MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
megimeg wrote:Ja jutro mam glukozę i przeżywam dramat, no strasznie się nastawiłam boje się ze nawet nie dam rady tego wypić u mnie na usg młody ma brzuch większy o 2tyg ale lekarz nic nie mówił, noga tez dłuższa o tydzień a głowa idealnie w terminie.
Zaczęłam dziś pranie , dwie suszarki załadowałem i schną, chyba za dużo nakupowalsm na 56 rozmiar 😁 wzielsm się tak szybko bo mam obawy ze im większy brzuch tym mi będzie gorzej to prasować -
Megimeg ja miałam cytrynową w pierwszej ciąży i super dobra, teraz mąż powiedział babce w aptece o cytrynowej a ta mu dala cytrynowo miętową. Nawet nie była zła ale sama cytryna o wiele lepsza.
Będę trzymać kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 20:57
-
Megimeg,
Spróbuj może smakową 🙂 powiem Ci, że też bałam się że nie dam rady, a poszło bardzo dobrze 😉 miałam zwykłą, bo u mnie w aptece nie mieli smakowej, A nie było już czasu jechać do innej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 22:25
-
Karolinaaa28 wrote:Dziewczyny ja też mam cały czas przeczucie, że mały zechce wyjść wcześniej. Termin na 1.05 ale czuje, że będzie kwietniowy.
Na pewno worek na naszym forum rozwiąże się w kwietniu. Oby nie wcześniej 🙂. Byle do 37tc dotrwać 🙂.
Na kwietniówkach już są pierwsze dzieciaczki - bliźniaki 🙂.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 22:32
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
malami.91 wrote:Na pewno worek na naszym forum rozwiąże się w kwietniu. Oby nie wcześniej 🙂. Byle do 37tc dotrwać 🙂.
Na kwietniówkach już są pierwsze dzieciaczki - bliźniaki 🙂.
Ojej 😱
Zostało 10tyg, a może i mniej. To już tak blisko... 😯
z jednej strony radość 😊 a z drugiej chyba zaczynam się stresować 😁 -
megimeg wrote:Ja jutro mam glukozę i przeżywam dramat, no strasznie się nastawiłam boje się ze nawet nie dam rady tego wypić u mnie na usg młody ma brzuch większy o 2tyg ale lekarz nic nie mówił, noga tez dłuższa o tydzień a głowa idealnie w terminie.
Zaczęłam dziś pranie , dwie suszarki załadowałem i schną, chyba za dużo nakupowalsm na 56 rozmiar 😁 wzielsm się tak szybko bo mam obawy ze im większy brzuch tym mi będzie gorzej to prasować -
Karolinaaa28 wrote:Dziewczyny ja też mam cały czas przeczucie, że mały zechce wyjść wcześniej. Termin na 1.05 ale czuje, że będzie kwietniowy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 22:49
-
Kora88 wrote:Mam też na 1.05, ale u mnie bankowo będzie wcześniej. Super jak by do 37 dotrwać, ale nie nastawiam się.
Ooo ten sam termin 😊
Mam nadzieję, że dotrwamy do 37tc 😉
Chociaż mnie w ciąży intuicja póki co nie zawodzi, to teraz mogłaby się pomylić 🙂Kora88 lubi tę wiadomość
-
Ja ze względu na cukrzyce ciążową mam 100% pewności że urodze wcześniej. Chciałabym tylko żeby to na pewno był maj. Mam termin na 5 maja wiec nie mam za dużego pola manewru. Ale mam jakiegoś takiego jobla, że chciałabym maj a nie kwiecień :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 09:56
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
U mnie niby termin na 16.05, ale Młoda na każdym USG wychodzi o tydzień do przodu, do tego cukrzyca, więc pewnie wyjdzie wcześniej. Wczoraj na wizycie miała już prawie 1300g.
No i mam wrażenie, że tak mało czasu zostało na zorganizowanie wszystkiego... Ale ja z tych co lubią mieć wszystko zaplanowane, więc gdzieś tam czuję presjęStarania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
liwi wrote:Na bank w marcu sie rozwiaze bo pewnie ja zaczne.
Obyście wytrwali w 2paku jak najdłużej.
Rio, to ja też pierwsze w 37tc urodziłam. Mam nadzieję, że drugie jednak posiedzi dłużej, nie krócej 😉. Z tym że ja miałam indukcję, nie wiem kiedy samo by się zaczęło. Niektóre kobiety podobno tygodniami chodzą z rozwarciem a u mnie lekarz zdecydował o indukcji...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 11:12
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja mam termin na koniec maja ale młody na każdym usg jest większy o 2tyg, chciałabym wytrzymać do maja a potem niech się dzieje co chce 😁 byleby nie czekał do tego końca maja bo nie wiem jak go urodzę 😅 dziewczyny miały przy porodzie 3470g,3670g i 3080g a Tymek wagowo w tym tygodniu przebija wszystkie 😱 jak będzie miał 4kg to chyba zażądam cc 😅😂😂 więc pozwalam mu wyjść tak na początku maja 😁
-
Ja na pewno będę miał cc przed terminem, ale to ok tygodnia przed. Będzie to pierwsza połowa maja 🙂 W pierwszej ciąży chciałam urodzić lekko przed terminem żeby się nie stresować, a tym razem modlę się aby nic się tylko nie zaczeło przed planowanym cc 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 11:25
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021