X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    U mnie starszak wrzesień 2016 jak miał 3.5 roku nie zszedł dostał maść i ładnie dało się ściągnąć młodszy nie ma 3 lat jest z kwietnia 2018 i kazał czekać do 3 skończonych i pewnie też maścią się skończy. Obaj od urodzenia mieli mikro dziurki zero szans na ściągnięcie nawet podczas mycia

U mojego też nie ma szansy na ściągnięcie. Nie chce próbować bo boję, że zrobię mu krzywdę. Czyli skończy się lekarzem.
    Dzięki za odpowiedzi!

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, używała któraś z Was oleju ze słodkich migdałów do kąpieli dla malucha? A może Wy same używacie? Warto go kupić?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • liwi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam krótka szyjke. 2,4 na ostatniej wizycie. Tzn wczoraj.
    Ginka mi mowi, ze tak juz bedzie, ale to nic niepokojącego. Nie wierze jej i tak i caly czas w stresie jestem przez to.

Ona mi mowi ze to dlatego ze to juz 3 ciaza, ja do tego jestem mega szczupła i to moge tak wszystko tam odczuwac mocniej niz inni.

Moj maly wczoraj na wizycie juz 1200 gramow. Juz jest co nosic.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Dziewczyny, używała któraś z Was oleju ze słodkich migdałów do kąpieli dla malucha? A może Wy same używacie? Warto go kupić?

Ja używałam dla dzieciaków ale też w ciąży ale jeśli mam być szczera to bardziej mi podpasowala oliwka z rossmanna ona w pierwszym składzie ma olejek migdałowy owszem ma emolient jeszcze ale u nas sprawdzała się super właśnie do kąpieli albo po na szybkie smarowanie do dziś ja stosuję i dzieciaki.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Ja używałam przy córce. W sumie zużyliśmy małą buteleczkę, a później zaczęliśmy używać łagodnego płynu. Miałam wrażenie, że skóra jest nawilżona ale tam gdzie powinna być umyta (tyłeczek) to raczej jest bardziej tłusta niż czysta.

Niestety mieszkamy w bloku, jedyne co mamy do dyspozycji dwa duże balkony, więc córka się dziś „balkonowała” na śniegu chyba z godzinę taka była spragniona świeżego powietrza 😅 Kontrolują też nas na potęgę, codziennie mamy policję.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja do brzucha używam ze 2 razy w tygodniu, czytałam że dobrze wpływa na skórę. Ale nie jest taki jak oliwka, raczej ciężej się rozprowadza, ale nie żałuję zakupu.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Basia87 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 czytam wszystkie posty, a sama piszę co jakies 2 tygodnie. Wlasnie wrocilam z wizyty,wszystko ok, lekarz mówi że oby tak do końca. Zaczęłam 7 miesiac. Nie mam większych dolegliwosci, ale czuje juz napięty brzuch. Dziecko obrocilo sie glową do góry. Ja piorę ciuszki w Loveli. Polecsm Bepanthen, Alantan mi nie podpasowal. Synek ma 1.5 roku i caly napletek schodzi,ale ma mastkę i są klopoty z czyszczeniem. Bylam na glukozie i serio to bylo jak relaks. 2.h spokoju. Smieje sie sama z siebie, bo druga ciaza to jakis inny swiat niz pierwsza. Kompletny brak czasu. Noce czasem calkiem bezsenne przez synka, nie mam pojecia w jakiej pozycji spie, chce tylko choc chwilę zasnac... mam 6 kg na plusie. Troche ciezko mi sie juz wsadza synka do lozeczka jak mam sie nachylic. Prawie wszystko mam z wyprawli po synku, zazyczylam sobie tylko 2 gadzety od.rodziny. Mate edukacyjna i fotelik Kinderkraft Unimo 5w1. Taki bajer. Trzezwo mysle o maju i staram sie przygotowac... mam cc jakos 4.05. Za 10 tygodni z hakiem. Dziewczyny zycze Wam dobrego samopoczucia, zeby szybko czas mijal i spokoju. Mialam jeden dzien kryzys i pokyslalam o tych ktore maja tak caly czas. Ściskam mocno❤

Emimi lubi tę wiadomość

Michałek 2019
    Kubuś 2021

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_Ala wrote:
    Ja używałam przy córce. W sumie zużyliśmy małą buteleczkę, a później zaczęliśmy używać łagodnego płynu. Miałam wrażenie, że skóra jest nawilżona ale tam gdzie powinna być umyta (tyłeczek) to raczej jest bardziej tłusta niż czysta.

Niestety mieszkamy w bloku, jedyne co mamy do dyspozycji dwa duże balkony, więc córka się dziś „balkonowała” na śniegu chyba z godzinę taka była spragniona świeżego powietrza 😅 Kontrolują też nas na potęgę, codziennie mamy policję.

Do nas policja nawet nie raczyła zaglądnąć ostatnie dwa dni tylko zadzwonili 🙈
    Oby szybko wam zleciało 🤗

Ala_Ala lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    No ja mam krótka szyjke. 2,4 na ostatniej wizycie. Tzn wczoraj.
    Ginka mi mowi, ze tak juz bedzie, ale to nic niepokojącego. Nie wierze jej i tak i caly czas w stresie jestem przez to.

Ona mi mowi ze to dlatego ze to juz 3 ciaza, ja do tego jestem mega szczupła i to moge tak wszystko tam odczuwac mocniej niz inni.

Moj maly wczoraj na wizycie juz 1200 gramow. Juz jest co nosic.

Ja miałam dziś mierzona szyjkę i 2,5cm. Mój lekarz mówi,że spoko, Twój też widzę ocenia,że ok.
    Myślę,że trzeba ufać lekarzowi i nie ma co się nakręcać negatywnie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 20:59

klz9df9hix7ly771.png
  • Karolinaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu miałam szyjke 3,4.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Do nas policja nawet nie raczyła zaglądnąć ostatnie dwa dni tylko zadzwonili 🙈
    Oby szybko wam zleciało 🤗

Mnie w ogóle nikt nie skontrolował, nawet telefonicznie, a miałam izolację, a nie kwarantannę. Mąż się meldował przez aplikację i chyba miał jeden telefon z pytaniem czy są z synkiem w domu.

Ja nigdy, ani w tej ani w poprzedniej ciąży nie poznałam długości swojej szyjki... Zawsze tylko badanie na fotelu i stwierdzenie, że szyjka ok. Tzn. do ostatniej wizyty w 37tc., kiedy się okazało, że mam rozwarcie na 2 palce czyli jakieś 3,5-4cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 21:03

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas syn na kwarantannie ale my mogliśmy wychodzić przez to z wyjazdu kółko dyniowego zrobiły się 3 tygodnie i dalej siedzimy w lesie 😂

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w piątek i juz sie nie moge doczekac. Zeby zobaczyć co u Małego i wziac wkoncu l4.

Podrzucam nowy temat. Dzisiaj na szkole rodzenia położna powiedziala, ciekawa rzecz. Sprawdzilam i faktycznie miala racje. Otoz. Od 1 stycznia br szczepionki na rotawirusy sa za darmo. Bo stały sie obowiazkowe. Nie wiem czy slyszalyscie o tym czy nie. Podrzucam link https://www.gov.pl/web/zdrowie/komunikat-w-sprawie-realizacji-szczepien-przeciwko-rotawirusom-w-ramach-obowiazkowego-programu-szczepien-ochronnych-na-rok-2021

Lusi91, wisienka94 lubią tę wiadomość

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Ja mam wizytę w piątek i juz sie nie moge doczekac. Zeby zobaczyć co u Małego i wziac wkoncu l4.

Podrzucam nowy temat. Dzisiaj na szkole rodzenia położna powiedziala, ciekawa rzecz. Sprawdzilam i faktycznie miala racje. Otoz. Od 1 stycznia br szczepionki na rotawirusy sa za darmo. Bo stały sie obowiazkowe. Nie wiem czy slyszalyscie o tym czy nie. Podrzucam link https://www.gov.pl/web/zdrowie/komunikat-w-sprawie-realizacji-szczepien-przeciwko-rotawirusom-w-ramach-obowiazkowego-programu-szczepien-ochronnych-na-rok-2021

O super dzięki za info do tej pory szczepilismy synów prywatnie a to jedna z droższych szczepionek chociaż wolala bym aby meningokoki były darmowe.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja widziałam nowy kalendarz szczepień. Fajnie, że dodali te rotawirusy, bo na 2dawki Rotarixu poszło trochę kasy. W zasadzie to my za większość szczepionek płaciliśmy, bo braliśmy 6w1 zamiast tych refundowanych, pneumokoki Prevenar13 a nie Synflorix, no i jeszcze meningokoki. W sumie tylko BCG i WZWB, które dostał w szpitalu mieliśmy bezpłatnie, a potem to tylko MMR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 21:39

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Tak, ja widziałam nowy kalendarz szczepień. Fajnie, że dodali te rotawirusy, bo na 2dawki Rotarixu poszło trochę kasy. W zasadzie to my za większość szczepionek płaciliśmy, bo braliśmy 6w1 zamiast tych refundowanych, pneumokoki Prevenar13 a nie Synflorix, no i jeszcze meningokoki. W sumie te szczepionki, które dostał w szpitalu mieliśmy bezpłatnie, a potem to tylko MMR.

No to my dokładnie tka samo więc jedna odpada chociaż ❤️

malami.91 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wiedza, jesli chodzi o szczepionki, jest totalnie zerowa. Więc pojęcia nie mam nawet o czym mówicie :p

05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
    28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
    xnw4lbetfygpudwk.png
  • Rio Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam syna szczepionkami 5w1 ale na rotawirusy nie był szczepiony bo odradziła nam to pielęgniarka która zajmuje się szczepieniami.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Moja wiedza, jesli chodzi o szczepionki, jest totalnie zerowa. Więc pojęcia nie mam nawet o czym mówicie :p

Ogarniesz wszystko we właściwym w czasie🙂.

Rio, a jakie argumenty Wam przedstawiła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 21:56

Skowronek lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo fajnie z tymi rotawirusami, zawsze trochę kasy zostanie na inne rzeczy 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ