MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Livi dziewczyny mają racje, nie możesz się ciągle zadręczać,tym bardziej,że wszytsko według lekarza jest dobrze. A jeśli mu nie ufasz, to idź do innego bo inaczej się zameczyczysz. Skoro masz wątpliwości i zapewniania Twojego lekarza nie są wystarczające, to lepiej się upewnić u innego i będziesz wtedy spokojna.
Karenira- a Twój gin kazał Ci się już szczepić ? Bo mój mówił,że od 28 a najlepiej trochę pozniej a Ty masz 27+. Dziś też dzowonilam do luxmedu i lekarka mowi,że najlepiej się szczepić na krztusiec od 30tygodnia,niby takie są najlepsze rekomendacje.
Ale to chyba widzę co lekarz,to opinia 🤷🙆🙆
-
Ja przez ten czas kilka razy bylam w szpitalu i badalo mnie kilku lekarzy
, kazdy mowi to samo. Ze szyjka dupy nie urywa ale jest ok na ten etap.
Macie racje dziewczyny musze troche wyluzowac bo sie wykoncze. Wiecie co ja jestem stara a durna, mi sie wydaje ze jak mi to dziecko tam wierci przy szyjce to on mi serio zaraz wypadnie. Sama sobie mam ochote zrobic facepalm -
Ja narazie nie dostałam żadnego zalecenia szczepienia (oprócz na grypę na początku ciąży),A zaczynam jutro 29tc. Wizyta 22.02 I to będzie 30+2 I może wtedy dostanę zalecenie 🤔
U nas dziś kiepskie samopoczucie 😒 mały cisnie w dół, brzuch twardy jak zwykle i jeszcze co chwilę boleśnie się napina.. aż zaczęłam się zastanawiać czy nie jechać na sor żeby zobaczyć czy wszystko oki..
Skowronku korzystaj z odpoczynku, niedługo już nie będziesz odczuwała braku pracy 😉
Ja musiałam iść na zwolnienie praktycznie od początku ciąży, ale przez ciężki początek nie było czasu na myślenie co tam się w pracy dzieje. Chociaż obawiałam się reakcji mojego wymagającego przelozonego na wieści, że będę nieobecna tak długo. -
Karenira wrote:Herbatko nic nie mówił, że mam czekać dłużej. Podobnie rodzinny, u którego byłam. Wszędzie piszą, że od 27 do 36 tygodnia można robić.
A no to jak Ci tak zalecali,to ok 😊
Ja się zaszczepie jak będę 30tc tak jak mi ta lekarka dziś poleciła.
Ale mówiła,że nie muszę iść do apteki po szczepionkę, tylko po lekarzu,który zrobi kwalifikacje iść do zabiegowego w ciągu 24h. -
ZielonaHerbata wrote:Mi tez dziś cały dzień się napina. Ani no spa, ani magnez, ani leżenie nie pomaga.
Nie lubię tego bo to mimo wszytsko lekko stresuje. Ale już byłam z tym w szpitalu i za każdym razem lekarze mówili,że nic się nie dzieje.🤷🤷
Z jednej strony domyślam się, że mogą mi powiedzieć że to normalne i niepotrzebnie przyjezdzalam. A z drugiej strony trochę sie obawiam, że przeocze jakieś sygnały, które będą sugerowały, że coś się dzieje. -
AmazonkA29 wrote:Dziewczyny wyniki krzywej na czczo 80.93 po jednej godzinie 92.17 A po dwóch godzinach 121.40 to ok wynik?
AmazonkA29 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
ZielonaHerbata wrote:Ja się zaszczepie jak będę 30tc tak jak mi ta lekarka dziś poleciła.
Ale mówiła,że nie muszę iść do apteki po szczepionkę, tylko po lekarzu,który zrobi kwalifikacje iść do zabiegowego w ciągu 24h.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2021, 20:03
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Venice wrote:Czy macie bolesne skurcze?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Venice wrote:Czy macie bolesne skurcze?
U mnie się pojawiają i to regularne nawet co 2min i niemowie tu o stawianiu się brzucha czy coś. W drugiej ciąży też tak miałam tylko zaczęły się trochę później. -
Macia stawiała się wcześniej, kilka razy w ciągu dnia. Wiem, że to normalne.
Jednak od kilku dni spina się i podczas tego spięcia boli.
Dzisiaj kilka razy, co 5-7 min, 2 razy było to takie mocne, ze bardzo bolało.
W środę mam wizytę, zobaczymy czy wszystko Ok.
We wcześniejszych ciążach skracała mi się szyjka i twardnienia brzucha byly non stop.