X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAJ 2021
Odpowiedz

MAJ 2021

Oceń ten wątek:
  • mała_ruda Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    U mnie starszak wrzesień 2016 jak miał 3.5 roku nie zszedł dostał maść i ładnie dało się ściągnąć młodszy nie ma 3 lat jest z kwietnia 2018 i kazał czekać do 3 skończonych i pewnie też maścią się skończy. Obaj od urodzenia mieli mikro dziurki zero szans na ściągnięcie nawet podczas mycia

U mojego też nie ma szansy na ściągnięcie. Nie chce próbować bo boję, że zrobię mu krzywdę. Czyli skończy się lekarzem.
    Dzięki za odpowiedzi!

dqprqtkfhpxpsq33.png
    9f7jj44jziqsssss.png
  • malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, używała któraś z Was oleju ze słodkich migdałów do kąpieli dla malucha? A może Wy same używacie? Warto go kupić?

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • liwi Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam krótka szyjke. 2,4 na ostatniej wizycie. Tzn wczoraj.
    Ginka mi mowi, ze tak juz bedzie, ale to nic niepokojącego. Nie wierze jej i tak i caly czas w stresie jestem przez to.

Ona mi mowi ze to dlatego ze to juz 3 ciaza, ja do tego jestem mega szczupła i to moge tak wszystko tam odczuwac mocniej niz inni.

Moj maly wczoraj na wizycie juz 1200 gramow. Juz jest co nosic.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Dziewczyny, używała któraś z Was oleju ze słodkich migdałów do kąpieli dla malucha? A może Wy same używacie? Warto go kupić?

Ja używałam dla dzieciaków ale też w ciąży ale jeśli mam być szczera to bardziej mi podpasowala oliwka z rossmanna ona w pierwszym składzie ma olejek migdałowy owszem ma emolient jeszcze ale u nas sprawdzała się super właśnie do kąpieli albo po na szybkie smarowanie do dziś ja stosuję i dzieciaki.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Ala_Ala Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:

Ja używałam przy córce. W sumie zużyliśmy małą buteleczkę, a później zaczęliśmy używać łagodnego płynu. Miałam wrażenie, że skóra jest nawilżona ale tam gdzie powinna być umyta (tyłeczek) to raczej jest bardziej tłusta niż czysta.

Niestety mieszkamy w bloku, jedyne co mamy do dyspozycji dwa duże balkony, więc córka się dziś „balkonowała” na śniegu chyba z godzinę taka była spragniona świeżego powietrza 😅 Kontrolują też nas na potęgę, codziennie mamy policję.

Luty 2015 - 👧❤️
    Maj 2021 - 👧❤️
    3jvze6ydq2u0xd31.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Ja do brzucha używam ze 2 razy w tygodniu, czytałam że dobrze wpływa na skórę. Ale nie jest taki jak oliwka, raczej ciężej się rozprowadza, ale nie żałuję zakupu.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Basia87 Koleżanka

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🙂 czytam wszystkie posty, a sama piszę co jakies 2 tygodnie. Wlasnie wrocilam z wizyty,wszystko ok, lekarz mówi że oby tak do końca. Zaczęłam 7 miesiac. Nie mam większych dolegliwosci, ale czuje juz napięty brzuch. Dziecko obrocilo sie glową do góry. Ja piorę ciuszki w Loveli. Polecsm Bepanthen, Alantan mi nie podpasowal. Synek ma 1.5 roku i caly napletek schodzi,ale ma mastkę i są klopoty z czyszczeniem. Bylam na glukozie i serio to bylo jak relaks. 2.h spokoju. Smieje sie sama z siebie, bo druga ciaza to jakis inny swiat niz pierwsza. Kompletny brak czasu. Noce czasem calkiem bezsenne przez synka, nie mam pojecia w jakiej pozycji spie, chce tylko choc chwilę zasnac... mam 6 kg na plusie. Troche ciezko mi sie juz wsadza synka do lozeczka jak mam sie nachylic. Prawie wszystko mam z wyprawli po synku, zazyczylam sobie tylko 2 gadzety od.rodziny. Mate edukacyjna i fotelik Kinderkraft Unimo 5w1. Taki bajer. Trzezwo mysle o maju i staram sie przygotowac... mam cc jakos 4.05. Za 10 tygodni z hakiem. Dziewczyny zycze Wam dobrego samopoczucia, zeby szybko czas mijal i spokoju. Mialam jeden dzien kryzys i pokyslalam o tych ktore maja tak caly czas. Ściskam mocno❤

Emimi lubi tę wiadomość

Michałek 2019
    Kubuś 2021

• AJrin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala_Ala wrote:
    Ja używałam przy córce. W sumie zużyliśmy małą buteleczkę, a później zaczęliśmy używać łagodnego płynu. Miałam wrażenie, że skóra jest nawilżona ale tam gdzie powinna być umyta (tyłeczek) to raczej jest bardziej tłusta niż czysta.

Niestety mieszkamy w bloku, jedyne co mamy do dyspozycji dwa duże balkony, więc córka się dziś „balkonowała” na śniegu chyba z godzinę taka była spragniona świeżego powietrza 😅 Kontrolują też nas na potęgę, codziennie mamy policję.

Do nas policja nawet nie raczyła zaglądnąć ostatnie dwa dni tylko zadzwonili 🙈
    Oby szybko wam zleciało 🤗

Ala_Ala lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    No ja mam krótka szyjke. 2,4 na ostatniej wizycie. Tzn wczoraj.
    Ginka mi mowi, ze tak juz bedzie, ale to nic niepokojącego. Nie wierze jej i tak i caly czas w stresie jestem przez to.

Ona mi mowi ze to dlatego ze to juz 3 ciaza, ja do tego jestem mega szczupła i to moge tak wszystko tam odczuwac mocniej niz inni.

Moj maly wczoraj na wizycie juz 1200 gramow. Juz jest co nosic.

Ja miałam dziś mierzona szyjkę i 2,5cm. Mój lekarz mówi,że spoko, Twój też widzę ocenia,że ok.
    Myślę,że trzeba ufać lekarzowi i nie ma co się nakręcać negatywnie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 20:59

klz9df9hix7ly771.png
  • Karolinaaa28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatniej wizycie dwa tygodnie temu miałam szyjke 3,4.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Do nas policja nawet nie raczyła zaglądnąć ostatnie dwa dni tylko zadzwonili 🙈
    Oby szybko wam zleciało 🤗

Mnie w ogóle nikt nie skontrolował, nawet telefonicznie, a miałam izolację, a nie kwarantannę. Mąż się meldował przez aplikację i chyba miał jeden telefon z pytaniem czy są z synkiem w domu.

Ja nigdy, ani w tej ani w poprzedniej ciąży nie poznałam długości swojej szyjki... Zawsze tylko badanie na fotelu i stwierdzenie, że szyjka ok. Tzn. do ostatniej wizyty w 37tc., kiedy się okazało, że mam rozwarcie na 2 palce czyli jakieś 3,5-4cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 21:03

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas syn na kwarantannie ale my mogliśmy wychodzić przez to z wyjazdu kółko dyniowego zrobiły się 3 tygodnie i dalej siedzimy w lesie 😂

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę w piątek i juz sie nie moge doczekac. Zeby zobaczyć co u Małego i wziac wkoncu l4.

Podrzucam nowy temat. Dzisiaj na szkole rodzenia położna powiedziala, ciekawa rzecz. Sprawdzilam i faktycznie miala racje. Otoz. Od 1 stycznia br szczepionki na rotawirusy sa za darmo. Bo stały sie obowiazkowe. Nie wiem czy slyszalyscie o tym czy nie. Podrzucam link https://www.gov.pl/web/zdrowie/komunikat-w-sprawie-realizacji-szczepien-przeciwko-rotawirusom-w-ramach-obowiazkowego-programu-szczepien-ochronnych-na-rok-2021

Lusi91, wisienka94 lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo od 05.2025

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Ja mam wizytę w piątek i juz sie nie moge doczekac. Zeby zobaczyć co u Małego i wziac wkoncu l4.

Podrzucam nowy temat. Dzisiaj na szkole rodzenia położna powiedziala, ciekawa rzecz. Sprawdzilam i faktycznie miala racje. Otoz. Od 1 stycznia br szczepionki na rotawirusy sa za darmo. Bo stały sie obowiazkowe. Nie wiem czy slyszalyscie o tym czy nie. Podrzucam link https://www.gov.pl/web/zdrowie/komunikat-w-sprawie-realizacji-szczepien-przeciwko-rotawirusom-w-ramach-obowiazkowego-programu-szczepien-ochronnych-na-rok-2021

O super dzięki za info do tej pory szczepilismy synów prywatnie a to jedna z droższych szczepionek chociaż wolala bym aby meningokoki były darmowe.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja widziałam nowy kalendarz szczepień. Fajnie, że dodali te rotawirusy, bo na 2dawki Rotarixu poszło trochę kasy. W zasadzie to my za większość szczepionek płaciliśmy, bo braliśmy 6w1 zamiast tych refundowanych, pneumokoki Prevenar13 a nie Synflorix, no i jeszcze meningokoki. W sumie tylko BCG i WZWB, które dostał w szpitalu mieliśmy bezpłatnie, a potem to tylko MMR.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 21:39

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami.91 wrote:
    Tak, ja widziałam nowy kalendarz szczepień. Fajnie, że dodali te rotawirusy, bo na 2dawki Rotarixu poszło trochę kasy. W zasadzie to my za większość szczepionek płaciliśmy, bo braliśmy 6w1 zamiast tych refundowanych, pneumokoki Prevenar13 a nie Synflorix, no i jeszcze meningokoki. W sumie te szczepionki, które dostał w szpitalu mieliśmy bezpłatnie, a potem to tylko MMR.

No to my dokładnie tka samo więc jedna odpada chociaż ❤️

malami.91 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Skowronek Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wiedza, jesli chodzi o szczepionki, jest totalnie zerowa. Więc pojęcia nie mam nawet o czym mówicie :p

Starania o rodzeństwo od 05.2025

15.04.2021 Piotruś ♥️
  • Rio Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepiłam syna szczepionkami 5w1 ale na rotawirusy nie był szczepiony bo odradziła nam to pielęgniarka która zajmuje się szczepieniami.

• malami.91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skowronek wrote:
    Moja wiedza, jesli chodzi o szczepionki, jest totalnie zerowa. Więc pojęcia nie mam nawet o czym mówicie :p

Ogarniesz wszystko we właściwym w czasie🙂.

Rio, a jakie argumenty Wam przedstawiła?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 21:56

Skowronek lubi tę wiadomość

♂️ styczeń 2019
    ♀️ maj 2021
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2021, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo fajnie z tymi rotawirusami, zawsze trochę kasy zostanie na inne rzeczy 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
‹‹ 345 346 347 348 349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ