MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Alles Mama bardzo fajna firma. Poprzednim razem miałam 65H, teraz 65F, piersi mi zmalały po pierwszej ciąży i teraz chociaż urosły, to do H im jednak brakuje. 😁 Do spania i do szpitala mam trzy miękkie.
Męczy mnie, praktycznie codziennie, wieczorem zgaga. ☹️ -
squirrel wrote:Fajnie masz z tym, że stawiasz się w dniu cc. Ja muszę być w szpitalu już dzień wcześniej i najpierw mam wykonywany test na covid, dopiero potem przenoszą mnie na oddział i cc z rana następnego dnia.
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Ja dziś miałam USG zostało 3 tygodnie do cesarki mały waży koło 3 kilo blizna ok i wszystkie parametry też. Jeny to już tak niewiele czasu.
Angelaaaa, Emimo, Karenira lubią tę wiadomość
-
Mi zostało 30 dni do porodu według miesiączki 😁 zobaczymy kiedy Majka będzie chciała wyjść 🤭
Tak się ostatnio wierci a szczególnie wieczorem, całe zebra mam pokopane 😒😒
W sobotę będą składane meble dla małej 🥰 już nie mogę się doczekać końcowego efektu pokoju 😍
W czwartek wizyta ciekawe ile już waży ostatnio było 2kg 💪Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Venice wrote:Dzisiaj zaczęłam dopiero prac ubranka. W końcu przyszła paczka od rodziców, wiec już wsyztsko mam.
Jak poprasuję, to wtedy zaczne się pakować.
Ja mam usztywniane biustonosze, nie lubię miękkich. Nie sprawdziły się wcześniej podczas karmienia. Zwłaszcza teraz jak będzie ciepło i będę nosić cienkie bluzki to nie wyobrażam sobie nosić miękkiego biustonosza.
Na wadze przed świetami miałam +7 kg. Teraz doczekam parę dni, bo zjadłam dużo ciasta i czuję się bardzo ciężko.
To ja znowu nie wyobrażam sobie mieć samych usztywnianych i spać w usztywnianym. Ja przez cały okres karmienia musiałam spać w stanikach bo nosiłam wkładki laktacyjne i jakbym spala bez to cała bluzka byłaby mokra. Parę razy zdarzyło mi się jednak przysnąć w usztywnianym, to potem w miejscu ucisku mialam bolesne zastoje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2021, 16:24
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
U mnie jest niezła rozbieżność piszczel dziecko ma na 49 centylu a głowę 91 🙈
Lekarz sprawdzał przepływy w głowie pępowinie i wszystko ok z ciekawości porównałam sobie poprzednich synków i tam były jeszcze większe rozbieżności więc się uspokoiłam 🙈Ala_Ala, mother84, Angelaaaa lubią tę wiadomość
-
Ja trochę się boje tej wiarygodności pomiarów. Moja Mała tydzień temu miała 2600 lekarz obstawia 3900 przy porodzie a co jak się pomyli i będę musiała urodzić 5kg skoro na przedostatnim usg wychodziła w 91 centylu
-
Emimo wrote:Ja trochę się boje tej wiarygodności pomiarów. Moja Mała tydzień temu miała 2600 lekarz obstawia 3900 przy porodzie a co jak się pomyli i będę musiała urodzić 5kg skoro na przedostatnim usg wychodziła w 91 centylu
-
Ale i tak najlepsza jest długość szyjki 4.87 🙈 więc raczej na szybszy poród się nie znosi 😂
-
Emimo wrote:Ja trochę się boje tej wiarygodności pomiarów. Moja Mała tydzień temu miała 2600 lekarz obstawia 3900 przy porodzie a co jak się pomyli i będę musiała urodzić 5kg skoro na przedostatnim usg wychodziła w 91 centylu
U mnie w dzień porodu z USG miało być 3500, było 3950...Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Wy to rodzicie spore dzieci 😳😜
Moi chłopcy mieli 3050 i 3070 🙈
Ciekawe jak będzie teraz 🤔
Ech,nadal nie mogę uwierzyć,że nie długo będziemy w komplecie i co raz częściej zaczynam się bać jak zareaguje młodszy syn.Teraz nawet jest zazdrosny jak mąż się do mnie przytuli to co będzie później😕 -
Witam się z Wami po Świętach w 9 miesiącu
AJrin u mnie tak samo, noga taka na 50 centyl, głowa ponad 90. Na jednym usg brzuszek był 47 centyl na na drugim 80 . Ja to się w sumie bardziej od wagi dziecka boję obwodu głowy . Dzisiaj mam wizytę, przez ostatnie dwa tygodnie trochę odpuściłam sobie z pilnowaniem jedzenia, mniej się ruszałam przez te twardnienia brzucha i mam 2 kg na plusie . Lekarz mnie dzisiaj pewnie nieźle zjedzie, że w 2 tyg tyle przybyło. Ogólnie dobiłam do +7 kg od najniższej wagi czyli jakieś 4 kg od wagi początkowej. Zauważyłam, że chyba stopy zaczęły mi puchnąć, buty się takie ciasnawe na szerokość zrobiły i strasznie odbija mi skarpetki . No i piersi zaczęły mnie znowu boleć, podobnie jak w pierwszym trymestrze, jakieś takie ciężkie się zrobiły.
Czy któraś z Was ma płytki krwi poniżej normy? Coś się z tym robi? Ostatnio lekarz nie zwrócił na to uwagi ale teraz znowu mi spadły.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ja miałam w ostatniej morfologii trochę rzeczy poza normą. Gin mnie skierował na teleporadę do hematologa. Hematolog kazał zrobić usg jamy brzusznej, właśnie przed chwilą miałam. Poza tym miałam czekać 2-3 tygodnie i powtarzać morfologię, tylko kilka dni przed badaniami mam odstawić wszystkie witaminy ciążowe itp. Zaraz mam wizytę u swojego gina i pewnie w przyszłym tygodniu będę tę morfologię powtarzać.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
KaroInka wrote:Witam się z Wami po Świętach w 9 miesiącu
AJrin u mnie tak samo, noga taka na 50 centyl, głowa ponad 90. Na jednym usg brzuszek był 47 centyl na na drugim 80 . Ja to się w sumie bardziej od wagi dziecka boję obwodu głowy . Dzisiaj mam wizytę, przez ostatnie dwa tygodnie trochę odpuściłam sobie z pilnowaniem jedzenia, mniej się ruszałam przez te twardnienia brzucha i mam 2 kg na plusie . Lekarz mnie dzisiaj pewnie nieźle zjedzie, że w 2 tyg tyle przybyło. Ogólnie dobiłam do +7 kg od najniższej wagi czyli jakieś 4 kg od wagi początkowej. Zauważyłam, że chyba stopy zaczęły mi puchnąć, buty się takie ciasnawe na szerokość zrobiły i strasznie odbija mi skarpetki . No i piersi zaczęły mnie znowu boleć, podobnie jak w pierwszym trymestrze, jakieś takie ciężkie się zrobiły.
Czy któraś z Was ma płytki krwi poniżej normy? Coś się z tym robi? Ostatnio lekarz nie zwrócił na to uwagi ale teraz znowu mi spadły.
Ja przy pierwszym porodzie właśnie tej głowy najbardziej się obawiałam 🙈 -
Dostałam skierowanie na 27.04 na cc do szpitala, normalnie termin mam na 1.05. Czyli w 39 tygodniu + 2 dniu, chciałam wcześniej chociaż 38+, ale doktor mówił że lepiej by było urodzić z akcji. Trochę dziwnie, ale nie miałam za dużo do gadania.
Dziwne też, bo gbs jak pobrał to tylko z pochwy.. -
Kora ja co prawda jeszcze nie miałam gbs, ale z tego co pamiętam to chyba w pierwszej ciąży też tylko z pochwy miałam. Nie wiem czy prywatnie tak nie robią. Pewności nie mam.
Też mam gile i lekko smyra gardło, ta pogoda jest beznadziejna, bo raz ciepło, a raz wieje, leje i zimnichoKora88 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kora88 wrote:Dostałam skierowanie na 27.04 na cc do szpitala, normalnie termin mam na 1.05. Czyli w 39 tygodniu + 2 dniu, chciałam wcześniej chociaż 38+, ale doktor mówił że lepiej by było urodzić z akcji. Trochę dziwnie, ale nie miałam za dużo do gadania.
Dziwne też, bo gbs jak pobrał to tylko z pochwy..
U mnie też tylko tak pobierają GBS.Kora88 lubi tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️