X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, no przecież powiedział, że boi się o dziecko to po co dorabiać teorię, że nie jesteś atrakcyjna? 😉 Głowa do góry i na spokojnie mu wytłumacz, że w prawidłowo przebiegającej ciąży seks można uprawiać. Przecież zawsze można to zrobić delikatniej niż normalnie i w komfortowej pozycji 😉.

Mój mąż w pierwszej mojej ciąży też miał na początku lekkie obawy, ale mieliśmy to szczęście, że chodziliśmy razem na wizyty i lekarz sam podjął temat seksu. Dał zielone światło, kto by podważał taki autorytet? 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 10:34

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja już od kilku dni podejrzewałam że coś jest nie tak i pytałam czy się boi to mówił że nie a teraz nagle tak... I tłumaczyłam że można uprawiać seks ze dziecku nic nie grozi i sam powiedział że wie ale w głowie ma coś takiego co go blokuje.. a mi hormony szaleją i jest jeszcze gorzej bo zaraz sobie wymyślam że będzie miał kochanke i tak dalej ☹️☹️☹️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela u nas było tak samo w pierwszej ciąży. Tyle nerwów.. przemyśleń. Za to po połogu cały czas mnie zaczepiał.
    Teraz nie mogę się opedzic. Chociaż wcale nie narzekam 😁 pasuje mi.

Angelaaaa lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś do porodu jestem wstanie wytrzymać bez seksu ale boje się co będzie po porodzie że jeszcze gorzej będę wyglądać i mniej go pociągać.. ehh ☹️

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

• mała_ruda Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak chyba nie działa. Bałam się, że po wspólnym porodzie mąż nie będzie chciał mnie po tym co zobaczy. Szczerze.. to tylko wzmocnilo naszą więź. Nie wpłynęło na seks nic a nic.
    Wiem co przeżywasz bo miałam dokładnie tak samo. Ale nie martw się nic się nie zmieni. Będziesz dla niego najważniejsza.

Teraz mi się przypomniało. Pod koniec tamtej ciąży nie chciał seksu. To się poryczalam i powiedziałam, że to dla mnie ważne i mógłby się chociaż raz poświęcić. Podziało. Ale to była sama końcówka. Chodziło też o to żeby przyspieszyć poród bo już było po terminie. Podobno seksy pomagają.. ale nam nie pomogło. Szkonczylo się balonikiem 😅😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 11:31

Angelaaaa lubi tę wiadomość

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_Ala wrote:
    Ja też śpię z taką, chyba od 3 miesiąca ciąży. Moje wybawienie ☺️
    Ja tak samo, super sprawa
    Co do seksu to ostatnio pytałam się mojego jak on to widzi w ciąży. Odpowiedział ,że dla niego to bez różnicy bo przecież jestem tą samą kobietą.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała_ruda wrote:
    To tak chyba nie działa. Bałam się, że po wspólnym porodzie mąż nie będzie chciał mnie po tym co zobaczy. Szczerze.. to tylko wzmocnilo naszą więź.

Miałam te same obawy i dokładnie tak samo się to skończyło. U nas wręcz seks po porodzie stał się fajniejszy🙂.

Angelaaaa, mała_ruda lubią tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż w pierwszej ciąży jak się dowiedział, że mam 2cm rozwarcia to nie chciał. Ale jak już był styczeń i zbliżało się do terminu to go namówiłam i godzinę później zaczął się poród. 🙈
    Skąd zamawiacie koszule do karmienia i ciążowe? Nie ukrywam, że w koszulach śpi mi się teraz najlepiej. Miałam super koszule z bonprixa ale już ich nie ma. Zależy mi na dekoldzie kopertowym

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w pierwszej ciąży też mieliśmy jaką blokadę ale seks był tylko dużo rzadziej. W tej ciąży jest w zasadzie normalnie, ale jak sobie przypomnę czas po porodzie to nie pocieszę. Prawie 7-8 tyg połogu, a do tego byłam totalnie wyczerpana opieką nad dzieckiem, nieprzespanymi nocami, że byłam jak tykająca bomba i ostatnie co było mi w głowie to seks. Po kilku miesiącach dopiero po porodzie zaczynało być lepiej pod tym względem i finalnie faktycznie było potem lepiej jak po ciąży, ale sam czas po porodzie to totalna burza hormonalna, baby bluse itp. Nie mam najlepszych wspomnień. Dla mnie to był trudny czas.
    Teraz dlatego wolimy korzystać bo potem z dwójką dzieci to nie wiem jak to będzie wyglądać na początku. Ja na seks szybko po porodzie się nie nastawiam 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 13:09

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy organizm inaczej dochodzi do siebie widocznie. My z mężem nie odczekaliśmy nawet tych 6 tyg. połogu. Już po 4 coś tam próbowaliśmy działać, ale ja się czułam świetnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 13:08

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to nadal bez chęci na seks, no totalne zero 😐

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno każdy inaczej dlatego może być różnie i nie ma co z góry zakładać, że poród to będzie jakaś magiczna chwila, która spowoduje że zaraz nabierzemy chęci na seks. Jeśli tak będzie to super ale jeśli nie to też będzie wszystko normalne. Niektorym potrzeba czasu żeby odnaleźć się razem w nowej rzeczywistości 🙂

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja ostatnio dość często czuję ruchy małej jakby w pochwie 😯😯jest to dość przerażające uczucie.
    Ktoś też tak ma ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala a gdzie to takie rabaty rozdają :)? Moze tez sie tam przejdziemy.

Moje libido totalnie spadlo do zera. Na dodatek często dopadają mnie infekcje. Takze u nas temat seksu umarł śmiercią naturalna

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My najpierw mieliśmy zakaz, teraz nawet się nie chce 🙊 u nas póki co bez seksu.
    W pierwszej ciąży było podobnie, najpierw nie mogliśmy, bo zakaz od gina, a potem jak można było to zrobiliśmy raz, nie było to dla nas zbyt komfortowe, więc więcej nie było 😉
    Za to seks po porodzie potwierdzam, że wcale nie musi być gorszy 😁 wręcz przeciwnie 😉

ZielonaHerbata hm...mnie mały czasem kopie niżej i wtedy też promieniuje mi tak jakby do pochwy, to chyba normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 17:38

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że jestem jedyna która nie ma ochoty na sex 😜 a jak już mam ochotę to nic nie czuje 🙈
    Sąsiadka z bramy obok ma do oddania ciuszki po synkach to sobie jutro przygarnę 😁
    We wtorek idę na krzywą, normalnie juz skaczę z radości 🙈😂😂😂 mam nadzieję że nic nie wyjdzie 😜

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie już wybrane imie dla dzidziusia ? Mąż wybrał Celinka to znaczy Celina. Mi się zawsze podobało ale Marcelina. Sama nie wiem. Co myślicie o tym ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 18:17

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • AmazonkA29 Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka34 wrote:
    Myślałam, że jestem jedyna która nie ma ochoty na sex 😜 a jak już mam ochotę to nic nie czuje 🙈
    Sąsiadka z bramy obok ma do oddania ciuszki po synkach to sobie jutro przygarnę 😁
    We wtorek idę na krzywą, normalnie juz skaczę z radości 🙈😂😂😂 mam nadzieję że nic nie wyjdzie 😜
    Ja też wlasnie słabo czuje. Śmieje się że jakbym znieczulona była..

w57vpc0z9g0bye3h.png
  • Emimi Przyjaciółka

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmazonkA29 wrote:
    Ja też wlasnie słabo czuje. Śmieje się że jakbym znieczulona była..

No u mnie identycznie, żeby takie znieczulenie nam matka natura na poród dała to rozumiem 😂

Ala_Ala, AmazonkA29 lubią tę wiadomość

34bwyx8dgabmtoyk.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amazonka nie patrz na to co się innym podoba, tylko na to co podoba się Wam ☺️ wybór imienia nie jest łatwy, ale to też kwestia gustu, więc musicie kierować się tym co Wam pasuje 😉

AmazonkA29 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 277 278 279 280 281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ