MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Współczuje dużych pęknięć. Ja urodziłam 3720g i tylko lekkie otarcie. Na pewno ułożenie ma znaczenie, ale też sposób parcia. Dziewczyny, które tak mocno pękłyście to miałyście długą fazę partych? Mocno parłyście na plecach?
Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
Ale sobie zrobiłam dzisiaj drzemkę,spałam 3 godziny 😳🙈
Byłam mega padnięta a w sumie nic nie robiłam 😂😂 byłam z małym pod kościołem święcić jajka,wpadliśmy do sklepu dokupić parę rzeczy i wylądowaliśmy na placu zabaw 😁 nie było nas tylko 2 godziny a uciekliśmy dlatego że się rozpadało 😜
Jutro idziemy do moich rodziców to trochę odpocznę od dzieci 😜😂😂😈 -
Którejś kurczaczek jest ułożony pośladkowo może? Też Was boli przy niektórych ruchach tak, że aż paraliżuje? Moja jest posladkowo już długo, ale chyba się jakoś tak przekręciła, że nie wiem, nogi tam wsadziła czy co, boli strasznie. Jestem wymęczona od nocy okrutnie. Jesteśmy sami z mężem na święta, chciałabym żeby był ze mną jak tak boli, a on ucieka w gry. Jest mi przykro trochę z tego powodu, ale wiem że tak się relaksuje. Sorki za narzekanie, ale chciałam komuś się troszkę wyżalić.
-
Kora88 u nas pośladkowo 👍😉 ostatnio mial jedną noge w mojej lewej pachwinie (i chyba dalej ja tam trzyma) i jak nacisnie mi to dostaje taki dziwny skurcz w pośladek,pachwinę i idzie dalej w udo. Nie mogę wtedy stanąć na nodze. A tak to kopniaki czuje jedynie na dole jakby w kroczu..
Dziewczyny od którego tygodnia może zacząć odchodzić czop? I jak to się objawia? Czy na początku jest tylko zmiana wydzieliny czy odrazu "coś" większego? Wybaczcie bezpośredniość pytaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2021, 17:04
Kora88 lubi tę wiadomość
-
U mnie jest chyba dalej poprzecznie dowiem się we wtorek.
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Karolina który masz tydzień? Bo już nie pamietam, chyba pisałaś ostatnio.. Mi się właśnie od 2 dni pojawia trochę białego śluzu, czego wcześniej w ogóle nie było. Dziewczyny pisaly, że jednym odpadał czop, inne znów miały właśnie jakieś odchodzenie czopu po trochu. Położna mówiła że jak będzie podbarwione krwią to wtedy jechać na IP, bo szybko może zacząć się akcja.
Taka bezpośredniość tu jest nawet wskazanaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2021, 17:37
-
Kora88 wrote:Karolina który masz tydzień? Bo już nie pamietam, chyba pisałaś ostatnio.. Mi się właśnie od 2 dni pojawia trochę białego śluzu, czego wcześniej w ogóle nie było. Dziewczyny pisaly, że jednym odpadał czop, inne znów miały właśnie jakieś odchodzenie czopu po trochu. Położna mówiła że jak będzie podbarwione krwią to wtedy jechać na IP, bo szybko może zacząć się akcja.
Taka bezpośredniość tu jest nawet wskazana
U mnie 36tc1d - tak jak Ty u mnie wlasnie od kilku dni trochę białego śluzu, a dziś jest go więcej. I zastanawiam się czy to może się już zaczęło, ze odchodzi powoli 🤔Kora88 lubi tę wiadomość
-
Karolinaaa28 wrote:Kora88 u nas pośladkowo 👍😉 ostatnio mial jedną noge w mojej lewej pachwinie (i chyba dalej ja tam trzyma) i jak nacisnie mi to dostaje taki dziwny skurcz w pośladek,pachwinę i idzie dalej w udo. Nie mogę wtedy stanąć na nodze. A tak to kopniaki czuje jedynie na dole jakby w kroczu..
Dziewczyny od którego tygodnia może zacząć odchodzić czop? I jak to się objawia? Czy na początku jest tylko zmiana wydzieliny czy odrazu "coś" większego? Wybaczcie bezpośredniość pytania
Mi odszedł czop z 2-3 godziny po pierwszych skurczach. Nie pomylisz z niczym innym, to taki mega gęsty śluz z krwią, nawet bardzo krwisty, wiec od razu wiadomo o co chodzi.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Czop odszedł mi w szpitalu po założeniu balonika. Był to taki twór przezroczysty, w konsystencji jak stężała galaretka z nitkami krwi w wymiarach 0.5x1cm. Sory za zobrazowanie 😁
Święta.. jedź do rodziny.. Jak człowiek ma normalnie się czuć i zachowywać kiedy na dzień dobry dostanie tekst: o kochana, no gabaryty to masz potężne. Usiadz sobie bo z takimi gabarytami to chyba ciężko. Zawsze wiedziałam, że moja teściowa jest walnieta. Nie lubię jej od samego początku A to już 12 lat.
-
Karolinaaa28 wrote:U mnie 36tc1d - tak jak Ty u mnie wlasnie od kilku dni trochę białego śluzu, a dziś jest go więcej. I zastanawiam się czy to może się już zaczęło, ze odchodzi powoli 🤔
-
Fajnie że piszecie jak wygląda ten czop bo się ostatnio zastanawiałam 😁😁
Ja mam wizytę w czwartek i muszę się zapytać bo od dawna zrobił mi się taki dzyndzel między pochwą a odbytem ciężko mi to określić. Mąż mówi że się powiększył ale to mnie nie boli i nigdy ginekolog nic mi nie mówiła.. a chyba przed zajściem w ciążę to miałam w sumie to nie wiem nigdy nie zwracałam uwagi na to 😫😫Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Czyli okaże się za jakiś czas co to jest, chyba ze wcześniej zapytam na wizycie 😉 ale dopiero mam za tydzień.
Ja to dziś pofolgowałam sobie okropnie 🙈 a mały to aż mi lata po całym brzuchu 🤭🤪 jakby miał zaraz wyskoczyć. A może się skusi żeby się obrocić 😁 -
Biały śluz jest całkiem normalny w ciąży. W poprzedniej miałam mniej, za to w tej to przez całą ciążę mnie zalewa
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mała ruda co za komentarze. Ze mnie na szczęście rodzina tylko żartobliwie się śmieje w stylu "grubciu, hipciu, ciężarówko", ale wszyscy zgodnie twierdzą, że teraz nie czas na przejmowanie się wagą. Moja teściówka mówi, że to jest normalne, tak ma być i mam się niczym nie przejmować.
Dziewczyny pomóżcie mi z kombinezonem, bo mam mętlik w głowie. Jakbym wzięła taki lekki dresowy bez stópek to jak pod to ubrać dziecko? Chodzi mi o wariant zimnej pogody na wyjście ze szpitala.
https://www.smyk.com/p/cool-club-pajac-chlopiecy-z-kapturem-bawelna-organiczna-bezowy-kubus-puchatek-iCLNB2201673/i6780306
Pod taki kombinezon zakłada się body i półśpiochy? Potem ten kombinezon i jeszcze dodatkowo skarpetki? Czy body, spodenki i skarpetki?
A może lepiej olać kombinezon i kupić kaftanik? Wtedy body z długim, półśpiochy, kaftanik? Na wierzch fotelika i tak pewnie wezmę kocyk.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karenira, bardzo ładny ten kombinezon. Nie wiem czy nie podkradnę 😊 Dzięki temu, że jest na zamek, a nie zapinany w kroku, nie zdublujesz „zapięcia”. Moim zdaniem spokojnie założysz pod spód body i spodenki/półśpiochy. U nas był mega problem ze skarpetkami, bo mimo że córka urodziła się z naprawdę dużymi stopami(ma do teraz 😅), co potwierdziły położne na oddziale, to miała je tak szczupłe i chude, że skarpety dosłownie co i rusz zsuwała ze stópek i prawie każde były za szerokie na taką niemowlęcą nóżkę, dlatego ja bym się tylko zastanowiła czy nie znaleźć.kombinezonu z zakrytymi stopkami...? Ale tem też jest fajny😊
Karenira lubi tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Karenira, ja zamierzałam ubrać taki kombinezonik na body plus leginsy i skarpetki. Do tego kocyk do przykrycia. Jeśli będzie naprawdę zimno. No ale w połowie maja to mam nadzieję, że założę jej tylko pod to body na krotki 🙈 na taką pogodę liczę 🤭
U mnie też trochę komentarzy, że pulchna na twarzy się zrobiłam 🤣 ale to akurat prawda, widzę po zdjęciach, że mam pultyny 🤣
No ale, co się nie przytyło to się schudnie, prawda dziewczyny ?🙈Karenira lubi tę wiadomość