MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Liwi, spokojnie wytrzymasz 😉 toż do 30tyg masz tylko 5tyg. 🙂 Mój chrześniak urodził się w 28tyg. wszystko jest dobrze tylko musiał dłużej leżeć w szpitalu 😔 zaraz ma 2latka 😁 łobuz niemiłosierny 😅
Oczywiście trzymam kciuki, żebyś jak najdłużej wytrzymała w dwupaku 😘 będziemy odliczać razem z tobą 🙂
Ja też bym już najchętniej wszystko kupiła, ale najzwyczajniej w świecie powstrzymuje mnie zdrowy rozsądek 😅 poczekam chociaż do 30tyg. Ewentualnie zamówię sobie rzeczy do szpitala i spakuje torbę ale to też raczej koło 28tyg bo nigdy nic nie wiadomo 🙂 w 2 poprzednich ciążach wylądowałam w 30 i 32tyg w szpitalu na podtrzymaniu, ba w w ostatniej ciąży w 32 tyg. miałam rozwarcie na 2cm 🙄 ale tak zaciskałam nogi, że młoda się urodziła w 39tyg 😅 a do porodu szłam z rozwarciem 4cm i się śmiałam, że będzie z górki bo zostało 'tylko' 6cm 😂 i tak kurewsko bolało 🙄 -
Karenira ja do fotelika samochodowego nic nie kupuję, zrobię jak z pierwszym dzieckiem - bez niczego, jak będzie chłodniej to przykrywam kocykiem 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 11:57
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja też nie kupuję do fotelika nic, młodego przykryje kocykiem 🙂
W ogóle to się ostatnio zastanawiałam jaka będzie pogoda w maju i jak młodego ubrać na wyjście że szpitala 🙄
Starszą córkę rodziłam prawie 13lat temu na koniec września ale już nie pamiętam jak była ubrana 😅
Średnia jest z lipca, było wtedy ciepło więc tylko pajacyk i cieniutki kocyk 🙂
Ostatnia jest z stycznia więc też pogoda była inna 😅
A tu kompletnie nie mam pojęcia 🤔 jak będzie gorąco to też pewnie pajacyk, czapeczka i kocyk. A jak będzie chłodniej? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 12:04
-
Karenira wrote:Dziewczyny jaki otulacz czy śpiworek kupujecie do fotelika samochodowego? Na maj to chyba nie potrzebujemy jakiegoś mocno grubego, nie? Potem zaraz lato... Oglądam te dedykowane do fotelików i jakoś ciężko mi się zdecydować.
Ja też nie kupuję, myślę, że kocyk wystarczy. Jeśli miałabym się decydować na taki dedykowany do fotelika to pewnie bardziej w sezonie jesienno-zimowym. Chociaż dla starszej nie miałam.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ja też nie kupuje specjalnego otulacza. Szkoda mi kasy na takie wynalazki. Wystarczy przykryc kocykiem. Tak myślę.
Tez sie zastanawialam co na wyjście, i mysle ze mężowi powiem zeby mial przygotowane dwa kocyki do fotelika. Jakis cienszy i grubszy. Ciuszki ze sobą na wyjście tez bede miala na zapas na tzw. cebulke plus czapeczka. Mysle ze maj jest tak nie przewidywalny ze lepiej byc przygotowanym na wszystkoStarania o rodzeństwo od 05.2025
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Dziewczyny,jak wam gin sprawdza stan blizny po cc?Mój na ten temat nic nie mówi 🤔😒
Ja mam wszystko w koszyku w genimi ale chyba zamowię pod koniec lutego,po co paczka ma stać bez sensu 3/4 miesiące 🤔 na razie kupuję ciuszki i myślę nad latkatorem ☺ -
Nath może źle pobrałaś próbkę? Mi często wychodzą bakterie A posiew pusty.. także trzeba się przyłożyć do pobrania.
Ja też bym wszystko kupowała ale mam po synu. A te ciuszki to była frajda z kupowaniem. Trochę Wam zazdroszczę 😁 pamiętam jak wszystkie wyprałam i wieszałam na suszarce to było ekstra. Teraz też mnie będzie czekało wielkie pranie małych ciuszków, tyle mojego 😆
No czas leci. Apka pokazuje mi 6 miesiąc 🙉
-
Mała ruda, no właśnie chociaż pranie i prasowanie nam zostanie 😁 a potem układanie tego w szafach/komodach 😁 a tak swoją drogą to chore jest, cieszymy się z prania i prasowania ciuszków, a potem będziemy miały tego dość 😂
mała_ruda lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja rodziłam 2 synka 3 kwietnia i nie używaliśmy śpiworki do fotelika tylko kocyk za to przy pierwszym synku rodziny we wrześniu był na maksa w użyciu.
-
Mnie też plecy bolą i ciągnie w pachwinach. Są dni, że lepiej... ale są i takie, że chodzę po mieszkaniu skulona jak babuleńka do tego jak kaczka 🙈 dzisiaj przeniosłam się z pracą na kanapę i chyba już tu zostanę, przynajmniej trochę na pół leżąco.
-
Emimi wrote:Czy usg 3 trymestru robicie u swoich lekarzy, czy u takich z certyfikatem jak przy pierwszych prenatalnych?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Skowronek wrote:Mnie przed kompletowaniem wyprawki powstrzymuje tylko fakt, że nie mialabym gdzie tego trzymac. Deweloper nam sie ociaga z oddaniem domu, wiec składujemy całe wyposażenie w obecnym.
Gdyby nie to, to pewnie mialabym Karenira dokładnie to co Ty :p -
Z tego co patrzyłam to certyfkat FMF kwalifikuje do wykonywania badań usg w I, Ii i III trymestrze. Czy wy szukacie lekarzy z jakimiś innymi certyfikatami ? Mói lekarz ma certyfikat FMF i ja nigdzie już więcej nie chodzę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2021, 19:17
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021