MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Liwi, spokojnie wytrzymasz 😉 toż do 30tyg masz tylko 5tyg. 🙂 Mój chrześniak urodził się w 28tyg. wszystko jest dobrze tylko musiał dłużej leżeć w szpitalu 😔 zaraz ma 2latka 😁 łobuz niemiłosierny 😅
Oczywiście trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku 😘 będziemy odliczać razem z tobą 🙂
Ja też bym już najchętniej wszystko kupiła, ale najzwyczajniej w świecie powstrzymuje mnie zdrowy rozsądek 😅 poczekam chociaż do 30tyg. Ewentualnie zamówię sobie rzeczy do szpitala i spakuje torbę ale to też raczej koło 28tyg bo nigdy nic nie wiadomo 🙂 w 2 poprzednich ciążach wylądowałam w 30 i 32tyg w szpitalu na podtrzymaniu, ba w w ostatniej ciąży w 32 tyg. miałam rozwarcie na 2cm 🙄 ale tak zaciskałam nogi, że młoda się urodziła w 39tyg 😅 a do porodu szłam z rozwarciem 4cm i się śmiałam, że będzie z górki bo zostało 'tylko' 6cm 😂 i tak kurewsko bolało 🙄 -
Karenira ja do fotelika samochodowego nic nie kupuję, zrobię jak z pierwszym dzieckiem - bez niczego, jak będzie chłodniej to przykrywam kocykiem 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 11:57
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja też nie kupuję do fotelika nic, młodego przykryje kocykiem 🙂
W ogóle to się ostatnio zastanawiałam jaka będzie pogoda w maju i jak młodego ubrać na wyjście że szpitala 🙄
Starszą córkę rodziłam prawie 13lat temu na koniec września ale już nie pamiętam jak była ubrana 😅
Średnia jest z lipca, było wtedy ciepło więc tylko pajacyk i cieniutki kocyk 🙂
Ostatnia jest z stycznia więc też pogoda była inna 😅
A tu kompletnie nie mam pojęcia 🤔 jak będzie gorąco to też pewnie pajacyk, czapeczka i kocyk. A jak będzie chłodniej? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 12:04
-
Karenira wrote:Dziewczyny jaki otulacz czy śpiworek kupujecie do fotelika samochodowego? Na maj to chyba nie potrzebujemy jakiegoś mocno grubego, nie? Potem zaraz lato... Oglądam te dedykowane do fotelików i jakoś ciężko mi się zdecydować.
Ja też nie kupuję, myślę, że kocyk wystarczy. Jeśli miałabym się decydować na taki dedykowany do fotelika to pewnie bardziej w sezonie jesienno-zimowym. Chociaż dla starszej nie miałam.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ja też nie kupuje specjalnego otulacza. Szkoda mi kasy na takie wynalazki. Wystarczy przykryc kocykiem. Tak myślę.
Tez sie zastanawialam co na wyjście, i mysle ze mężowi powiem zeby mial przygotowane dwa kocyki do fotelika. Jakis cienszy i grubszy. Ciuszki ze sobą na wyjście tez bede miala na zapas na tzw. cebulke plus czapeczka. Mysle ze maj jest tak nie przewidywalny ze lepiej byc przygotowanym na wszystko05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Dziewczyny,jak wam gin sprawdza stan blizny po cc?Mój na ten temat nic nie mówi 🤔😒
Ja mam wszystko w koszyku w genimi ale chyba zamowię pod koniec lutego,po co paczka ma stać bez sensu 3/4 miesiące 🤔 na razie kupuję ciuszki i myślę nad latkatorem ☺ -
Nath może źle pobrałaś próbkę? Mi często wychodzą bakterie A posiew pusty.. także trzeba się przyłożyć do pobrania.
Ja też bym wszystko kupowała ale mam po synu. A te ciuszki to była frajda z kupowaniem. Trochę Wam zazdroszczę 😁 pamiętam jak wszystkie wyprałam i wieszałam na suszarce to było ekstra. Teraz też mnie będzie czekało wielkie pranie małych ciuszków, tyle mojego 😆
No czas leci. Apka pokazuje mi 6 miesiąc 🙉
-
Mała ruda, no właśnie chociaż pranie i prasowanie nam zostanie 😁 a potem układanie tego w szafach/komodach 😁 a tak swoją drogą to chore jest, cieszymy się z prania i prasowania ciuszków, a potem będziemy miały tego dość 😂
mała_ruda lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja rodziłam 2 synka 3 kwietnia i nie używaliśmy śpiworki do fotelika tylko kocyk za to przy pierwszym synku rodziny we wrześniu był na maksa w użyciu.
-
Mnie też plecy bolą i ciągnie w pachwinach. Są dni, że lepiej... ale są i takie, że chodzę po mieszkaniu skulona jak babuleńka do tego jak kaczka 🙈 dzisiaj przeniosłam się z pracą na kanapę i chyba już tu zostanę, przynajmniej trochę na pół leżąco.
-
Emimi wrote:Czy usg 3 trymestru robicie u swoich lekarzy, czy u takich z certyfikatem jak przy pierwszych prenatalnych?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Skowronek wrote:Mnie przed kompletowaniem wyprawki powstrzymuje tylko fakt, że nie mialabym gdzie tego trzymac. Deweloper nam sie ociaga z oddaniem domu, wiec składujemy całe wyposażenie w obecnym.
Gdyby nie to, to pewnie mialabym Karenira dokładnie to co Ty :p -
Z tego co patrzyłam to certyfkat FMF kwalifikuje do wykonywania badań usg w I, Ii i III trymestrze. Czy wy szukacie lekarzy z jakimiś innymi certyfikatami ? Mói lekarz ma certyfikat FMF i ja nigdzie już więcej nie chodzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 19:17
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021