MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja część mam poprane, część jeszcze nie. Spakowana w połowie, jutro czy pojutrze chcę dokończyć. W tym tyg też chcemy dokończyć wszystko w pokoiku dla synka.
Mnie krocze boli ostatnio, stopy też zaczynają puchnąć, ciśnienie to ja zawsze niskie miałam i teraz też, w nocy ciężko spać, dziś znowu jakieś duszności mnie dopadły, że tchu nie mogłam złapać, wpadłam w panikę itp. straszne to. Ogólnie to coraz ciężej mi już. No, ale już bliżej niż dalej, strasznie szybko mi te wszystkie dni mijają i to trochę mnie przeraża.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2021, 20:57
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
squirrel wrote:A może złapałaś jakiegoś wirusa ? Ja miałam w styczniu kilka dni wymiotów, ale córka wcześniej też wymiotowała więc skojarzyłam to z tym.
Zobaczymy jak będzie jutro. Narazie mam tylko nudności, wymioty i ból głowy, ale to może być od ciśnienia. -
Kora88 wrote:Mierze, ale ja jestem niskocisnieniowcem, więc porównuje do moich zwyczajowych wartości. Co do tętna, to na spokojnie chyba też, jesteś osłabiona może. Zależy też jakie masz zwykle tętno? 60 to normalne u mnie, teraz wyżej mam bo po leżeniu organizm się meczy bardziej. Na spokojnie, ale mierz sobie i spisuj w razie czego po prostu.
Te nudności może wpłynęły na to ciśnienie.
Zazwyczaj mam tętno ok.70 więc wydaje mi się ze teraz jest niskie. Zapisuje i na wizycie koniecznie muszę o tym powiedzieć Pani Doktor. -
mother84 wrote:Ja część mam poprane, część jeszcze nie. Spakowana w połowie, jutro czy pojutrze chcę dokończyć. W tym tyg też chcemy dokończyć wszystko w pokoiku dla synka.
Mnie krocze boli ostatnio, stopy też zaczynają puchnąć, ciśnienie to ja zawsze niskie miałam i teraz też, w nocy ciężko spać, dziś znowu jakieś duszności mnie dopadły, że tchu nie mogłam złapać, wpadłam w panikę itp. straszne to. Ogólnie to coraz ciężej mi już. No, ale już bliżej niż dalej, strasznie szybko mi te wszystkie dni mijają i to trochę mnie przeraża.
Ja z tymi dusznościami też czasami mam tak że o mały włos nie wpadam w panikę. Wtedy jeszcze trudniej zapanować nad oddechem. Ciężko mi też i już czekam na maj chociaż szczerze to ja nie wiem kiedy mi ta ciąża zleciała. Teraz w zasadzie też jest inaczej bo czekam na konkretny dzień i wiem kiedy będzie koniec 😀🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ciśnienie mierzę parę razy dziennie,ale ja mam znowu nadciśnienie to muszę uważać.
Wszystko już mam w domu,tylko łóżeczku jeszcze jest w szafie 😜 mąż się śmieje,że go złoży jak już będę wracała do domu a nawet będę w bramie bo już wie co i jak 🙈😂😂😂 -
Ja torbę do szpitala mam spakowaną. Ciuszki poprane i poprasowane 👌 jeszcze tylko właśnie maz musi z piwnicy przynieść łóżeczko i wózek do wyprania.
U nas z fotelika się normalnie ściąga pokrowiec i do pralki. A z wózka chyba tylko wlasnie wewnętrzna część co jest w gondoli. Resztę przejadę szmatką z płynem do prania A później parownicą
-
Ja mam prawie wszystko poprane jeszcze chce domówić prześcieradło i podkład do kołyski i to wyprać pozostanie. Wózek mam taki że budka jest w większości z ekoskory więc ja przecieram środek się odpina i wypralam ogólnie w słoneczny dzień też wystawiłam aby się kilka plam wybielilo bo w 2 miejscach lekko pożółkłe jakby było.
-
Hej dziewczyny! Witam się po świętach, które były dla mnie jakoś wyjątkowo trudne. Ciężko mi było wysiedzieć przy stole i patrzeć na te pyszności, podczas gdy nie mogłam większości jeść przez tą cukrzycę. Myślałam, że już się przyzwyczaiłam do tego ale jakoś mnie bardzo teraz na słodkie ciągnie. Do tego też mam właśnie niskie ciśnienie i jakieś duszności.
Cieszę się z Waszych negatywnych testów na covida. U nas w rodzinie co chwilę ktoś się okazuje chory..
Ja sobie piorę i prasuje ciuszki, zacznę się niedługo pakować ale muszę jeszcze parę rzeczy zgromadzić. Między innymi muszę zamówić biustonosze do karmienia i nie wiem teraz jakie, macie te miękkie czy usztywniane? Mi się nawet o jeden rozmiar piersi nie powiększyły 😂 Nie wiem nawet jaki rozmiar kupić. -
Kala ja nie miałam żadnego i w końcu zamówiłam z hm na oko miękki i sztywny, sztywny odesłałam a miękki musiałam wymienić rozmiar spoko, że są w 2-paku. Tak na początek jakoś wydawało mi się wygodnie z miękkim, ale na bank potem usztywniany też kupię, jak urosną cycki może. I łącze się w bólu z jedzeniem bo od ponad roku glutenu nie jem więc odmawianie sobie znam na wylot
Chciałabym jeszcze kosz Mojżesza, tylko zastanawiam się, czy stojący czy z kołyską-macie jakieś rady w tym temacie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 09:23
-
Kala mam z poprzedniej ciąży kupowane w dwupaku w hm, miękkie. Były spoko pamiętam
Ja torbę właśnie spakowałam. W końcu wzięłam małą walizeczkę na kółkach. Mam w niej luz, bo dużo rzeczy nie trzeba, ale łatwiej będzie mi ciągnąć w razie co. Muszę tylko dokupić jakieś przekąski i będzie temat zamknięty.
Coś mnie gardło lekko zaczyna smyrać...i czemu? Nic zimnego nie piję, ubieram się ok, nigdzie praktycznie nie chodzę. EhhWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 11:11
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja mam miękknie staniki do karmienia z h&m. Wezmę je do szpitala, a potem będę korzystać w domu i na noc. Na wyjścia poza dom jednak nie wyobrażam sobie założyć miękkiego bo mi niestety piersi urosły dużo. Jak się założy uszytywniany to jednak cała sylwetka wygląda dużo lepiej niż jak się wszysyko rozejdzie na boki. Kupiłam 2 biustonosze uszytywniane z szykownejmamy.🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja właśnie poprzednie ciążę miałam z alles mama i bardzo fajnie mi się sprawdzały mam 3 różne rozmiary bo mój biust to podczas KP ma totalnie różne rozmiary.
-
Wiem ze niektóre z Was tez maja dodatni wynik GBS. Czy lekarz przepisał Wam na to do brania jakieś leki czy leczenie ogranicza się tylko do podania antybiotyku przy porodzie? Zastanawiam się jak to jest przy cesarce jak mam się stawić o 8 a o 9 ma być cc. Wszędzie piszą ze podaje się ten antybiotyk na 4 godz przed porodem. No i ciekawe czy nie będzie problemu z porodem w prywatnej klinice przy dodatnim wyniku.
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
gonia729 wrote:Wiem ze niektóre z Was tez maja dodatni wynik GBS. Czy lekarz przepisał Wam na to do brania jakieś leki czy leczenie ogranicza się tylko do podania antybiotyku przy porodzie? Zastanawiam się jak to jest przy cesarce jak mam się stawić o 8 a o 9 ma być cc. Wszędzie piszą ze podaje się ten antybiotyk na 4 godz przed porodem. No i ciekawe czy nie będzie problemu z porodem w prywatnej klinice przy dodatnim wyniku.
Fajnie masz z tym, że stawiasz się w dniu cc. Ja muszę być w szpitalu już dzień wcześniej i najpierw mam wykonywany test na covid, dopiero potem przenoszą mnie na oddział i cc z rana następnego dnia.gonia729 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Dzisiaj zaczęłam dopiero prac ubranka. W końcu przyszła paczka od rodziców, wiec już wsyztsko mam.
Jak poprasuję, to wtedy zaczne się pakować.
Ja mam usztywniane biustonosze, nie lubię miękkich. Nie sprawdziły się wcześniej podczas karmienia. Zwłaszcza teraz jak będzie ciepło i będę nosić cienkie bluzki to nie wyobrażam sobie nosić miękkiego biustonosza.
Na wadze przed świetami miałam +7 kg. Teraz doczekam parę dni, bo zjadłam dużo ciasta i czuję się bardzo ciężko.