MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja gbs miałam pobierany z pochwy i odbytu. Byłam przekonana, że wyjdzie pozytywny bo 2 lata temu przy okazji posiewu wyszedł mi dodatni ale o dziwo teraz nie mam.
Dzisiaj po wizycie mam zrobić wszystkie enzymy wątrobowe, powtórzyć plytki krwi bo lekarz stwierdził, że trzeba sprawdzić na wszelki wypadek. Niby nie ma jeszcze tragedii, bo gorzej jak spadną ponizej 100.
Venice miałaś jakieś specjalne zalecenia przy porodzie?7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Karolinka ja miałam cesarkę. Robili mi częściej badania krwi. Teraz tez mówił, ze będziemy obserwować i w razie czego podaja krew ale chyba jak spada poniżej 90. Nie wiem czy tez jakiś leków specjalnych podczas cięcia nie dostałam...nie pamietam.
KaroInka lubi tę wiadomość
-
Kora88 wrote:Dostałam skierowanie na 27.04 na cc do szpitala, normalnie termin mam na 1.05. Czyli w 39 tygodniu + 2 dniu, chciałam wcześniej chociaż 38+, ale doktor mówił że lepiej by było urodzić z akcji. Trochę dziwnie, ale nie miałam za dużo do gadania.
Dziwne też, bo gbs jak pobrał to tylko z pochwy..
Ja miałam GBS z pochwy i odbytu.
Twoj lekarz prowadzacy będzie wykonywał CC? Ja dopiero dostane skierowanie na przyszłej wizycie i sama musze się umówić w szpitalu. Ciekawe jaki mi termin wyznaczą 🤔
Orientujecie się czy do szpitala grupa krwi zawsze musi być potwierdzona (podwójny wynik), czy może być wykonane tylko raz i jest jako niepotwierdzona?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 17:51
-
Karolina mi gin mówiła (wbrew opiniom jakie krążą), że wystarczy jak mam dwa stare wyniki, na których widnieje moje imię, nazwisko, pesel. Nie muszą być potwierdzone i tego się trzymam. Ja mam wynik z pierwszej ciąży (z 2014 roku) i drugi również niepotwierdzony z 2018 jak byłam w szpitalu po poronieniu. Te dwa mam w karcie ciąży teraz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2021, 18:06
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mom4 wrote:Hej , ja też GBS miałam pobrany tylko z pochwy. Termin Cc mam wyznaczony na 12 maja, a termin mam na 22 maja. Còreczka waży już 2240g 🙂
Ja też mam termin na 22 maja i ciekawa jestem kiedy będę miala termin cc. Ma mi wyznaczyć za 2 tygodnie na najbliższej wizycie, ale mówił, że na pewno tydzień przed terminem więc też obstawiam okolice tej daty 🙂Mom4 lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Karolinaaa28 wrote:Mother- ja wcześniej nie robiłam grupy krwi, ale mam kartę z krwiodawstwa na której sa moje dane wraz z grupą. Czy to wystarczy? + ten wynik który teraz robiłam?
malami.91 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
U mnie niby musi być potwierdzona krew miałam ponownie w tej ciąży robioną. A GBS miałam pobierany z 2 dziurek.
No i na cesarkę to muszę mieć dodatkowe badania idę w czwartek aby Gin mi zlecił w luxmedzie co by nie płacić dodatkowo.
-
mother84 wrote:Wiesz co, ja nie chcę wprowadzić w błąd 🤭 ale zapytaj najlepiej ginekologa na wizycie. Mnie pytała czy mam i co,kazała pokazać i mówiła, że to wystarczy (mimo, że czytałam na forach wiele opinii, że musi być wynik potwierdzony).
Właśnie na ostatniej wizycie przypomniałam swojej gin, że mam tylko kartę z krwiodawstwa z grupą krwi i powiedziała że wystawi mi skierowanie na badanie bo często w szpitalach nie uznają tych kart. Ale nie mówiła nic o tym, że wynik mysi być dwukrotnie zrobiony żeby był potwierdzony. Dopiero dziś jak odbierałam wyniki w labolatorium to zwróciłam uwagę ze jest zaznaczone "wynik niepotwierdzony" i laborant mi wyjaśnił, że ten wynik jest ważny jako oznaczenie mojej grupy krwi, ale niepotwierdzony i chodzi tu głównie o tranfuzje krwi, ze jeśli zajdzie konieczność tranfuzji to wynik musi być wykonany dwa razy i dopiero wtedy jest jako potwierdzony.
Musze na wizycie dopytać w takim razie czy mam go robić jeszcze raz. -
Karolina ja myślę, że taki wynik plus karta to wystarczą, no ale lepiej zapytaj 😉 ja myślę, że szpital przyjmie z każdym wynikiem, najwyżej dorobią 😁
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️