MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
KaroInka wrote:Mam do Was pytanie odnośnie rozmiarów ciuszków. Zamówiłam ostatnio trochę ubranek z reserved i smyka, dostałam tez pajacyki z next i wydaje mi się, że mimo iż są to rozmiary 56-62 to mocno się różnią. Te z Reserved wydają mi się jakieś takie małe w porównaniu z next. Oglądałam dzisiaj też pajacyki w Tesco i również wydały mi się większe. Czy te rozmiarówki mogą się różnic? Przecież rozmiar teoretycznie jest ten sam🤔.
Ostatnio Mama kupiła śliczny zestaw w H&M, zadowolona przychodzę do domu, wyciągam a tam ogromna dziura po klipsie na wszystkich ubrankach. Myślałam, że uda mi się wymienić na taki gdzie klips będzie na szwach ale na wszystkich klipsy były przebite centralnie przez ten delikatny materiał.
Kuplismy dzisiaj wózek😀 przyjdzie do nas w czwartek, mam nadzieję że nie trzeba będzie odsyłać bo trochę w ciemno go zamówiliśmy.
Niestety rozmiarówka jest nierówna. Nie pamiętam jak było w Reserved, ale H&M ma bardzo zawyżoną rozmiarówkę. Dla przykładu córka ma 5 lat, a śpi w piżamie pajacu na rozmiar 98... Jeśli chodzi np o Pepco to wszystko po praniu mi się kurczyło, ale jednocześnie rozchodziło wszerz. Najbardziej miarodajny byłby dla mnie Smyk z rozmiarami 56 i 62. Wg mnie najbardziej standardowe.KaroInka lubi tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
AmazonkA29 wrote:Dziewczyny której wyszło na prenatalnych bright spot w serduszku i robiła już echo serca plodu ?
Opowiem wam coś strasznego. Dwa domy dalej od mojego stoi stary dom w którym nikt nie mieszka. Właścicielka umarła i teraz należy do wnuka który mieszkał u dziewczyny. Dzisiaj ten chłopak się powiesił w tym domu. Zostawił 2 letnie dziecko. -
U mnie gin w zeszłym tygodniu zauważyła ten punkcik na serduszku, w poniedziałek rano mam połówkowe a wieczorem wizytę u mojej zobaczymy co mi powie 🙂
Ja pamiętam , że moja 3 córcia miała tyle tych ciuszków, że przez tydzień bym nie musiała prać a codziennie mogła się przebierać po kilka razy 😅 strasznie mi ulewała 🙄 miała rzeczy po siostrach a i tak kupowałam nowe gdyż nie mogłam się oprzeć 😅 o sukieneczkach to już w ogóle nie wspominam 😅😂 a no i jeszcze goście z pustymi rękami też nie przychodzili 😂
Żebym teraz nie wpadła w taki zakupowy szał, bo mnie mąż z domu wygoni 😅😂😂 -
Daar wrote:U mnie gin w zeszłym tygodniu zauważyła ten punkcik na serduszku, w poniedziałek rano mam połówkowe a wieczorem wizytę u mojej zobaczymy co mi powie 🙂
Ja pamiętam , że moja 3 córcia miała tyle tych ciuszków, że przez tydzień bym nie musiała prać a codziennie mogła się przebierać po kilka razy 😅 strasznie mi ulewała 🙄 miała rzeczy po siostrach a i tak kupowałam nowe gdyż nie mogłam się oprzeć 😅 o sukieneczkach to już w ogóle nie wspominam 😅😂 a no i jeszcze goście z pustymi rękami też nie przychodzili 😂
Żebym teraz nie wpadła w taki zakupowy szał, bo mnie mąż z domu wygoni 😅😂😂 -
Ja miałm chyba 5 kompletów na 56 i to było zdecydowanie za mało. Wszystkie 5 od razu zużyłam w szpitalu, a mąż zabierał do prania i mi przywoził. Córka w ogólw nie ulewała a wpadki były zazwyczaj z kupką, bo była po każdym karmieniu. Poza tym przez pierwsze 3 tyg my mieliśmy w użyciu Papmersy 0 bo 1 były trochę za duże i przeciekały. Do szpitala kupiłam 1 to potem mąż dokupował 0.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2021, 22:12
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Klarciaa wrote:Cześć dziewczyny.
Jestem po usg 17+4 waga dzidzi 174 gramy. zaczynam się martwić że, to za mało bo według siatek centylowych WHO jesteśmy na poziomie 7 centyla pamiętacie wagi swoich maluszków
Niechcący polubiłam.
A jak wyglądało pierwsze USG jaki termin wychodził podobny do owu czy późniejszy? No i patrz koniecznie na skończone tygodnie. Waga jest orientacyjna wyliczana z parametrów długości kości wielkości brzuszka i głowy zobacz czy wszystkie są na podobnym tygodniu i które zaniża. Jeśli faktycznie 7 centyl to mało i lepiej kontrolować czy dziecko prawidłowo rośnie i nie ma hipotrofii. -
Ja się w wczoraj trochę zminowałam bo odrzucone wniosek o przesiewowe badanie na sma dla noworodków no nic trzeba będzie ogarnąć samemu.
-
Właśnie wypiłam glukozę i muszę czekać 2 godziny jak ostatni gamoñ 😅
Kurczę to lipa,gdzieś na facebooku była reklama lab która robi badania na sma za ok 150 zł i sama się zastanawiam czy będę robiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 08:33
-
Pochwalę się że właśnie kupiłam na allegro z Pinokio pierwsze ubranko dla synka (spiochy, kaftanik, czapeczke, skarpetki i niedrapki), które założymy mu po porodzie 🙂 nie lubię kaftaników ale jeden taki zestaw będę miała bo tak chcą w moim szpitalu żeby był kaftanik a nie body z uwagi na klips po pępowinie i to że lepiej rana schnie w kaftaniku niż w body.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja bym musiała zadzwonić do szpitala co oni wymagają, bo 6 lat temu to ubranek nawet nie chcieli, tylko trzeba było mieć na wyjście.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
AJrin wrote:Ja się w wczoraj trochę zminowałam bo odrzucone wniosek o przesiewowe badanie na sma dla noworodków no nic trzeba będzie ogarnąć samemu.
A te badania, NIFTY nie obejmują wykrycia takich wad genetycznych?Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
U nas mżawka, ale już nie pamiętam kiedy było słońce...aż głowa boli, wyczekuję wiosny, albo chociaż śniegu, lekkiego mrozu i słoneczka! 😉
Gratuluję udanych wizyt. Mi przez to, że przełożyli muszę czekać 2 tyg...a miałam mieć dziś. Będzie się dłużyłoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 11:07
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️