MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Megimeg możesz wejść na slodkiemamy.edu.pl, jest tam sporo informacji. Jeśli możesz to zadzwon do lekarza, pewnie da Ci skierowanie do diabetologa i dość szybko powinnaś dostać termin wizyty jeśli powiesz, że jesteś w ciąży. Zawsze tez możesz prywatnie poszukać diabetologa jeśli wolisz. Glukometr dostaniesz od lekarza. Można tez czasem dostać za darmo w aptece. Lekarz Ci wszystko wytłumaczy😊 jest tez wątek o cukrzycy tutaj (a nawet dwa:)).7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Megimwg to moja 3 ciąża a pierwsza z cukrzycą spokojnie najpierw diabetolog powie co i jak przepisze paski najlepiej przedzwonić do apteki i zapytać się jaki mają glukometr darmowy i wtedy diabetolog przypisze paski na tej podstawie dostaniesz za darmo glukometr. Do tego polecam zapisz się na grupy na FB cukrzyca przepisy i cukrzyca ciążowa dużo przepisów i wskazówek i w samym necie masz sporo memu dziennego co i jak jeść. Dieta jest naprawdę spoko smaczna tylko trzeba protestować co i jak przypisuje. Ja walczę z cukrami na czczo bo mimo diety niestety przekroczenia mam ale to stres i brak snu w nocy więc pewnie skończy się insuliną ale to też pikuś aby dzidzia zdrowa ❤️ Trzymaj się i spokojnie to noc strasznego kilka dni i będzie ci łatwiej początki najgorsze.
-
Venice wrote:Mierzylyscie obwód brzucha? Ciekawa jestem waszych pomiarów. Ja mam 86 cm i czuje się jakbym miała arbuza w brzuchu
U mnie 112cm 😁. Ciężko porównywać te wymiary, bo wiadomo, że każda z nas miała inną budowę przed ciążą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2021, 16:50
Miiniala lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Dziękuje za życzenia. Tak rodziłam naturalnie. .
malami.91 wrote:Ja też odczuwam ruchy z różną intensywnością, ale na ogół mała mocno daje czadu. Brzuch faluje, momentami to aż bolesne.
Emimo, rodziłaś naturalnie z taką wagą?
100 lat dla córki!malami.91 lubi tę wiadomość
-
megimeg wrote:Wyszła mi cukrzyca 82-191-152 aż się popłakałam, nie wiem co to się dalej z tym robi czy do ginekologa mam dzwonić (wizyta 1.03) czy gdzie, skąd wziąć dietę i ten glukometr jeszcze mi tego potrzeba, ja sobie wszystko wykracze w tej ciążyStarania od marca 2016
PICSI nr 1 - 3 zarodki, 3 nieudane transfery
PICSI nr 2 - 6 śnieżynek, 3 nieudane transfery
PICSI nr 3 - ❄❄❄
27.08.20 - 3.1.1.
5dpt - beta-HCG 25,8; 7dpt - 71; 11dpt - 669; 15dpt - 5420; 18dpt - 14301, 19dpt - USG - 1,5mm szczęścia, 30dpt
Bobas 1: 04.2021
7.03.24 ETM 3.1.1.
beta-HCG 5dpt - 18,37; 7dpt - 68,32; 9dpt - 68,82; 12dpt - 666,15; 15dpt - 2864
-
Dziewczyny może orientujecie się, czy ktg prywatnie zrobią mi od razu dziś jakbym chciała w jakiejś przychodni czy trzeba się zapisać i czekać kilka dni? Moja gin dziś nie przyjmuje, mówiła, że mogę zrobić ktg w związku z tym, że od wt te ruchy mam takie rzadsze i wytłumione. Do szpitala nie chcę, bo w tym w moim mieście na IP to jest strasznie
Wiecie, może niepotrzebnie panikuję, bo teraz np. czuję ruchy jak leżę, ale chodzi oto że one są takie jakby wytłumione i w ciągu dnia mam wrażenie, że rzadziej je czuję. Być może mały się przekręcił i kopie do kręgosłupa i nie czuje tak jak wcześniej 🤷 bo ruchy to są. Teraz mogę naliczyć spokojnie 10 w krótkim czasie. Jak myślicie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 07:07
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Dziewczyny może orientujecie się, czy ktg prywatnie zrobią mi od razu dziś jakbym chciała w jakiejś przychodni czy trzeba się zapisać i czekać kilka dni? Moja gin dziś nie przyjmuje, mówiła, że mogę zrobić ktg w związku z tym, że od wt te ruchy mam takie rzadsze i wytłumione. Do szpitala nie chcę, bo w tym w moim mieście na IP to jest strasznie
Wiecie, może niepotrzebnie panikuję, bo teraz np. czuję ruchy jak leżę, ale chodzi oto że one są takie jakby wytłumione i w ciągu dnia mam wrażenie, że rzadziej je czuję. Być może mały się przekręcił i kopie do kręgosłupa i nie czuje tak jak wcześniej 🤷 bo ruchy to są. Teraz mogę naliczyć spokojnie 10 w krótkim czasie. Jak myślicie?mother84 lubi tę wiadomość
-
To chyba zależy od szpitala więc może najpierw zadzwoń i zapytaj. U mnie jest szpital wojewódzki a nie mają ambulatoryjnej opieki w ciąży. Jeśli zgłosisz się na IP w trybie nagłym to kładą na oddział normalnie. Jest też poradia gin-pol gdzie robią KtG ale tam przyjęcia są na zapisy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 08:23
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
mother84 wrote:Dziewczyny może orientujecie się, czy ktg prywatnie zrobią mi od razu dziś jakbym chciała w jakiejś przychodni czy trzeba się zapisać i czekać kilka dni? Moja gin dziś nie przyjmuje, mówiła, że mogę zrobić ktg w związku z tym, że od wt te ruchy mam takie rzadsze i wytłumione. Do szpitala nie chcę, bo w tym w moim mieście na IP to jest strasznie
Wiecie, może niepotrzebnie panikuję, bo teraz np. czuję ruchy jak leżę, ale chodzi oto że one są takie jakby wytłumione i w ciągu dnia mam wrażenie, że rzadziej je czuję. Być może mały się przekręcił i kopie do kręgosłupa i nie czuje tak jak wcześniej 🤷 bo ruchy to są. Teraz mogę naliczyć spokojnie 10 w krótkim czasie. Jak myślicie?
Ja myślę, że przesadzasz skoro ruchy są i to tyle ile powinno być, ale jeśli masz się denerwować to może lepiej zrób to Ktg 🙂 A masz detektor ? To może sobie posłuchaj serduszka w domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 08:49
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Umówiłam się na ktg na 12. Macie rację, że pewno przesadzam, obstawiam, że takie ułożenie małego jest teraz i może mniej miejsca na i stąd. Ale już podjadę tam i zapłacę te 50 zł, żeby mieć spokojną głowę.
Wisienka zdrówka dla Was.
Dzięki dziewczyny za porady 😘
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mother84 jeżeli ma cie to uspokoić to zrób te ktg po co masz się niepotrzebnie denerwować 🙂 daj znać później 🙂
Ja dziś wstałam z jakimś kłóciłem w podbrzuszu 🙄 w ogóle to ostatnio tak mnie krocze boli, że chodzę jak pingwin a przejście z salonu do wc to dla mnie wyczyn 🤦♀️ -
Mother84, dobrze zrobiłaś. Będziesz spokojna. Skoro można sobie oszczędzić stresu to czemu nie? 🙂
Moja szaleje tak, że już sama nie wiem jak ona jest ułożona. Na lewym boku w ogóle nie pozwoli mi leżeć, bo od razu tak mnie zaczyna okładać w ten bok, że się po prostu nie da. Na plecach mi średnio wygodnie już, ciężko się oddycha, więc tylko prawy zostaje jako tako.
Ja już nie mogę się doczekać USG, a to dopiero 4 marca. Moje ostatnie to było połówkowe 😔.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2021, 09:58
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021