MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieska,Venice trzymam kciuki za dobre wieści.
Jutro przyjeżdzają meble do pokoju chłopców,fajnie bo wszystko leży w kartonach,w przyszłym tygodniu jeszcze tylko przyjedzie łóżko piętrowe i chyba koniec 😛
Prać chcę pod koniec marca a na początku kwietnia bym się spakowała.mother84 lubi tę wiadomość
-
niebieska wrote:Byłam wczoraj na wizycie...i jestem trochę załamana. Wymiary dziecka bardzo się różnią, brzuch jest mniejszy o 2 tygodnie, ręce i nogi o 4, głowa chyba tylko odpowiada na 28+2 dni tak jak powinno byc. Skierowała mnie do szpitala...nie wiem co myśleć
-
Niebieska daj znać co ci powiedzą w szpitalu 🙂
Ja ciuszki będę prała chyba pod koniec marca, torbę do szpitala mam częściowo spakowaną, żeby jak coś się zaczęło dziać to nie biegać i nie szukać 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 13:51
-
Ja miałak podobnie w pierwszej ciąży. Na usg III trym brzuszek był o 3 tygodnie do tyłu niż reszta. Pozostałe wymiary były jednak w normie. Miałam potem chyba 3 usg co tydzień i ostatecznie na kolejnhch usg trochę nadrabiała, ale urodziła się finalnie w 41 tyg z wagą 2800g a prognozowana w szpitalu przed samym porodem była na 3200g. Miałam też często sprawdzane przepływy w łożysku i wszystko było ok, ale mocno mnie to wszystko wtedy stresowało. Ogólnie córka jest zdrowa jak rybka ale ciągle drobniutka i chudziutka. W szpitalu niektórzy z personelu mówili na nią hipotrofka.. mimo że to dzieci z wagą urodzeniowa poniżej 2,5 kg tak się określa.
Nadal Wszystkie spodnie w pasie, które jej kupie muszę przerabiać bo na długość są dobre a na brzuszku wiszą.
Teraz też trochę się stresuje tym usg III trym żeby nie było powtórki. Choć lekarz narazie uspokajał, że jak sytuacja będzie podobna to widocznie taka uroda moich dzieci. Skoro pierwsze urodziło się drobne, ale długie na 56 cm i zdrowe to możliwe że kolejne też wcale nie będzie większe. U mojej siostry rodzonej taka sama sytuacja. Synek 2900g, córka 2700g. A jesteśmy wszyscy też wysocy a szczupli. Ze względu na niską masę urodzeniową w pierwszej ciąży ja mam wdrożone w tej ciąży od 7 tyg 150g polocardu codziennie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 12:28
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Dziewczeta ja z takim dziwnym pytaniem. Wy udzilo mnie dzis dziwne uczucie jkaiegos takiego zimna w stopach. Ale to tylko uczucie bo stopy nie sa zimne w dotyku i wygladzie jest wszystko ok, a ja czuje jakbym miala palce stop skostniale z zimna. Coz to moze byc? Zwalac na ciaze czy nie bardzo?
-
Jestem już w szpitalu, czekałam 3 godz na przyjęcie. Po wstępnym usg wyszło że mieści się w normie chyba tydzień albo półtora wyszło różnicy, ale zostawili mnie na obserwację, zrobią jeszcze w najbliższych dniach usg. Boże skąd tej mojej prowadzącej wyszły takie różnice. Nie mieści mi się w głowie. Mam nadzieję, że jutro na usg się potwierdzi że jest wszystko dobrze. Zwariować można.
Kora88, squirrel, Daar, mother84, malami.91, wisienka94 lubią tę wiadomość
-
Niebieska, rozumiem Cię. Z 2 strony może lepiej że tak wszystko sprawdzają i chuchają na zimne.
Liwi: a ty czasami nie jesteś „leżąca”? Już nie pamietam, a wtedy są czasami problemy z krążeniem i zimno w stopy jest. -
Hej dziewczyny:) Ja po wizycie, mały ok 850g waży i bardzo dokazuje. Czuję go już od dłuższego czasu i wysoko i nisko. Jak tylko rękę opieram sobie o brzuch to od razu zaczyna kopać, chyba, że śpi akurat. Szyjkę mam długa bo ponad 4,61 więc te moje twardnienia nie mają narazie wpływu na nią. Od jakiegoś czasu mam straszna zgagę.. Nie mogę sobie poradzić. Torbę spakuje jakoś w kwietniu, w marcu będę gromadzić wyprawkę do szpitala. W domu mam narazie parę ciuszków, kilka pieluszek i ostatnio kupiliśmy fotelik. Też łapie schizy, że szybciej urodzę itd ale termin na 26 maja więc myślę, że jeszcze trochę czasu mam. Na pocieszenie mogę dodać, że mój mąż jest kierowcą międzynarodowym i wyjeżdża na tydzień albo dwa. Siedzę sama z synkiem w domu ale w maju zaplanowałam, że zamieszka u mnie siostra i w razie czego mi pomoże. Jakoś to będzie mam nadzieję Ja ostatnio całe popołudnia przesypiam😂
Ala_Ala, Angelaaaa, Daar, malami.91 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie, mały waży 918g, szyjka długa j twarda. Nie wiem ile, bo nie mierzył. Blizna cieńka 2.8 mm, ale się trzyma dobrze. Mały leży główką w dół. Odwrócony pleckami i ciężko było dobrze buźkę zobaczyć.
To jest moja pierwsza ciąża, w której nie skraca mi się szyjka. Aż jestem w szoku, bo byłam nastawiiona na najgorsze.Angelaaaa, Daar, mother84, malami.91, wisienka94, liwi, Kala139, Kora88 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem mega zadowolona z tej edukacji przedporodowej ☺️ jeśli macie możliwość u siebie w przychodni to polecam. Dzisiaj sama teoria na następnej wizycie mam zajęcia na sali gimnastycznej, jak oddychać przy porodzie i jak się uda to nauka karmienia piersią 🤗
Od dzisiaj mam ćwiczyć joge na rozluźnienie i przygotowanie ciała do porodu 😁 i mam zrobić liste jak widzę poród co bym chciała a czego niemother84, Ala_Ala lubią tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Czyli dzień zakończony dobrymi wieściami 🙂. Super 🙂.
Ja w pierwszej ciąży też miałam stres związany z wielkością dziecka, ale w drugą stronę. Na USG III trymestru synek wypadł na 3tyg. starszego, ważył 2,5kg🙄. Na wyniku lekarz mi wpisał "obserwacja w kierunku makrosomii płodu", już zaczęliśmy rozmawiać o CC, bo prognozowana waga urodzeniowa była grubo ponad 4kg, a tu urodził mi się średniaczek 3,2kg. Co prawda 3 tyg. przed terminem, ale waga i tak stosunkowo niska wg tego co wyszło na tym USG. Do dziś nie wiem czy to był aż tak duży błąd pomiaru czy po prostu później zwolnił ze wzrostem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 19:37
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Angelaaaa wrote:Ja jestem mega zadowolona z tej edukacji przedporodowej ☺️ jeśli macie możliwość u siebie w przychodni to polecam. Dzisiaj sama teoria na następnej wizycie mam zajęcia na sali gimnastycznej, jak oddychać przy porodzie i jak się uda to nauka karmienia piersią 🤗
Od dzisiaj mam ćwiczyć joge na rozluźnienie i przygotowanie ciała do porodu 😁 i mam zrobić liste jak widzę poród co bym chciała a czego nie
U nas masakra w nocy maly wymiotował od 1.30 do 5nad ranem. Jelitowka panowała w żłobku i się zaraził. Czekam aż mnie złapie. Młody już super. Ładnie je i pije, bawi się i broi.
A dziewczyny ja ostatnio kupiłam dwie koszule i ta jedna trochę ciasna w biuście. Nie oddaje bo będzie dobra napewno jak się laktacja ustabilizuje i jak będę chudła. A wy skąd zamawiacie? Ja bym chciała jeszcze jedna ale z dekoldem kopertowym. Może któraś z was kupiła już i poleca jakiś sklep?
Ja dzisiaj zamówiłam bazę do fotelika bo łupinkę mamy po synku.kupowalismy wtedy nowy. Więc teraz dokupiłam bazę,żeby nie mieć problemu jak z dwójką będziemy gdzieś jechać i męczyć się z pasami.
Ja jeszcze nic nie pakuje ani nie piorę. Nie mam czasu bo pracuje nadal. W marcu idę na zwolnienie ale szefowa prosiła o pomoc i będę musiała pracować jeszcze zdalnie ehh
-
Dobrze, że też jest ktoś kto nie ma już prawie torby spakowanej, jak ja😂 Przyznam, że jak tu wchodzę i czytam czasami jakie jesteście co niektóre przygotowane to mnie jakiś wewnętrzny niepokój ogarnia.
AJrin co do cukrzycy, ja na początku też byłam zdołowana tą sytuacją, a byłam wtedy w 10tc,teraz już się tak przyzwyczaiłam, że nawet nie odczuwam jakoś, że jestem na specjalnej diecie. Jest ksylitol i tyle przepisów, że sobie dogadzam w zdrowy sposób. Jeśli nie będziesz mogła cukru na czczo unormować to insulina ale jej też się już nie boję bo to też kwestia przyzwyczajenia jest. Ja zauważyłam że muszę zjeść ostatnio więcej na kolację i najlepiej zeby były 3,jedna konkretna o 18 i wtedy kolejna koło 21 mniejsza i przed snem też jakiś jogurt plus kanapka, cukry rano o 6:30 poniżej 90.
Mnie zaczyna skóra na brzuchu swędzieć, mialam tak w poprzedniej ciąży.Ala_Ala lubi tę wiadomość
-
Ja jutro mam glukozę i przeżywam dramat, no strasznie się nastawiłam boje się ze nawet nie dam rady tego wypić u mnie na usg młody ma brzuch większy o 2tyg ale lekarz nic nie mówił, noga tez dłuższa o tydzień a głowa idealnie w terminie.
Zaczęłam dziś pranie , dwie suszarki załadowałem i schną, chyba za dużo nakupowalsm na 56 rozmiar 😁 wzielsm się tak szybko bo mam obawy ze im większy brzuch tym mi będzie gorzej to prasowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2021, 20:23
-
Kala139 nie martw się, ja jestem daleko z zakupami. Mam kilka body kupionych w Smyku na przecenie i łóżko po starszej córce. Reszta jakoś mi nie idzie, tym bardziej że skupiliśmy się na renowacji pokoju dla córki, aby też poczuła się ważna, dostanie biurko itp.
Kala139, mother84 lubią tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
No to widzę, że podobnie nam to idzie🙂 No ja myślę, żeby w marcu już ogarnąć rzeczy do wyprawki szpitalnej ale czy mi to wyjdzie.. Nie wiadomo jaka będzie pogoda w maju, syn z listopada to było wszystko jasne. Ale pamiętam, że wtedy też za wyprawkę się wzięłam tak konkretnie w październiku. Mąż mi ciągle powtarza, żebym nie panikowała ale dobrze, że teraz wszystko przez internet można zamówić 🙂