MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Czereśniowa wrote:AJrin jak Ci odpowiada data? 🙂
Liwi jasne rozumiem oby wszystko było dobrze 🙂
Powiem Ci że dla mnie poznanie daty narodzin jest mega dziwne nie potrafię określić uczuć po prostu akceptuję wiem że z czasem po prostu będzie to święto narodzin synka.Karola87 lubi tę wiadomość
-
Angelaaa z tego co czytałam w książce "Karmienie piersią" to normalne. U jednych kobiet jeszcze w ciazy już coś wylatuje a u innych dopiero po porodzie🙂 ja mam podobnie jak Ty od jakiegoś czasu.
Zresztą na szkole rodzenia ale też w książce podkreślają, że w pierwszej dobie wystarczy naprawdę maleńka ilość siary bo żołądek dziecka ma pojemność kilku mililitrów.Angelaaaa lubi tę wiadomość
7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Angelaaaa wrote:Strasznie sutki robią mi się białe i po kąpieli kilka kropel leci to ta siara wylatuje? To nic złego że tak mało ? 🤔
W pierwszej ciąży tak miałam, a teraz chyba od 5 msca. Sutki to wyglądają tak, jakby skóra mi schodziła lub się łuszczyła.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala_Ala wrote:W pierwszej ciąży tak miałam, a teraz chyba od 5 msca. Sutki to wyglądają tak, jakby skóra mi schodziła lub się łuszczyła.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja w pierwszej ciąży miałam siarę w ciąży A teraz nic 🤷♀️ przynajmniej narazie.
My dzisiaj żadnych planow nie mamy. Nudy w domu bo reszta rodzinki chora, więc ewentualnie jak będzie ładna pogoda to pójdziemy z młodym na spacer.
Wczoraj byłam w pracy po wskazówki do poprawy jednej firmy. Czemu ja się na to zgodziłam to nie wiem 🤦♀️ zamiast odpoczywać teraz będę siedziała przy kompie i pracowała. Jeszcze z małym w domu. Ehh..
-
Nie, no już poważnie się zaczyna robić... Naprawdę. Za moment posypią się porody.
U mnie dzisiaj cały jeden skurcz przepowiadający.😎 -
Mi zostało 29 dni to naprawdę zleci 🙈😱
-
Myślałam, że jestem niezniszczalna. Zawsze taka byłam. W planach na dzisiaj miałam złożyć 2 szafki boczne od naszego łóżka, zrobić pasztet, posprzątać 2 łazienki.
Jak na razie złożyłam 1 szafkę, umyłam 1 muszle wc i zrobiłam pasztet. Nie mam siły na nic więcej. Najchętniej zrobiłabym sobie drzemkę ale 3 latek w.domu to się nie da. Stopy mi odpadają.
-
niebieska wrote:Wczoraj byłam na wizycie (35 tyd) i niestety dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem hipotrofii. Lekarz na przyjęciu powiedział, że zostanę tu praktycznie do porodu. Jestem załamana
Przykro mi niestety pisałam wcześniej, że lekarze muszą wykluczyć hipotrofie w razie zatrzymania wzrostu rozwiążą ciążę dla bezpieczeństwa. Nie martw się na tym etapie hipotrofia nie jest zagrożeniem dołącz sobie do grupy mam z hipotrofi osobiście znam rówieśnika mojego starszaka który rozwija się prawidłowo mimo początkowego startu jako maluszek. Kciuki za was i szpitalem się nie martw lepiej że będziecie pod obserwacją. -
niebieska wrote:Wczoraj byłam na wizycie (35 tyd) i niestety dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem hipotrofii. Lekarz na przyjęciu powiedział, że zostanę tu praktycznie do porodu. Jestem załamana
A to te odchylenia się powiększyły ? Jeśli faktycznie to hipotrofia to ciąża na pewno zostanie rozwiązana szybciej i nie będzie czekania do terminu porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 14:51
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Niebieska trzymaj się. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
niebieska lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Niestety się zwiększyły 4-3 tygodnie temu brzuszek był 2 tyg mniejszy teraz już wychodzi 4 tyg różnicy, w ogóle cały jest mniejszy nóżki i głowa też. Leze w szpitalu w Warszawie w klinice WUM, czy to dobry szpital ? Nie jestem z Warszawy i w ogóle nie orientuję się tu w tych szpitalach.
Też wierzę, że mimo wszystko będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2021, 15:26
-
niebieska wrote:Niestety się zwiększyły 4-3 tygodnie temu brzuszek był 2 tyg mniejszy teraz już wychodzi 4 tyg różnicy, w ogóle cały jest mniejszy nóżki i głowa też. Leze w szpitalu w Warszawie w klinice WUM, czy to dobry szpital ? Nie jestem z Warszawy i w ogóle nie orientuję się tu w tych szpitalach.
Też wierzę, że mimo wszystko będzie dobrze.
Bardzo dobry szpital nie martw się kciuki aby wszystko skończyło się pomyślnie.niebieska lubi tę wiadomość