MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Emmi też o tym czytałam, ale w pierwszej ciąży nie kojarzę bym coś takiego miała, no i zawsze myślałam, że taki ból to ewentualnie przed porodem jest 😉 na szczęście we wt wizyta
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja jak chodzę na spacery to właśnie czuję ucisk na spojenie no ale w ciągu dnia i nocy jakoś mocno nie przeszkadza. Co do gina mój ma certyfikat fmf więc u niego robię wszystkie badania USG prywatnie, pracuje też w Luxmedzie gdzie mam pakiet więc wizyty skierowania robię tam póki co wszystkie ciążę prowadzę poza NFZ bo tak mi wygodniej skoro mam opiekie w Luxmedzie.
Co do Covida no ja nie przechodziłam jeszcze ale jeśli mam być szczera mam nadziej, że mnie to ominie bo obawiam się i już.
Ja dalej walczę z cukrami na czczo choć dziś najmniejsze przekroczenie czuba będę musiała wstawać o 5 aby mieścić się w granicy 🙈 -
Ok, to w takim razie we wtorek idę na wizytę do mojego lekarza a w środę do tego, który ma certyfikat (nie znam go, ale akurat mam dobre zdanie o samej przychodni bo mam tam endokrynologa). Jeśli powie, że sprzęt nie jest odpowiedni do tego badania będę po prostu gdzieś się umawiać na kiedy się uda najszybciej 😉 trudno, lepiej chyba po czasie i poza tymi widełkami tygodniowymi, niż wcale 😊
-
Na prenatalnych byłam w invicta, polowkowe zrobił mi mój lekarz. I ostatni trymestr też planuje u swojego. Gościu jest dobry. I szczerze to nie mam ochoty jechać 100 km na badania. Bo to urlop mój i męża, cały dzień w drodze. Mój gin mi wystarczy.
-
Skowronku ja na pewno będę robiła to usg 3 trymestru. Nawet jeśli co wizytę masz badania USG na tym samym sprzęcie, to przecież lekarz skupia się na czymś zupełnie innym. Owszem, sprawdza stan dziecka, ale dużo mniej szczegółowo niż podczas tych konkretnych usg kolejnych trymestrów. Dlatego poszłabym nawet, gdybym musiała iść prywatnie.
ZielonaHerbata, Miiniala, Skowronek lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Dziewczyny a jak u Was ze spaniem? Ja gdzieś tak od dwóch tygodni słabo. Albo się budzę po kilka razy, albo obudzę o 3-4 nad ranem i zasnąć już nie mogę... 😏
Ale dziś chociaż wykorzystałam bezsenność i znalazłam używaną dostawkę w świetnym stanie no i zamówiłam 😀 to mój pierwszy zakup dla maleństwa🤗AJrin lubi tę wiadomość
-
Ja też nie mogę spać, budzę się o 2 lub 3 każdej nocy i też nie mogę potem zasnąć, zasypiam nad ranem kiedy to muszę wstawać, żeby synka ogarnąć do przedszkola i potem chodzę jak zombie 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja ze spaniem, to mam różnie. Raz śpię jak borsuk a raz bezsenność. I tak w kratkę. Teraz dodatkowo mała budzi mnie mocnymi kopniakami koło 4 i już nie ma spania, a jak się kładę na bok,to dopiero nie daje poleżeć. Chyba nie lubi jak leżę na boku.
-
U mnie najbardziej kopie jak zjem coś słodkiego i położę się na lewym boku.
W poniedziałek mam kolejną wizytę u lekarza w klinice gdzie chcę rodzić, ciekawe ile moja kruszyna po 2 tygodniach przybrała na wadze. Z szyjką dalej średnio 2,8 cm. A szefowa chce żebym cały następny tydzień przychodziła na 8 godzin do biura chociaż wie jaka jest sytuacja. Nie wiem jak z nią rozmawiać.
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
U mnie ze snem też słabo, kładę się z jednego boku na drugi, po chwili znów zmiana, bo mnie biodro boli i tak się kręcę przez pół nocy, zanim zasnę to jest koło 2 🙄 wstaje o 6.. Najchętniej to bym spała na brzuchu.. ale brzuch już za duży..
Ja właśnie nie wiem czy się zapisywać na to 3 usg, moja zawsze wszystko bardzo dokładnie sprawdza na usg, ostatnio to moja wszystko bardziej sprawdziła niż właśnie na pranetalnych.. Nie wiem zobaczę co powie 🙂 -
gonia729 wrote:U mnie najbardziej kopie jak zjem coś słodkiego i położę się na lewym boku.
W poniedziałek mam kolejną wizytę u lekarza w klinice gdzie chcę rodzić, ciekawe ile moja kruszyna po 2 tygodniach przybrała na wadze. Z szyjką dalej średnio 2,8 cm. A szefowa chce żebym cały następny tydzień przychodziła na 8 godzin do biura chociaż wie jaka jest sytuacja. Nie wiem jak z nią rozmawiać.
A nie możesz iść na l4? Teraz musisz dbać o siebie, dobro Twoje i dziecka jest ważniejsze niż praca. Tym bardziej przy szyjce trzeba się mocno oszczędzać. -
Oj ja też tęsknie za spaniem na brzuchu i to bardzo 😊
Gonia729 współczuję tych 8h w biurze, może jednak zastanów się nad L4?
Ja przez to słabe spanie siedzę w ciągu dnia przy komputerze momentami ledwo przytomna. Dla mnie wielki komfort jak mogę się choć na 5 min położyć jak np. brzuch się spina albo plecy zabolą.
Moja szefowa choć często dopytuje czy wszystko dobrze, jak się czuję itd to strasznie ociągała się z wystawieniem ogłoszenia na zastępstwo. No ale w końcu poszło i trwa zbieranie CV. Także ja do biura pójdę dopiero na rekrutację i na przyuczenie nowej osoby. -
ZielonaHerbata wrote:A nie możesz iść na l4? Teraz musisz dbać o siebie, dobro Twoje i dziecka jest ważniejsze niż praca. Tym bardziej przy szyjce trzeba się mocno oszczędzać.
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Emimi wrote:Oj ja też tęsknie za spaniem na brzuchu i to bardzo 😊
Gonia729 współczuję tych 8h w biurze, może jednak zastanów się nad L4?
Ja przez to słabe spanie siedzę w ciągu dnia przy komputerze momentami ledwo przytomna. Dla mnie wielki komfort jak mogę się choć na 5 min położyć jak np. brzuch się spina albo plecy zabolą.
Moja szefowa choć często dopytuje czy wszystko dobrze, jak się czuję itd to strasznie ociągała się z wystawieniem ogłoszenia na zastępstwo. No ale w końcu poszło i trwa zbieranie CV. Także ja do biura pójdę dopiero na rekrutację i na przyuczenie nowej osoby.
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Goniu nie przejmuj się nawet jakby mieli krzywo patrzeć. To tylko praca. Nie pierwsza i nie ostatnia. Tym bardziej, jeśli szefowa zna Twoją sytuację i obawy o szyjkę, a i tak bezczelnie ciągnie w swoją stronę. Z jednej strony zrozumiem, że łatwiej szłoby przekazywanie obowiązków na miejscu w biurze, ale uważam, że mimo wszystko pracodawca powinien dostosować się pod Ciebie. Może powiedz jasno, że nie będziesz jeździć bo to za duże obciążenie i tyle. Pamiętaj też, że kobiety ciężarne jeśli pracują przed komputerem nie mają czasu pracy 8h tylko 6h40m. W teorii przysługuje nam 10-minutowa przerwa co 50 minut, ale np. u mnie w pracy nie robią problemów i mogę albo skończyć wcześniej, albo zrobić dłuższą przerwę w środku (np. na drzemkę ).
Co do spania, to też mam nocami problemy. Od jakiegoś czasu albo nie mogę zasnąć mimo zmęczenia, albo budzę się ok.2-3 w nocy i nie śpię do 4-5. Taka przerwa na gapienie się w sufit. Raczej nie wynika to z niemożności wygodnego ułożenia się, bo śpię z poduchą ciążową i nie odczuwam potrzeby zmiany pozycji co chwilę.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Hej dziewczyny właśnie czekam na badania prenatalne te drugie...pojechałam do kliniki żeby zrobić je jeszcze raz prywatnie bo te wtorkowe facet mnie wystraszył że nie widział tych tętniczek nerkowych i łuku aorty. Tamte miałam niby na nfz...a tu w recepcji mówi mi pani że mam też na nfz...i teraz nie wiem...czy to później mi jakoś nie wykryją?Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Kaśka28 wrote:Hej dziewczyny właśnie czekam na badania prenatalne te drugie...pojechałam do kliniki żeby zrobić je jeszcze raz prywatnie bo te wtorkowe facet mnie wystraszył że nie widział tych tętniczek nerkowych i łuku aorty. Tamte miałam niby na nfz...a tu w recepcji mówi mi pani że mam też na nfz...i teraz nie wiem...czy to później mi jakoś nie wykryją?Starania od marca 2018