brzuchach a ja martwilam sie bo synek malo sie ruszal. Okazlo sie ze jest bardzo spokojnym dzieckiem ale teraz jak ma 16 mcy to biega w ta i z powrotem:))

Michałek 2019
    Kubuś 2021

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dlatego już niewidmo,które kłucia i bole są w normie a które mogą cos oznaczać. Bo jak widać nie mam na to zasady. Co kobieta,to inny przypadek.

mother84 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też mam twardnienia. Często jak już usiądę i mała zaczyna kopać to wtedy. Dziś mieliśmy małą imprezkę i siostra zostaje na noc. Synek dopiero zasypia, tak szalał z kuzynem 🙈 już nie mogę się doczekać świąt. Tyyyle wolnego będę miała. Aż do 4 stycznia ❤️

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png

Wysłany: 19 grudnia 2020, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie tak dziwnie pobolewa brzuch i jest jakby napięty. Zastanawiam się czy to jakiś skurcz,czy to może jest wzdęcie ? Bo dyskomfort podobny do wzdęcia. Nie wiem jak to rozróżnić 🤷

klz9df9hix7ly771.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja leżę z gorączką 😓.

Synek gorączkował przez 3 dni, dziś już było ok. Mąż w poniedziałek zakończył kwarantannę (żadne objawy nie pojawiły się). I już sama nie wiem co myśleć, czy to ta nieszczęsna 👑 czy co...

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami to dużo zdrowia dla Ciebie. Oby to nie 👑. Jak masz gorączkę to pamiętaj, że możesz paracetamol
    U mnie trzeci dzień słabszych ruchów, są one, ale znacznie mniej wyczuwalne niż szybciej. Może mały się jakoś przekręcił, że słabiej czuć 🤷 szybciej aż brzuch skakał, a teraz muszę się położyć,przyłożyć ręce i wtedy czasem dopiero czuję. Też tak miałyście że to wyczuwanie ruchów się zmieniało?
    Na szczęście jutro wizyta zobaczę co z łożyskiem i małym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 08:15

AmazonkA29 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Malami to dużo zdrowia dla Ciebie. Oby to nie 👑. Jak masz gorączkę to pamiętaj, że możesz paracetamol
    U mnie trzeci dzień słabszych ruchów, są one, ale znacznie mniej wyczuwalne niż szybciej. Może mały się jakoś przekręcił, że słabiej czuć 🤷 szybciej aż brzuch skakał, a teraz muszę się położyć,przyłożyć ręce i wtedy czasem dopiero czuję. Też tak miałyście że to wyczuwanie ruchów się zmieniało?

U mnie też się zmienia częstotliwość ruchów. Miałam taki dzień, że popołudniu zdałam sobie sprawę, że chyba od rana nic nie czułam. Później położyłam się na spokojnie i poczułam delikatne muśnięcie więc trochę aIe uspokoiłam, na wieczór już były kopniaki. Myślę, że im bardziej jesteśmy w ruchu i mamy wiele spraw na głowie to „uciekają nam te ruchy”.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother84 pamiętaj, że na Twoim etapie ciąży wiele kobiet może jeszcze w ogóle nie czuć ruchów dziecka i jest to całkowicie normalne. Regularne, codzienne ruchy dziecka powinny być wyczuwalne dopiero po 26 tygodniu. Nie masz więc się czym martwić.

Herbatko jak Twój brzuch? Przeszło? Mnie wczoraj też trochę ciągnął i kłuł. Zrobił się twardy jak przy wzdęciu. Wzięłam Espumisan i po jakimś czasie zaczęło mi, że tak powiem schodzić z niego powietrze 😛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 09:30

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_Ala wrote:
    U mnie też się zmienia częstotliwość ruchów. Miałam taki dzień, że popołudniu zdałam sobie sprawę, że chyba od rana nic nie czułam. Później położyłam się na spokojnie i poczułam delikatne muśnięcie więc trochę aIe uspokoiłam, na wieczór już były kopniaki. Myślę, że im bardziej jesteśmy w ruchu i mamy wiele spraw na głowie to „uciekają nam te ruchy”.
    Ja głównie leżę stąd zauważyłam, że jest inaczej 😉 teraz po śniadaniu czuję ruchy, sporo ich, więc ruszać się rusza, tylko szybciej te ruchy były silniejsze, ale może faktycznie się mały obrócił jakoś. No nic, zobaczymy jutro na wizycie 😉 dziękuję za odpowiedź 😘

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Mother84 pamiętaj, że na Twoim etapie ciąży wiele kobiet może jeszcze w ogóle nie czuć ruchów dziecka i jest to całkowicie normalne. Regularne, codzienne ruchy dziecka powinny być wyczuwalne dopiero po 26 tygodniu. Nie masz więc się czym martwić.

Herbatko jak Twój brzuch? Przeszło? Mnie wczoraj też trochę ciągnął i kłuł. Zrobił się twardy jak przy wzdęciu. Wzięłam Espumisan i po jakimś czasie zaczęło mi, że tak powiem schodzić z niego powietrze 😛
    Tak, wiem, tylko chodzi mi, że one straciły na mocy, nie wiem jak to opisać. Są, ale słabsze. Ale może tak jak napisałam, przekręcił się tyłem czy coś.

Mi też Espumisan pomaga w takich sytuacjach 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️

Wysłany: 20 grudnia 2020, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, po wspominanie jakby puściło. Może to właśnie wzdęcia a ciężko to rozróżnić 🤷

Myślę,że słabsze ruchy na tym etapie,to normalna rzecz i nie ma co się martwic. Sama tak miałam i właśnie to jest przez to ,że dziecko ma jeszcze dużo miejsca i może się ułożyło w taki sposób,że ruchy są slabiej wyczuwalne.

klz9df9hix7ly771.png
  • Emimo Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba właśnie tak jest jak mamy intensywny dzień biegamy latamy to tych ruchów tak nie kodujemy. Jak się położymy to od razu ruchy czuć 😀

26.10 11dpo ⏸️
    14.11 ♥️
    🙋‍♀️40 lat
    👧2003
    👦2008
    👧2010
    👧2021
    👶2024
    age.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:

Dziękuję 🙂 Dziś czuję się całkiem przyzwoicie, ale dla spokoju robię jutro test. Mieliśmy święta spędzić częściowo u jednych i drugich rodziców. Bez wyniku testu nie ruszam się nigdzie, za bardzo się o nich boję.

Co do ruchów to tak może być, że intensywność się zmienia. Dużo zależy od ułożenia dziecka, a ono teraz często zmienia pozycję, bo ma na to miejsce 🙂.Też tak miałam, że przez kilka dni czułam słabo ruchy, a teraz znów są mocniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 12:32

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021

Wysłany: 20 grudnia 2020, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To leżenie jest okropne 😭😭
    Mam taką ochotę iść na spacer, posprzątać,czy chociaż coś ugotować.

klz9df9hix7ly771.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak. Ja niby dostalam pozwolenie ale i tak sie boje i leze przez większość dnia. Jeszcze wczoraj mały chyba podczas czkawki tak mi walnął chyba głową ze poczulam takie bol w pochwie z lewej strony jak nigdy. Chwilke to trwalo, ale co jakis czas czuje z tej lewej strony teraz takie kłucie chwilowe. I juz sie zastanawiam czy mi się tam cos nie uszkodziło. Ech. Wizyta raz w tygodniu by byla super.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz kazał dużo odpoczywać, ale na szczęście nie zabronił mi chodzić na krótkie spacery.I dobrze, bo w domu bym oszalała 🙈
    Tylko ja nie mam problemów z szyjka tylko miałam stwierdzone nisko łożysko.We wtorek wizyta i mam nadzieję że się podniosło 🤔

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png

Wysłany: 20 grudnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livi- oj tak,wizyty raz w tygodniu to byłoby coś😁wtedy człowiek byłby spokojny.
    Ja w sumie swojego doktorka nie wypytalam dokładnie co to znaczy,że mam się teraz oszczędzać bo byłam w szoku jak się dowiedzialam o tej szyjce.
    Ale na kontrole przygotuje sobie zestaw pytań 😁😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2020, 14:29

klz9df9hix7ly771.png
  • megimeg Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2020, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emimo dziękuje ze pytasz, trochę jakby lepiej ale jeszcze super nie jest, pewnie do końca ciąży będzie mnie męczyło mniej lub bardziej

oar83e3k7nkpecth.png
‹‹ 258 259 260 261 262 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ