MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
malami.91 wrote:Mother84, dlatego właśnie się dziwiłam jak ktoś pytał czy dzieci się już obróciły. One się teraz co chwilę obracają 😉.
My jeszcze nie mamy pomysłu na imię, jakoś mi się wydaję ,że jeszcze dużo czasu. Koleżanka wybrała imię córce dopiero jak się urodziła a druga zmieniła miesiąc po porodzie z Alana na Karola. -
A co do ułożenia dziecka to moja koleżanka teraz na styczeń ma termin i miała mieć CC bo dziecko się się nie ułożyło główką w dół i poszła na ostatnią wizytę na której mieli zaplanować termin CC i dziecko nagle się przekręciło 😁😁 i termin porodu minął i mała nie chce wyjść 🙈 jutro chyba idzie do szpitala na wywołanie porodu ☺️ więc z tym ułożeniem to różnie bywa nie ma się co martwić
malami.91 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Venice wrote:Jaki laktator elektryczny polecacie?
-
Venice wrote:Jaki laktator elektryczny polecacie?36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja mam laktator elektryczny dwufazowy Berdsen BL-903. Jest faza stymulacji od 1 do 9 stopień regulacji i faza głębokiego odciągania i też regulacja od 1 do 9. Czy dobry to nie wiem ale taki odkupiłam od koleżanki bo nie miała pokarmu 😝Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Jeszcze odnośnie szkoły rodzenia, bo mi mignęło, że ktoś pisał, że płatna - u mnie w mieście Szkoła Rodzenia jest bezpłatna. Kilka lat temu też uczestniczyłam w niej bezpłatnie.
Canpol szarpisut? A to bydle! Oby nie był potrzebny na stałe. Mam używany więc jużnowego szukać nie będę. 😅Karenira lubi tę wiadomość
-
A ja chyba nie będę kupowała laktatora. w pierwszej ciąży miałam i szybko sprzedałam, w tej najwyżej kupię jak będzie trzeba.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja mam madele swing ale nie byłam jakoś super zachwycona znaczy moje piersi nawet z ta najlepsza madela ze szpitala nie chciały wspolpracować szczególnie przy nawale no nic nie chciało ruszyć a piersi jak kamienie, przy drugim dziecku dokupiłam ręczny lovi bo miałam kilka wyjść i madeli nie chciało mi sie targać i miałam wrażenie, że on mocniej ciągnął i szybciej bo jak już zaciągnął to szło szybciej i lepiej niż madela ale to mogła być kwestia długiej przerwy i stabilnej laktacji. Generalnie kwestia laktatora to sprawa indywidualna przy KPI sprawdzi się właśnie jakiś elektryczny dwufazowy, jeśli chcemy karmić wyłącznie piersia to laktator nie będzie zbytnio potrzebny o ile nie planujecie wychodzić a jak już to ręczny wystarczy i zawsze można dokupić.
-
Ja wcześniej miałam ręczny Tommee Tippee. W sumie to nie używałam go do odciągania na zapas, bo nie uznaje takiego mrożonego mleka. Odciągalam pokarm w szpitalu po drugim porodzie ( do uczucia ulgi), bo po drugim porodzie tego nie zrobiłam i zrobiło mi się zapalenie piersi od nawału pokarmu...byłam niedoświadczona...
Więc teraz głównie też do tych celów mi jest potrzebny...to może lepiej ręczny niż elektryczny? -
Dziewczyny, mam takie pytanie. Macie twardy brzuch? Tylko nie chodzi mi o takie nagłe twardnienie, tylko ja mam wrażenie, że on jest cały czas twardy jak kamień. To normalne?PCO, 1% prawidłowych plemników
2018- ciąża pozamaciczna
02.2020 - 1 ICSI nieudane
07.2020 - IMSI
31.08.2020 - transfer ❄️
9dpt beta 364, 11dpt beta 878, 14dpt 1709, 16 dpt 3353 🍀
Mamy ❤️ 🍀
❄️❄️❄️❄️❄️❄️❄️ -
KasiaKasia, ale nawet jak odpoczywasz, leżysz?
Ja np. wczoraj miałam taki twardy brzuch przez dłuższy czas, ale to dlatego że nie miałam chwili na odpoczynek. Jak już w końcu się położyłam to szybko zrobił się miękki.♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja kupuję laktator neno na 2 piersi.Moi chłopcy nie chcieli cyca i 1 syn był na mm a drugiego karmiłam kpi,teraz planuję to samo.
Wczoraj zamówiłam wyprawkę z genimi i dokupiłam parę ciuszków,muszę kupić jeszcze coś cieplejszego na w razie gdyby