MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam do tej pory wizyty co 2 tyg. żeby kontrolować szyjkę, teraz pierwszy raz mam 3 tyg. i ze stresu zastanawiam się czy nie przełożyć :p ale postaram się wytrzymać.
I tak, to leżenie jest straszne. Dobrze, że jest internet itp., zawsze lżej. -
Ja miałam co 2, potem co 3 ale nie wytrzymałam i przełożyłam 😂, teraz miałam za 3 tyg, ale sami mi przesunęli, że jest jutro czyli po 2,5 tyg
Kora88 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
To współczuje. Myślałam , że może już Ci przeszło.
megimeg wrote:Emimo dziękuje ze pytasz, trochę jakby lepiej ale jeszcze super nie jest, pewnie do końca ciąży będzie mnie męczyło mniej lub bardziej -
Ja dzisiaj też coś czuję mniej i lżej mała.
Ogólnie jak funkcjonowałam wcześniej, to największa aktywność zauważyłam jak byłam po spacerze,czy po jakims sprzątaniu i wtedy się kładłam i czułam mocno.
A od czasu jak ciągle leżę, to czuję mniej.
Słyszałam,teorię że jak jest się w ruchu, to dziecko często się kolysze i zasypia a jak się położym, to się budzi i się mocno rusza, bo domaga się ruchu. -
Ja jeszcze też z ruchami różnie ale już codziennie coś tam czuję najbardziej wieczorem jak się położę bo jednak w ciągu dnia przy 2 w domu to mało czasu na leżenie nawet jak usiądę to zaraz któryś albo przychodzi albo coś chce 🙈
No to 3 dni do świąt ❤️ a ja byłam wczoraj na szybkich zakupach aby coś do prezentów dokupić więc Rossmann przy okazji pepco zachaczylam i kupiłam sobie 4 bluzki oczywiście normalne tyle że XL i jestem mega happy bo są oversize i do leginsów lekko za tylek więc po domu ideollo 👍 zobaczymy czy przeżyją pranie ale cieszę się jak dziecko bo ciągle w dziurawych już starych bluzkach powyciąganych ostatnio chodziłam ❤️
U mnie niestety często kot zaciągnie mi rękaw i potem po praniu robi się dziurka więc po domu szkoda mi 😉 -
Ja w końcu wieczorem poczułam wczoraj bardziej te ruchy, w nocy też czułam, więc udff może to jakiś weekendowy zastój był 😉
Dziś wizytuję o 12. Ciekawe co u małego i jak to łożysko 🙏🙏🙏
Też muszę do Pepco się wybrać, właśnie po jakieś bluzki dłuższe do leginsów.Venice lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny, któraś ostatnio podawała, że kupiła paski do mierzenia wód płodowych, ale nie mogę znaleść tego posta nie mogę tego zamówić niby bo nie jestem podmiotem medycznym, a dziś znów mi poleciało jak któraś z Was to pisała to odezwijcie się proszę, bo to tu albo na drugim miesiącu
https://sklep.meringer.pl/testy_dla_ginekologii_i_poloznictwa/paski_wskaznikowe_ph_4-7_nexodis.html -
Emimo to również powodzenia 😊
A skąd wiedzieć, że to wody płodowe? Tak z wyglądu to można mieć jakieś podejrzenia?
Jaki macie ogólnie śluz teraz w ciąży? Bo ja mam od białego do takiego bezbarwnego. Biały to wiem, że gin mówiła, że normalny, ale skąd wiedzieć, że ten bezbarwny to nie wody?
Ale chyba na USG ginekolog też określa czy te wody są ok czy nigdzie nie wypływają co?🤷Emimo lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Emimo to również powodzenia 😊
A skąd wiedzieć, że to wody płodowe? Tak z wyglądu to można mieć jakieś podejrzenia?
Jaki macie ogólnie śluz teraz w ciąży? Bo ja mam od białego do takiego bezbarwnego. Biały to wiem, że gin mówiła, że normalny, ale skąd wiedzieć, że ten bezbarwny to nie wody?
Ale chyba na USG ginekolog też określa czy te wody są ok czy nigdzie nie wypływają co?🤷
No właśnie się nie da rozróżnić, tylko lekarz może, albo takie paski można mieć w domu w razie wypadku. Jasne gin sprawdza, ale jak nagle trochę płynu wyleci bezbarwnego to myśle o najgorszym, zwłaszcza, że ciąża zagrożona
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, któraś ostatnio podawała, że kupiła paski do mierzenia wód płodowych, ale nie mogę znaleść tego posta nie mogę tego zamówić niby bo nie jestem podmiotem medycznym, a dziś znów mi poleciało jak któraś z Was to pisała to odezwijcie się proszę, bo to tu albo na drugim miesiącu
https://sklep.meringer.pl/testy_dla_ginekologii_i_poloznictwa/paski_wskaznikowe_ph_4-7_nexodis.html -
Właśnie mi też się wydaje że to takie papierki pH wystarczą. Gdzieś też słyszałam o jakiś wkładkach, które się zabarwiają na dany kolor w zależności od pH
Hm...ja mając bezbarwny śluz to nigdy nie podejrzewałam, że mogą to być wody płodowe. Dziś podpytam gin co i jak 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Rio Ok, dzięki. Kupię i sprawdzę.
Mother84 te wkładki żeby dostać to bardzo ciężko niestety, a u mnie nie śluz, tylko ciecz taka normalna, jak woda zwykła, bezwonna. Już mi się zdarzyło na IP jechać, bo na forum nieraz dziewczyny pisały żeby jechać i sprawdzić u lekarza. -
Ja w poprzedniej ciązy kupiłam takie wkładki co się zabarwiają na jakiś kolor jeśli to są wody płodowe. Miałam tak że kilka razy w ciągu dnia miałam wrażenie że dosłownie wylewa się ze mnie jakaś woda objętości kieliszka. Na tych wkładkach nie pokazalo, że to wody płodowe. Potem miałam wizytę u lekarza i okazało się że mam jakąś mega infekcję. Co ciekawe nic mnie nie swędziało a ta wydzielina była wodnista. Dostałam globułki i problem się skończył.
Kora88 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja jestem już po prenatalnych. Miałam w 18 tygodniu ze względu na wysokie ryzyko zespolu edwardsa w tescie pappa. Na szczescie dziecko idelane jak to powiedział ginekolog więc kamień z serca łożysko na przedniej ścianie wiec troche pewnie poczekam na ruchy. No i na 100% dziewczynka Chciałabym skorzystać z jakiś promocji po świetach i kupić coś z ubranek ale nie mam zielonego pojęcia od jakiego rozmiaru zacząć - pewnie kupie z 2 szt w rozm 56 a reszte 62 ale nie mam pojecia w jaki rozmair celować ani jak nalży dziecko ubierać. zakładam że maj/czerwie to może być jeszcze długi rękaw. Nie chce kupować też nie wiem jak dużo bo ubranka można kupować online na bieżąco jeśli coś źle oszacuje.
Angelaaaa, squirrel, malami.91, Karenira, AJrin, mother84 lubią tę wiadomość