MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Rio wrote:Ja dzisiaj dokupiłem przekąski i torba już gotowa.
Odebrałam też w końcu pieluszki i oliwkę z Rossmanna.
Ja też jeszcze planuje dokupić coś pamiętam że kolację podają wcześnie a potem człowiek głodny. Macie coś fajnego do polecenia bo chyba po porodzie już mi odpuści cukrzyca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2021, 21:45
-
AJrin wrote:A w jakiej cenie wtedy na empik był? Jakoś przeoczyłam, że coś było. Ja szukałam w dobrej stanie używanego ale kurcze ciągle coś a jak się trafił to 100 taniej niż nowy i szybko znikał więc stwierdziłam że sprzedam jak tylko skończymy używać. Generalnie teraz wszystko co mam zaraz po skończeniu używania wystawiamy bo więcej dzieci nie planujemy.
Widzę, że dziś też wchodzą z rabatem do koszyka, seria Balance Soft i Bliss (pikowany materiał) za 678 zł. Też stwierdziłam że kupimy nowy, bo ceny używanych naprawdę z niewielką różnicą w stosunku do nowych, a raczej to „chodliwy” artykuł. Zastanawiam się tylko, od kiedy kłaść w nim bezpiecznie maluszka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 07:14
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Vanillaice jak dobrze, ze dalas znac co u Was. Twoja coreczka to maly wojownik - zobacz jak sobie pieknie radzi! Duzo zdrowka dla Was!
Karolina w szpitalu jestescie pod najlepsza opieka. Mocne kciuki i za Was ✊✊✊
U mnie w walizce rzeczy apteczne tylko powrzucane nieskladnie a ubrania leza na niej. Czeka mnie jeszcze prasowanie. Ale jak wczoraj mnie przeczyscilo pierwszy raz od chyba 9 miesiecy (a zaparcia mialam przez cala ciaze) to blady strach mnie ogarnal. Takze juz nie spie i biore sie dalej za walizke 😀
Tez mam 3 koszule do karmienia (w tym jedna do porodu) i butelke filtrujaca.
Zastanawia mnie tylko ile zabrac np. podkladow na lozko? 5 sztuk wystarczy? Czy zabrac cale opakowanie 10 sztuk? Tak samo mam rozkmine z majtkami siateczkowymi: 5 sztuk wystarczy + jakies bawelniane, a moze zabrac 10 sztuk (bo kupilam 2 opakowania). Nie wiem, nie znam sie 😂
Milego dnia Dziewczyny!Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22% -
aeiouy., podkładów lepiej weź 10, bo możesz mieć potrzebę częstej wymiany. Szkoda się stresować, że zabraknie. Majtek bym dużo nie brała. U mnie położne zalecały żeby jak najwięcej wietrzyć krocze. Zakładałam tylko jak musiałam gdzieś dalej iść, żeby nie musieć tej podpaski zaciskać udami i obawiać się, że mi wypadnie. Z drugiej strony takie majtki siateczkowe miejsca zajmują tyle co nic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 07:55
aeiouy lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ala Ala to kciuki za wizytę ✊✊ daj znać po
Ala_Ala lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dziewczyny a jak to jest że znieczuleniem u dentysty właśnie w ostatnich tygodniach ciąży? Można? Wiem, że chyba najlepiej w drugim trymestrze, a teraz w ostatnim miesiącu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 10:25
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Dziewczyny a jak to jest że znieczuleniem u dentysty właśnie w ostatnich tygodniach ciąży? Można? Wiem, że chyba najlepiej w drugim trymestrze, a teraz w ostatnim miesiącu?
mother84 lubi tę wiadomość
-
No ja mam spakowane krakersy pamiętam, że wcale nie miała ochoty na słodkie bardziej słone, chrupkie pieczywo typu wasa i jeszcze ciastka jaglane. Ale myślę by czegoś jeszcze nie dopakować mam sporo jeszcze miejsca a i w razie gdybym dłużej została to wieczorami i nocą będę miała coś do pochrupania.
Dziś dyrektorka z przedszkola trochę mnie pocieszyła mówi, że nieoficjalnie przedszkole od poniedziałku będzie otwarcie. -
Też się zastanawiałam co z dentystą. Wczoraj odkryłam, że mi się 7 wykruszyła. Nie boli ale wolałabym to zrobić przed porodem. Bo potem to ciężko wyrwać się z domu na 1.5h.
Ja już się nie mogę doczekać otwarcia przedszkola.
Czy ma ktoś jakiś pomysł na ciemne plamy na twarzy? Wyszły mi pod oczami, policzkach i na czole. Wokół oczu nie mam i wyglądam jak panda 😅 jakieś pilingi pomogą??Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 11:28
-
Niestety mnie też dopadły przebarwienia na twarzy. Najgorzej wyglada ciemna linia nad górna wargą- jak jakiś kiepski permanentny makijaż. Z doświadczenia wiem, ze żadne kremy nie pomogą...już testowałam po drugiej ciąży.
Zostaje tylko laser lub zabieg cosmelan (miałam, wsyztsko zeszło, ale teraz znowu wróciły ze zdwojoną siłą mam wrażenie ) -
Co do plam to ja też mam po pierwszej ciąży pod lewym okiem takie dziwne przebarwienie, że wyglądam jakbym się rozmazała. Niestety nie zniknęło. W tej ciąży nic nowego nie zauważyłam.
Fajny ten leżaczek babybjorn, ale cena jest dla mnie zaporowa. Jakoś przy córce bardziej szalałam z tymi gadżetami, a teraz wiem, że to wszystko jest tylko na chwilę. Z córką nie używałam leżaczka, ale myślę, że teraz przy dwójce to by mi się przydał, ale no ta cena jest masakryczna, jak za kawałek drutu z pokrowcem. Chociaż zdaniem fizjoterapeutów, którzy leżaczków nie polecają, to ten Babybjorn jest najmniejszym złem.
Podkładów na łóżko biorę całe opakowanie. Ostatnio wzięłam tylko kilka sztuk i zabrakło.
Dokupiłam dzisiaj większość rzeczy do torby i kończę pakowanie. Pozostało mi tylko dorzucić na koniec dokumenty, ładowarkę do telefonu i słuchawki.
A co do zębów, to mi się ukruszyła 8-mka, z którą byłam zapisana na wyrwanie w październiku ale dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Dentystka stwierdziła, żebym odwołała wizytę do potrzebne było RTG. Narazie nic mnie nie boli i liczę na to, że wytrzymam z tym zębem do porodu. Zapiszę się jakoś w II połowie czerwca na wyrwanie. A do wyrwania mam dwie na dole... Ale jedna jest w lepszym stanie.
Myślę, że żłobki i przedszkola otworzą od poniedziałku. Moja wprawdzie do przedszkola idzie dopiero od września, ale szczerze się przyznam, że odkąd jestem na zwolnieniu już drugi tydzień, to jakoś w ogóle nie daje mi się we znaki. Poprałam z nią, poprasowałam. Przygotowałyśmy kącik dla brata w sypialni. Dużo mi pomaga. Cieszy się na nardziny brata Normalnie mnie rozczula. Ale wiem, że początki będą pewnie trudne do zaakceptowania dla niej. Przyznam szczerze, że przez pracę, brakowało mi takiego czasu sam na sam z niąWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2021, 13:47
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Byłam u denstystki 2-3 tygodnie temu. Przede wszystkim chciałam sprawdzić czy nie ma czegoś do robienia po tych moich ciągłych wymiotach. Sprawdziła, znalazła w jednym zębie malutki ubytek, a przy innym, potencjalnie problematycznym nic od zewnątrz nie było widać i potrzebne byłoby zdjęcie. Powiedziała mi, że zdjęcia nie można zrobić, a tam gdzie jest mały ubytek mogę spokojnie odłożyć na pół roku. Powiedziała mi, że w trzecim trymestrze robią tylko pilne rzeczy. Nie chcą ryzykować przy pierdołach, że nagły wyrzut adrenaliny z wrażenia, bólu itp spowoduje przedwczesny poród.36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm