MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Venice to u mnie sprawdzali od drugiej ciąży i też urodziłam wcześniej. Tutaj też się zaczęła skracać. Niema jeszcze dramatu ale fakt jest taki że ruszyła. Trzymam kciuki za środową wizytę oby było wszystko ok. Na ostatniej wizycie mierzyli ci szyjke?
-
Malami zaczęłam czytać, że jesteś po drineczku i aż w szoku byłam😂 potem doczytałam, że glukozowym 😂
Mi ta glukoza pasowała, a cytrynowa to weszła gładko 😉 trzymam kciuki za wyniki ✊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Venice wrote:Czy macie bolesne skurcze?
-
Venice moja ginka mowila ze jak tylko sie pojawia regularne to odrazu mnie widzi w szpitalu. Powiedziala ze na tym etapie juz czasami moga bolec ale jesli nie sa regularne to nic sie nie dzieje.
Tylko u mnie jeszcze ta blizna to dlatego kazala odrazu przyjezdzac -
Angelaaaa wrote:Ja już mam pół torby do szpitala spakowane a wy ?🤭🤭36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
squirrel wrote:Mi nadal nic się nie napina, a wydaje mi się, że w pierwszej ciąży na tym etapie odczuwałam już skurcze braxtona.
Ja w pierwszej ciąży nie miałam żadnego napinania ani nic takiego. Teraz też nie mam, dlatego to dla mnie abstrakcja jak piszecie o spinaniu czy baloniku w brzuchu.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Kora88 wrote:Ja to odczuwam tak, że jakby mi ktoś balonik pompował od środka, brzuch cały się nadyma powoli tak pulsacyjne, jest napiety o wraca. Zaczęło być tego więcej w ciągu dnia, trwa chwile, może z minutę-dwie. Czasami kilka razy pod rząd. To jest skurcz? Nie boli, raczej dyskomfort.
Ja mam właśnie coś takiego. Miałam robione kilka razy ktg ale niby wsyztsko ok.
Teraz lekarz zlecił mi posiew aby zobaczyć,czy czasem nie mam jakiejś bakterii,która powoduje te skurcze.
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Kora88 wrote:Ja to odczuwam tak, że jakby mi ktoś balonik pompował od środka, brzuch cały się nadyma powoli tak pulsacyjne, jest napiety o wraca. Zaczęło być tego więcej w ciągu dnia, trwa chwile, może z minutę-dwie. Czasami kilka razy pod rząd. To jest skurcz? Nie boli, raczej dyskomfort.
Ja mam podobnie. Napina się brzuch i jakby wypukla. Trwa to chwilę i puszcza. Wczoraj miałam takich napięć kilkanaście, dziś od 10.00 już 5 razy. Nie są regularne, bywają po jednym w ciągu godziny, albo po 3 w jednej godzinie. Tylko, że mnie to boli, szczególnie jak napina się podbrzusze. Momentami dość mocno, i zastanawiam się czy to skurcze 🙄 -
Dziewczyny, mi ginekolog tłumaczyła, że co innego napięty, bolesny brzuch,bo duży, bo wzdęcia, bo z przemęczenia wieczorem też inaczej czy że dziecko się tak ułoży, a co innego skurcze. Skurcze są niżej, te bezbolesne nie są groźne jeśli nie ma ich za dużo. Sam brzuch z racji tego, że jest coraz większy będzie dawał odczucie napięcia, czasem takiego bólu. To tak jakby ktoś dmuchał nam w środku balon
Skurcze są niżej i wtedy napina się nie brzuch i jego mięśnie, a macica.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Karolinaaa28 wrote:Malami,
Tylko, że jak wypina mi się mały to raczej czuje to w jednym miejscu. A tu napina mi się cały brzuch i wypina do przodu od wysokości żołądka, aż po podbrzusze.
Myślisz, że aż tak mogę to odczuwać? 🤔
Właśnie doczytałam potem, że to aż bolesne i usunęłam post. Sama nie wiem, z lekarzem na ten temat jeszcze nie rozmawiałaś?
Mam wyniki krzywej 74-121-85 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2021, 15:18
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021