X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powiem jak było u nas (ale to 6 lat temu to weźcie poprawkę 😂)
    To prawda stojak z wanienką i przewijak to podstawa, inaczej siądzie kręgosłup. My wannę mamy, ale stojak na wanienkę do maluszka i tak się przydaje, nie trzeba się schylać 😉
    Łóżeczko od początku mieliśmy, bo synek spał w swoim pokoju, teraz też tak planujemy.
    Do prania używałam proszek lub płyn dzidziuś, potem jak starszy koło roku chyba to przeszłam na zwykły jakiś Persil sensitive, a potem już normalne. Lovella jakoś mi nie leżała, coś mi w niej nie pasowało, nie pamiętam co. Jelp jeszcze był ok, ale on droższy był.
    Pieluch tetrowych i flanelowych miałam dużo i niepotrzebnie, używałam kilka, tetra dla mnie nieprzyjemna,teraz właśnie bardziej postawie na kilka sztuk bambusowych.
    Ręczniki tak, z kapturkiem, w użyciu do dziś, najlepiej od razu większe
    Rożek miałam i teraz też planuję. Rogal do karmienia też był w codziennym użyciu przeze mnie i męża, bo po 2 tyg karmiłam mm. Butelki używałam Avent, smoczki do butelek i zwykle też.
    Termometr mamy bezdotykowy microlife nc 150, polecam.
    Do kataru używaliśmy Fridę, ale to tylko z tego względu, że w nocy czy nad ranem nie chciałam budzić sąsiadów odkurzaczem.
    Do szpitala brałam mało, bo raczej wszystko dawał, na pewno potem przydają się te wielkie podpaski/podkłady poporodowe, ja miałam długo krwawienie i tylko one dawały radę, nawet pierwsza @ była taka, że one się sprawdzały.
    Majtki miałam kupione te siateczkowe, ale nawet z pudełka nie wyjęłam, szpital pozwalał zwykle bawełniane.
    Koszule miałam na krótki rękaw (rodziłam w listopadzie), a do tego cieniutki szlafrok, na oddziałach jest ciepło.
    Pieluchy na sam początek pampers, a potem przeszliśmy na Dada z biedronki i u nas się sprawdziły.
    Ogólnie dziewczyny, które pierwszy raz zostaną mamusiami to jak coś to pytajcie 😉 chociaż wiadomo, że dzieci są różne, jedne będą lubiły taki smoczek, drugie inny itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 08:00

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Kala139 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trochę mnie nie było ale w święta miałam tyle ogarniania i gotowania, że nawet tableta nie włączałam tylko jeśli był czas to odpoczywałam albo spałam. 😁 Przeczytałam wszystko zaległe, cieszę się z waszych pomyślnych wizyt i współczuję tym, które się niepokoją. Będzie dobrze! U mnie ruchy są delikatne ale codziennie coś czuję. Połówkowe mam 15 stycznia więc będę już w 22+3. Mam nadzieję, że w końcu się dowiem kogo mam w brzuszku bo też czekam z wyprawka do badania. Po synku mi mało rzeczy zostało. Mam termometr czy leki, gaziki, sudocrem ale jak myślę co jeszcze trzeba kupić to mnie czasami przerażenie ogarnia. Jedyne co to zamówiliśmy już z mężem wózek przed świętami🙂 Odbiór w kwietniu więc będzie czekał. Ja kupie na pewno wanienkę na stelażu, pieluchy, ręczniki z kapturem, smoczki i butelki i jak dalej myślę to lista mi się wydluuuuuza😂 Też jeszcze planujemy zamówić duża szafę żeby się ze wszystkim pomieścić, mam nadzieję, że na spokojnie się wyrobię. Oby być tylko na nogach 🙂 Ja na diecie cukrzycowej mam wagę z początku ciąży, brzuch mi się wydaje bardzo duży w porównaniu do 1 ciąży. Ale mam taką piłkę z przodu jak z synkiem wcześniej. Butelki miałam z tommee tippie ale chyba teraz z aventa zamówię. Długo mnie nie było więc i wpis dłuższy. Pomyślności w Nowym Roku, żeby do maja wróciły porody rodzinne!

qdkki09kzl1i271j.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj do swojej listy (kupuje na raty żeby nie wszytsko na raz. No i ostatnie pójdą leki) dopisałam witaminę D 400j. Ważny też espumisan 100 (u nas ratował przez pierwsze 3 miesiace) dla mnie i do pępka bobasa oktenisept. Na swoje szwy użyłam chyba 3 buteleczki 🙉. Maltan na brodawki, muszę kupić nakładki do karmienia bo bez nich też było ciężko. Jak sobie przypomnę jak w pierwszych dniach się przysysał to aż teraz kostki mi skręca brrrr. U nas butelki i smoczki lovi to podstawa.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na brodawki sprawdzala sie lano masc z ziaji. Pieluch mialam 20 a i tak dokupilam pozniej jeszcze 10 bo nie dawalam rady prac. Maly ulewał, to obsikal to obkichal 😂 Na poczatku uzywalam pamoers premium care. Są suoer. Teraz napewno też ich będziemy używać. Nie wiem jak dla dziewczynki ale dla chłopczyka przydały nam się duże waciki kosmetyczne. Przy przebieraniu kładłam na siusiaka, dzięki temu nie obsikiwal wszystkiego dookoła. Ciuchów do szpitala wzięłam dla małego za mało, ze wzgledu na to, ze właśnie obsikiwal i ulewał. Do noska katarek i frida też. Do spania początkowo uzywalismy tylko rożków. Kazdy ma inaczej bo np moja siostra nie używała ich wcale🤷‍♀️
    Moj synek w ogole nie chciał żadnej butelki. Kupiłam wszystkie mozliwe jakie byly dostępne na rynku i żadnej nie chcial wiec byl na piersi tylko🤷‍♀️ kazda próba podania butelki kończyła się wielką aferą i płaczem.
    My wozek i fotelik mamy po starszaku. Wanienki tez. Ale zastanawiam się nad przewijakiem takim stojącym. Moze kupie 2w1 z wanienką razem🤔. Poczatkowo bedziemy używać tylko łóżeczka dostawki tak jsk z synkiem

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy już takie zakupy robicie a ja kupiłam tylko kocyk z Memi. Dostałam ochrzan od mamy ,że mam nie kupować przed porodem, nagle zaczęła wierzyć w przesądy.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    squirrel wrote:
    Rożnie z tym bywa co się komu przydaje. Jednym potrzebne inni uważają za zbędne. Mi się przydał na pewno przewijak, wanienka ze stelażem, bo kąpiemy w niej do dzisiaj. Niestety w domu mamy tylko prysznic 🙈 nie wiem gdzie mieliśmy rozum, że nie zrobiliśmy wanny. Nie pytajcie. Ale bez stelaża j przewijaka chyba by mi kręgosłup wysiadł. Do nosa uzywaliśmy katarka do odkurzacza i to było niezastąpione przy oczyszczaniu nosa ale i podczas katarów. Teraz już sama umie wysmarkać ale używaliśmy ok 2 pierwszych lat życia. Przy większym katarze nadal sięgamy. W podróże braliśmy fridę i to jest kiepskie. Ale nie zawsze jest odkurzacz pod ręką więc nam przydawało się to i to. Mi np. przy pierwszym dziecku w ogóle nie przydały się pieluchy tetrowe. Córka nie ulewała więc nie używałam. Kupiłam kilka bambusowych i tych używamy do dzisiaj np. Do okrycia w lato jak zaśnie i po kąpieli też jeszcze nimi najpierw owijam a potem ręcznikiem, bo bambusowe pieluchy są mega przyjemne w dotyku.. Ręczniki z kapturkiem są super i też używamy od narodzin do dzisiaj. Radzę kupić od razu duże te ręczniki bo wiem że były też mniejsze rozmiary dla noworodków. Ja rożek polecam na pierwsze miesiące chociaż tutaj też wiem że są zwolennicy i przeciwnicy. Mi pomagał jakoś lepiej trzymać dziecko. Jak jest miejsce w domu to kupowałabym też większe łóżeczko. Nam nasze służy do dzisiaj i narazie nie planujemy zmieniać. Jak łóżeczko to pd razu trzeba kupić materac i prześcieradła. Ubranka na początku prałam w płynie Dzidziuś. Teraz piorę normalnie z naszymi. Z kosmetyków to używaliśmy babydream z rossmana ale córka nie była problematyczna jeśli chodzi o skórę. Chusteczki do pupy też polecam z rossmana 99% wody albo taki 4-pak zielony. Mnie te wszystkie perfumowane odpychają. Na pewno wodę morską do nosa i sól fizjologiczną w ampułkach. Po pierwszym szczepieniu na pewno zaopatrzycie się we wszysykie środki przeciwbólowe i przeciwgorączkowe. Termometr to też podstawa. Mamy bezdotykowy taki co pokazuje temperaturę tylko na czole albo powiece. Zapomniałam nazwy a nie mam teraz go przy sobie, ale polecali go w mojej przychodni. Jest mały więc łatwko go ze sobą zabierać nawet w podróże. Do szpitala dla siebie to podpaski poporodowe. Ja ich używałam tylko w szpitalu a w domu już podpaski zwykłe ale krwawiłam prawie 6 tygodni. Piżamy mialam 3 ale na krótki rękaw. Chyba kupię teraz na długi rękaw. Podkłady na łózko też całą paczkę radzę wziąć do szpitala. Ręczniki lepiej wziàć do szpitala takie których nie będzie żal. Ja swoje wyrzuciłam w szpitalu przy wypisie. Mi przydał się też laktator. Tutaj zależy czy będziecie kp, ale jeśli są takie plany, to warto mieć niż kupować potem byle jaki na ostatnią chwilę gdy potrzeba. No wózek to wiadomo. Rodzimy w maju więc piękna pogoda przed nami na spacery. Fotelik do samochodu też podstawa. My mamy Kiddy. Minusem jest to że jest ciężki, ale rozkłada się na płasko. To jest plusem jeśli chodzi o wpięcie do wózka potem. Z takich pielęgnacyjnych rzeczy to jeszcze nożyczki do paznokci, szczoteczka do włosów. Jakieś gaziki też się przydadzą do przemywania. Butelki na wszelki wypadek też warto mieć. Ja miałam mimo, że kp. Jak miałam odciągnięte mleko to potem mogła zostać z dzieckiem moja mama i podawała moje mleko a ja mogłam sobie coś załatwić poza domem. Ja kupowałam na szybko te butelki i niewypałem okazały się lovi i philips avent. Kupiwaliśmy w pośpiechu bez rozeznania stacjonarnie. Chyba ze 100 zl wydaliśmy ba butelki których nie używamy. Potem kupiłam dr browns. Są ekstra bo miały smoki 0 dla wcześniakow z wolnym wypływem. Moje dziecko krztusiło się przy 1 długi czas.
    Ta pierwsza wyprawka to ogrom rzeczy/m. Ja chyba zamawiałam wszystko z apteki gemini.

Jeśli ktoś to przeczytał to podziwiam 🙈🙈🙈
    Też przeczytałam
    Dodam od siebie ,że inhalator warto przemyśleć prędzej czy później się przyda może nie w pierwszych tygodniach ale w pierwszym roku już tak no i ja miałam smoczek do szpitala teraz zakupie difraxa są bardzo polecane plus jakiś krem do pupy linomag jest fajny.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• mother84 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak inhalator to podstawa ✌️ i linomag zielony też polecam.
    Rio ja jeszcze nic nie kupiłam, czekam do połówkowych, a te dopiero 19 stycznia. Tyle co mam po starszaku. W przesądy nie wierzę i nie wyobrażam sobie szykować wszystkiego dopiero po porodzie 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, nie wiem czy większość z nas by dała radę kupić wszystko po porodzie, chodzi mi oczywiście o finanse 🙈
    Ja mam zamiar rozdzielić wyprawkę na 3 miesiące aby zdążyć kwietnia 😁
    Jeszcze musze kupić laktator bo moje dzieci są anty cycowe i pewnie znowu będę kpi😜

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My inhalatora nie mamy i nigdy nie używaliśmy. Jak mi chorowała córka to żaden lekarz mi tego nie zalecał a odwiedzałam różnych. Wiem tylko że z tymi inhalatorami tak jest że jedni nie wyobrażają sobie tego nie mieć np. moja siostra a ja jakoś nie miałam potrzeby kupować mimo że córka też miała infekcje górnych dróg oddechowych nie raz. W szpitalu niezastąpiona byla też lanolina na brodawki. Pamiętam że przed porodem kupiłam też silikonowe nakładki na brodawki i też kilka razy mi pomogły. Chyba dzięki temu nie umarłam z bólu na początku kp. Smoka u mnie w szpitalu nie pozwalali uzywać. Miałam kupiony i leżał w domu ale moja córka była antysmoczkowa i smoczek się u nas nie przyjął. Witamina d też będzie stałym suplemetem więc polecam kupić taką z dozownikiem. Super sprawa bo noworodkowi wystarczy wsunąć do buzi i kliknąć i po sprawie 🙂 Espumisan też używaliśmy. Poduszkę do karmienia kupiłam i nie było mi wygodnie. Karmiłam na fotelu i miałam zwykłą poduszkę pod łokcia. Poza tym do dzisiaj nie używamy pościeli tylko śpiworków Angel baby z nogawkami. To taka kołderka w której można chodzić 🙂 ekstra sprawa kupiłam już drugi rozmiar dla 2-3 latków, wcześniej mieliśmy taki 1-2 lata. Dzięki temu śpię spokojnie w nocy i wiem że córce zawsze ciepło i się nie odkryje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 12:32

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupiłam z wyprawki ale jakoś nie wydaje mi się tego dużo. Wszytskie kosmetyczno-higieniczne sprawy pewnie kupię w jakiejś aptece online. Ale to chyba dopiero luty-marzec żeby też nie leżało niewdomo ile.
    Ciuszki może zacznę już dodawać powoli do koszyka.
    A z większych rzeczy, to zostaje tylko wózek, łóżeczko, przewijak z komoda, fotelik.

klz9df9hix7ly771.png
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Radek od drugiego do trzeciego miesiąca życia miał ciągły katar. Musieliśmy kupić nawilżacz powietrza i przeszło. Więc jak ktoś ma sucho w pokoju gdzie śpi bobo to polecam.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój inhalator ma chyba z 7 lat i nadal go używamy 🙈 musiałam kupić jak starszak w wieku 4 lat przyniósł z przedszkola zapalenie płuc.Dostal antybiotyk do niego. Młody też go używał jak miał grypę i dostał leki wziewne czy jak to się tam nazywa 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 13:00

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakieś godne polecenia ręczniki z kapturkiem? Takie, żeby były miękkie i chłonne, a nie kosztowały milionów monet?

Ja już powoli zaczynam kompletować wyprawkę. W tym miesiącu na pewno będę coś zamawiać. Tak jak Herbatka kosmetyczno-apteczne rzeczy będę zamawiać dopiero pod koniec, żeby nie martwić się terminami przydatności. Natomiast całą resztę chcę stopniowo kupować już teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 13:03

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • wisienka94 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karenira wrote:
    Macie jakieś godne polecenia ręczniki z kapturkiem? Takie, żeby były miękkie i chłonne, a nie kosztowały milionów monet?

Ja już powoli zaczynam kompletować wyprawkę. W tym miesiącu na pewno będę coś zamawiać. Tak jak Herbatka kosmetyczno-apteczne rzeczy będę zamawiać dopiero pod koniec, żeby nie martwić się terminami przydatności. Natomiast całą resztę chcę stopniowo kupować już teraz.
    Ja super recznik dla synka kupilam stacjonarnie w smyku. Chyba tym razen tez stamtad zamówię 🙈
    No ja juz mam na allegro prawie wszystko dodane do koszyka. Zamawiam głównie od Hubi world. No a z apteki to mało co zamówię pewnie, bo dużo rzeczy mam na stanie dla starszaka 🙈
    A i ja zamawiam duzo podkładów poporodowych bo po porodzie synka bylam nacieta i ogolnie szytą miałam macice i mnie bolalo tam na dole w tych cienkich podpaskach. No i prawie caly polog uzywalam tych majtek siateczkowych i ciągle mąż mi musiał dokupować 🙈
    A no i tez polecam do psikania tantum rosa po porodzie
    A jesli chodzi o octenisept to nam mówili na szkole i ogólnie położne, zeby nie psikac pępka, ze teraz jest rekomendowana pielęgnacja na sucho.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 13:20

ex2be6ydx4ywz9g3.png
    gg64qtkf6j6uj0vc.png
  • Skowronek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala z tym wózkiem to taki standard, że tyle się czeka czy skąd ten termin na odbiór?

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • squirrel Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózki są reczej od ręki chyba że wybieramy jakiś inny kolor niż mają w sklepie. My swój w sklepie zamówiliśmy na 3 miesiące przed porodem, a celowo odebralismy dopiero 2 tygodnie przed terminem, bo od odbioru liczyła się dopiero gwarancja.

🌸 ❤️ sierpień 2018
    🐻❤️ maj 2021
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podręczniki babyono są super.
    Jak kupowalismy wozek (czekaliśmy 6 tygodni) odebralismy w lutym a gwarancja biegła od marca. Tak nam wpisała sprzedawczyni więc zrobiła fajnie. Termin miałam na marzec.

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • Agnieszka34 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na oku roana albo adamex plus dostawka dla Karola.Mysle,że tak będzie lepiej niż wózek dla bliźniąt 🤔

74dij44jzgxvh1lt.png
    3jvzanli55nmnxem.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak inhalator musi być. My używamy często bo zawsze są takie zalecenia od lekarza.
    Nie wiem jakie są teraz zalecenia co do pielęgnacji pępka ale koleżanka ma 3 miesięczne dziecko i używała octenisept.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2021, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i widzę, że każdej co innego się przydaje 😁. Najlepiej moim zdaniem nie kupować za dużo w ciemno, tylko potem na bieżąco w miarę potrzeb.

My mamy ręczniki z kapturem ze Zwoltexu. Fajne, grube, chłonne.

Ktoś pisał o Tantum rosa i ja się pod tym podpisuję. Ulga na obolałe krocze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2021, 19:17

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ