MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Skowronek tych na 56 miałam mniej, większych to już więcej. Dużo miałam od koleżanki i część dokupiłam, bo chciałam mieć też jakieś nowe. Miałam dużo sztuk, nie powiem Ci ile, ale tu akurat było na plus, bo nie musiałam co chwilę prać 😜 no, ale mówię, sporą część miałam od koleżanki, jak kupować wszystko nowe to nie ma też co przesadzać, bo szkoda pieniędzy. Sama muszę teraz przejrzeć co mam w piwnicy po synku i dokupić co trzeba.
Generalnie mój synek mało ulewał, a jak są dzieci,że co chwilę i trzeba przebierać wiele razy na dzień to wiadomo, że i ciuszków więcej schodzi. Kup coś na start, żeby było,a potem zobaczysz jak to wyjdzie w praniu 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 15:45
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dzięki dziewczyny! Ja też troche dostałam ciuszkow ale głównie większych. Dlatego bardziej skupiam sie na tych na pierwsze miesiące. Dobra kupie cos zeby zaspokoić glod a potem sie zobaczy :p05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Miałam dzisiaj usg połówkowe 🙂 chłopczyk na 100% już 🙂 wszystko ok. Aktualnie ma 311g i oczywiście brzuszek kilka dni mniejszy niż reszta ciała a kość udowa dłuższa niż na ten tydzień ciąży. Z córką było tak samo na każdym usg i urodziła się chuda a długa 🙂 chyba taka moja uroda że rodzę chude dzieci 😀
A zapomniałam dopisać. Szyjka 4,7 cm też jak w poprzedniej ciąży, tylko że w pierwszej ciąży nawet oksytocyna jej nie ruszyła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 20:43
mother84, Daar, malami.91, Angelaaaa, Kamsza, wisienka94 lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja na razie jeszcze nic nie kupuję, muszę przejrzeć ciuszki po dziewczynkach i zobaczyć czy coś z nich nadaje się dla chłopca 😅 na pewno coś kupię ale bliżej kwietnia 🙂 nie chce mi się teraz przekładać z miejsca na miejsce🙄 chociaż od czasu do czasu patrzę na te maleńkie ubranka i one tak kuszą.. 😅
mała_ruda lubi tę wiadomość
-
Skowronek, ja na 56 miałam z 5 bodziaków i 5 pajaców, ze 3-4 półśpiochy. Pamiętam sytuację, że mi w pewnym momencie zabrakło tych małych ciuszków (nie zdążyły wyschnąć, a mieliśmy kilka wycieków siku z pieluchy jednego dnia 🤦🏼♀️) i musiałam założyć większe. Tego dnia nauczyłam się kierować siusiaka w pieluszce w dół 😁.
Ubranek na 62 miałam trochę więcej, na 68 jeszcze więcej.
To też zależy jak często planujemy robić pranie, czy jest suszarka bębnowa w domu itd.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 19:13
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja miałam bright spot w 18 tygodniu zalecenie echo po 24 tygodniu najlepiej bliżej 28 nawet 30. Ale już w 21 tygodniu na lepszym sprzęcie u mojego giną nie było widać więc póki co nie robię echo mój gin naprawdę poświęcił z 15 minut sprawdzając serce i sam powiedział że on nie widzi potrzeby bo nie ma śladu.
-
Mała ruda a jakie kupiłaś ja właśnie planuje zakupić dostawę mam na oku linoleo Theo cena mniejsza niż Chicco next to me.
-
Mam do Was pytanie odnośnie rozmiarów ciuszków. Zamówiłam ostatnio trochę ubranek z reserved i smyka, dostałam tez pajacyki z next i wydaje mi się, że mimo iż są to rozmiary 56-62 to mocno się różnią. Te z Reserved wydają mi się jakieś takie małe w porównaniu z next. Oglądałam dzisiaj też pajacyki w Tesco i również wydały mi się większe. Czy te rozmiarówki mogą się różnic? Przecież rozmiar teoretycznie jest ten sam🤔.
Ostatnio Mama kupiła śliczny zestaw w H&M, zadowolona przychodzę do domu, wyciągam a tam ogromna dziura po klipsie na wszystkich ubrankach. Myślałam, że uda mi się wymienić na taki gdzie klips będzie na szwach ale na wszystkich klipsy były przebite centralnie przez ten delikatny materiał.
Kuplismy dzisiaj wózek😀 przyjdzie do nas w czwartek, mam nadzieję że nie trzeba będzie odsyłać bo trochę w ciemno go zamówiliśmy.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Skowronek ja miałam dużo na 56 i nie żałuję bo mój synek ciągle osikiwal lub ulewał. Jak już wspominałam to mąż dowoził mi dla niego ciuszki do szpitala🙈 nam naprawdę przydało się dużo kompletów.
Ja mam dostawkę lionelo i bardzo polecam❤️ teraz też zamierzam jej używać. Super jest to, że młody mógł spać obok mnie ale u siebie w łóżeczku, a w dzień przenosiłam je do dużego pokoju i był z nami i mógł sobie tam spiochac.Skowronek, Emimi lubią tę wiadomość
-
AJrin wrote:Ja miałam bright spot w 18 tygodniu zalecenie echo po 24 tygodniu najlepiej bliżej 28 nawet 30. Ale już w 21 tygodniu na lepszym sprzęcie u mojego giną nie było widać więc póki co nie robię echo mój gin naprawdę poświęcił z 15 minut sprawdzając serce i sam powiedział że on nie widzi potrzeby bo nie ma śladu.
-
Karolnka, to normalne z tymi rozmiarami. Co producent to inna rozmiarówka. Ja przy synku jak już układałam wszystko w komodzie to segregując ubranka nie patrzyłam na metkę tylko na rzeczywisty rozmiar. Gdzieś na forach można znaleźć info jak wypadają rozmiarówki w najbardziej popularnych sklepach. Np. h&m ma dość spore ubranka, tak samo Lidl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:26
KaroInka lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
KaroInka tak, różne firmy mają naprawdę różne wielkości ciuszków w tych samych rozmiarach. Potem już będziesz wiedziała, które zawyżają rozmiarówkę, a które zaniżają 😉
Ala Ala my mieliśmy (i dalej mamy po synku zostawione) firmy Angelcare z jedną płytką. Byliśmy bardzo zadowoleni. Dokładnie jaki model to nie pamiętam, bo pudełko schowane wysoko w pawlaczu, jak będziesz chciała to sprawdzę. Tak patrzę po zdjęciach w necie to chyba ten AC 401Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 21:25
KaroInka lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️