MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
AJrin wrote:U mnie starszak wrzesień 2016 jak miał 3.5 roku nie zszedł dostał maść i ładnie dało się ściągnąć młodszy nie ma 3 lat jest z kwietnia 2018 i kazał czekać do 3 skończonych i pewnie też maścią się skończy. Obaj od urodzenia mieli mikro dziurki zero szans na ściągnięcie nawet podczas mycia
U mojego też nie ma szansy na ściągnięcie. Nie chce próbować bo boję, że zrobię mu krzywdę. Czyli skończy się lekarzem.
Dzięki za odpowiedzi!
-
No ja mam krótka szyjke. 2,4 na ostatniej wizycie. Tzn wczoraj.
Ginka mi mowi, ze tak juz bedzie, ale to nic niepokojącego. Nie wierze jej i tak i caly czas w stresie jestem przez to.
Ona mi mowi ze to dlatego ze to juz 3 ciaza, ja do tego jestem mega szczupła i to moge tak wszystko tam odczuwac mocniej niz inni.
Moj maly wczoraj na wizycie juz 1200 gramow. Juz jest co nosic. -
malami.91 wrote:Dziewczyny, używała któraś z Was oleju ze słodkich migdałów do kąpieli dla malucha? A może Wy same używacie? Warto go kupić?
Ja używałam dla dzieciaków ale też w ciąży ale jeśli mam być szczera to bardziej mi podpasowala oliwka z rossmanna ona w pierwszym składzie ma olejek migdałowy owszem ma emolient jeszcze ale u nas sprawdzała się super właśnie do kąpieli albo po na szybkie smarowanie do dziś ja stosuję i dzieciaki. -
malami.91 wrote:Dziewczyny, używała któraś z Was oleju ze słodkich migdałów do kąpieli dla malucha? A może Wy same używacie? Warto go kupić?
Ja używałam przy córce. W sumie zużyliśmy małą buteleczkę, a później zaczęliśmy używać łagodnego płynu. Miałam wrażenie, że skóra jest nawilżona ale tam gdzie powinna być umyta (tyłeczek) to raczej jest bardziej tłusta niż czysta.
Niestety mieszkamy w bloku, jedyne co mamy do dyspozycji dwa duże balkony, więc córka się dziś „balkonowała” na śniegu chyba z godzinę taka była spragniona świeżego powietrza 😅 Kontrolują też nas na potęgę, codziennie mamy policję.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
-
Hej 🙂 czytam wszystkie posty, a sama piszę co jakies 2 tygodnie. Wlasnie wrocilam z wizyty,wszystko ok, lekarz mówi że oby tak do końca. Zaczęłam 7 miesiac. Nie mam większych dolegliwosci, ale czuje juz napięty brzuch. Dziecko obrocilo sie glową do góry. Ja piorę ciuszki w Loveli. Polecsm Bepanthen, Alantan mi nie podpasowal. Synek ma 1.5 roku i caly napletek schodzi,ale ma mastkę i są klopoty z czyszczeniem. Bylam na glukozie i serio to bylo jak relaks. 2.h spokoju. Smieje sie sama z siebie, bo druga ciaza to jakis inny swiat niz pierwsza. Kompletny brak czasu. Noce czasem calkiem bezsenne przez synka, nie mam pojecia w jakiej pozycji spie, chce tylko choc chwilę zasnac... mam 6 kg na plusie. Troche ciezko mi sie juz wsadza synka do lozeczka jak mam sie nachylic. Prawie wszystko mam z wyprawli po synku, zazyczylam sobie tylko 2 gadzety od.rodziny. Mate edukacyjna i fotelik Kinderkraft Unimo 5w1. Taki bajer. Trzezwo mysle o maju i staram sie przygotowac... mam cc jakos 4.05. Za 10 tygodni z hakiem. Dziewczyny zycze Wam dobrego samopoczucia, zeby szybko czas mijal i spokoju. Mialam jeden dzien kryzys i pokyslalam o tych ktore maja tak caly czas. Ściskam mocno❤
Emimi lubi tę wiadomość
Michałek 2019
Kubuś 2021
-
Ala_Ala wrote:Ja używałam przy córce. W sumie zużyliśmy małą buteleczkę, a później zaczęliśmy używać łagodnego płynu. Miałam wrażenie, że skóra jest nawilżona ale tam gdzie powinna być umyta (tyłeczek) to raczej jest bardziej tłusta niż czysta.
Niestety mieszkamy w bloku, jedyne co mamy do dyspozycji dwa duże balkony, więc córka się dziś „balkonowała” na śniegu chyba z godzinę taka była spragniona świeżego powietrza 😅 Kontrolują też nas na potęgę, codziennie mamy policję.
Do nas policja nawet nie raczyła zaglądnąć ostatnie dwa dni tylko zadzwonili 🙈
Oby szybko wam zleciało 🤗Ala_Ala lubi tę wiadomość
-
liwi wrote:No ja mam krótka szyjke. 2,4 na ostatniej wizycie. Tzn wczoraj.
Ginka mi mowi, ze tak juz bedzie, ale to nic niepokojącego. Nie wierze jej i tak i caly czas w stresie jestem przez to.
Ona mi mowi ze to dlatego ze to juz 3 ciaza, ja do tego jestem mega szczupła i to moge tak wszystko tam odczuwac mocniej niz inni.
Moj maly wczoraj na wizycie juz 1200 gramow. Juz jest co nosic.
Ja miałam dziś mierzona szyjkę i 2,5cm. Mój lekarz mówi,że spoko, Twój też widzę ocenia,że ok.
Myślę,że trzeba ufać lekarzowi i nie ma co się nakręcać negatywnie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 20:59
-
AJrin wrote:Do nas policja nawet nie raczyła zaglądnąć ostatnie dwa dni tylko zadzwonili 🙈
Oby szybko wam zleciało 🤗
Mnie w ogóle nikt nie skontrolował, nawet telefonicznie, a miałam izolację, a nie kwarantannę. Mąż się meldował przez aplikację i chyba miał jeden telefon z pytaniem czy są z synkiem w domu.
Ja nigdy, ani w tej ani w poprzedniej ciąży nie poznałam długości swojej szyjki... Zawsze tylko badanie na fotelu i stwierdzenie, że szyjka ok. Tzn. do ostatniej wizyty w 37tc., kiedy się okazało, że mam rozwarcie na 2 palce czyli jakieś 3,5-4cm.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 21:03
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
U nas syn na kwarantannie ale my mogliśmy wychodzić przez to z wyjazdu kółko dyniowego zrobiły się 3 tygodnie i dalej siedzimy w lesie 😂
-
Ja mam wizytę w piątek i juz sie nie moge doczekac. Zeby zobaczyć co u Małego i wziac wkoncu l4.
Podrzucam nowy temat. Dzisiaj na szkole rodzenia położna powiedziala, ciekawa rzecz. Sprawdzilam i faktycznie miala racje. Otoz. Od 1 stycznia br szczepionki na rotawirusy sa za darmo. Bo stały sie obowiazkowe. Nie wiem czy slyszalyscie o tym czy nie. Podrzucam link https://www.gov.pl/web/zdrowie/komunikat-w-sprawie-realizacji-szczepien-przeciwko-rotawirusom-w-ramach-obowiazkowego-programu-szczepien-ochronnych-na-rok-2021Lusi91, wisienka94 lubią tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Skowronek wrote:Ja mam wizytę w piątek i juz sie nie moge doczekac. Zeby zobaczyć co u Małego i wziac wkoncu l4.
Podrzucam nowy temat. Dzisiaj na szkole rodzenia położna powiedziala, ciekawa rzecz. Sprawdzilam i faktycznie miala racje. Otoz. Od 1 stycznia br szczepionki na rotawirusy sa za darmo. Bo stały sie obowiazkowe. Nie wiem czy slyszalyscie o tym czy nie. Podrzucam link https://www.gov.pl/web/zdrowie/komunikat-w-sprawie-realizacji-szczepien-przeciwko-rotawirusom-w-ramach-obowiazkowego-programu-szczepien-ochronnych-na-rok-2021
O super dzięki za info do tej pory szczepilismy synów prywatnie a to jedna z droższych szczepionek chociaż wolala bym aby meningokoki były darmowe. -
Tak, ja widziałam nowy kalendarz szczepień. Fajnie, że dodali te rotawirusy, bo na 2dawki Rotarixu poszło trochę kasy. W zasadzie to my za większość szczepionek płaciliśmy, bo braliśmy 6w1 zamiast tych refundowanych, pneumokoki Prevenar13 a nie Synflorix, no i jeszcze meningokoki. W sumie tylko BCG i WZWB, które dostał w szpitalu mieliśmy bezpłatnie, a potem to tylko MMR.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 21:39
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Tak, ja widziałam nowy kalendarz szczepień. Fajnie, że dodali te rotawirusy, bo na 2dawki Rotarixu poszło trochę kasy. W zasadzie to my za większość szczepionek płaciliśmy, bo braliśmy 6w1 zamiast tych refundowanych, pneumokoki Prevenar13 a nie Synflorix, no i jeszcze meningokoki. W sumie te szczepionki, które dostał w szpitalu mieliśmy bezpłatnie, a potem to tylko MMR.
No to my dokładnie tka samo więc jedna odpada chociaż ❤️malami.91 lubi tę wiadomość
-
Skowronek wrote:Moja wiedza, jesli chodzi o szczepionki, jest totalnie zerowa. Więc pojęcia nie mam nawet o czym mówicie :p
Ogarniesz wszystko we właściwym w czasie🙂.
Rio, a jakie argumenty Wam przedstawiła?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 21:56
Skowronek lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Oooo fajnie z tymi rotawirusami, zawsze trochę kasy zostanie na inne rzeczy 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️