MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Skowronek spokojnie mi na wizycie chyba pierwszej pediatra dała ulotke z kalendarzem szczepien i wytłumaczyła co i jakie warto, przy czym ona była za wszystkimi dodatkowo.
Rota jest jedyna szczepionką którą sie podaje w pierwszych miesiacach życia i jest doustna nigdy potem jej już nie można podać i chyba to najbardziej mnie przekonało. -
Angelaaaa wrote:Dopiero pół godziny minęło od wypicia glukozy a ja już się nudze 😅😅 głodna taka jestem tylko myślę co zjem jak wrócę do domu 🤤🤤
Maja się chyba zdenerwowała tak kopie 🤭🤭
Też na glukozie marzyłam sobie co ja kupię i zjem pysznego po powrocie. Ale wstrzeliłam się wtedy w godziny dla seniora i musiałam zadowolić się w domu bułką sprzed dwóch dni 😅😅😅😅Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
malami.91 wrote:Ja mam USG w 30tc.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
O rotawirusach słyszałam i się cieszę. Z tego co pamiętam to było 420 zł za sztukę. A były 2 dawki. Ja szczepiłam sanepidowskimi. Fajnie, że teraz za free. Jestem zdania, że lepiej dać szczepionke niż później siedzieć w szpitalu i żałować, że się nie podało.
Jutro tłusty czwartek 😁 może zrobię chrusty/faworki zwał jak zwał. W zeszłym roku zjadłam aż 2 paczki. W tym roku pewnie będzie podobnie.
-
Ja akurat fanem Paczków nie jestem a że cukrzyca wyszła obede się gorzka czekolada z kawą 😉
-
Też jutro planuję smażenie. Będą pączki. Konfitury z róży i truskawkową mam już kupione. Zaraz lecę do paczkomatu odebrać końcówkę do nadziewania pączków. Akurat zawsze mi w domu brakowało, a jakoś nie było okazji, żeby zamówić. W tym roku siedzimy w domu, nie będzie jak zwykle pączków w biurze, więc pomyślałam, że sama się pobawię w smażenie Trudno, będzie dzień bez niskiego indeksu Tyle tylko, że cukier w przepisie podmienię na ksylitol.
Właśnie mi kurier z dwóch aptek zamówienie dostarczył. Rozdzielałam wielkie zamówienie na Gemini i aptekę Melissa. Lecę wypakowywać Tym samym większość kosmetycznych, aptecznych i pielęgnacyjnych rzeczy już mamWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 12:10
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Ja idę na usg 3 trym dokładnie za 2 tyg, będę wtedy w 30tc+1. Zaczęłam prać ubranka, kupiłam kapsułki Lovella i płyn do płukania też z Lovelli. Prasowałam już jedno pranie i musiałam sobie krzesło przynieść bo normalnie się zmęczyłam 😂. Ostatnio jakoś mam wrażenie, że mam coraz mniej siły a co będzie dalej😫. Wydaje mi się, że brzuch mi rośnie z dnia na dzień. Jak coś dluzej porobie to się napina ale lekarz twierdzi, że jak mniej niż 10 razy dziennie to ok. Nie wiem jeszcze ile mój Mały waży, bo na wizytach lekarz mi nie mówi, dopiero na usg 3trym się dowiem. O szyjce też nic nie wiem, lekarz przy badaniu tylko mówi, że trzyma😀.
Karenira lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ale radość Uwielbiam wykreślać pozycje z listy. Od razu sobie wzięłam witaminy ciążowe na dwa miesiące, bo u mnie w aptekach przebitka jest niesamowita. Na Gemini 30zł za opakowanie, a u mnie w okolicy 50zł.Lusi91, mała_ruda, mother84, aeiouy lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Hej, u nas po wizycie wszystko ok. Mala waży 980g 😍 leży główką do dołu. Ale nie chciała się pokazać. Jest wtulona buźką w stronę pleców. Przynajmniej widzieliśmy włoski na główce 🤣
Ja dziś mam wolne i się obijam. Już nie mogę się doczekać aż pójdę na zwolnienie 🙈
Gabrysi zdjęcia usg nie mam to wstawiam brzucho
mother84, Angelaaaa, mała_ruda, AJrin, Karenira, Ala_Ala, aeiouy, Daar, Venice, Skowronek, malami.91, Rio, Emimi, Emimo lubią tę wiadomość
-
Hej, ja też już po wizycie 😉 mały waży 930 g 😍 pięknie znowu pozował, wszystko generalnie ok. Leży główką w dół. Na pytanie czy to normalne, że czuję jak się tam wpycha nisko to mówiła, że tak. Na pytanie o mój napięty prawie ciągle brzuch, bolący, to taki mój urok, że jestem szczupła i brzuch mocno rośnie i to stąd, bo wszystko inne jest w normie. Mówiła, że czasem taki ból związany jest też z ułożeniem dziecka, albo zaparciami, które mi często też towarzyszą. Nawet łożysko już nie przoduje, nie jest niskoschodzące 😊 szyjki nie mierzyła dzisiaj, ale mówiła że długa, że wszystko z nią ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 14:22
mała_ruda, aeiouy, Daar, malami.91, Angelaaaa, Emimi lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mam pytanie do dziewczyn, które miały stare wyniki grupy krwi (z aktualnym nazwiskiem itp). Czy musiałyście robić w tej ciąży też? Bo nie wiem czy moją gin dobrze zrozumiałam. Znalazłam z pierwszej ciąży i takie gdzie mi robili grupę w szpitalu po poronieniu dwa lata temu, kazała mi tylko jej smsem wysłać jaka grupa itp. to chyba jej to wystarczy i nie muszę powtarzać? Mam dwa wyniki w formie papierowej z 2014 i 2018 roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 14:26
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
U mnie co ciąża jest grupa krwi bibza każdym razem każą mieć nową więc robię.
-
Ale grupa się nie zmienia przecież, jak nazwisko i PESEL się zgadza to w sumie czemu powtarzać. Hm. Wyślę może jej smsa z zapytaniem
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️