MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Ja już po wizycie, mały waży 2330g i wszystko jest ok. Na zdjęciu miał stopę przy twarzy 😂 Szyjka 4,19 więc narazie jestem spokojna.
Współczuję chorych zatok, ja wcześniej po okresie zimowym miałam z nimi problem i kończyło się antybiotykiem właśnie. W tym roku o dziwo nie złapałam ale nosiłam też skrupulatnie czapkę, wcześniej tego nie robiłam.
Torbę już trochę spakowałam, będę jeszcze dokładac drobne rzeczy do niej. Ja sobie wymyśliłam, że oprócz jednej walizki wezmę jeszcze podręczna z jedzeniem, woda, dokumentami. Walizka jest sztywna więc nie będę tego w niej szukać. Ja podobnie jak AJrin lubię mieć wszystko zaplanowane i spakowane, nie znoszę właśnie tego uczucia, że czegoś nie spakowałam. 😁
Sama nie wiem czy będę chciała leżaczek dla dziecka czy bujaczke..
Wszystkie już macie imiona wybrane w 100%?Angelaaaa, mother84, Ala_Ala lubią tę wiadomość
-
AJrin wrote:Właśnie doszły do mnie ostatnie zamówienia łącznie z lezaczkiem jupii 💪
Wstawiam do prania koszule i jutro już torba finalnie spakowana będzie 😱 No ale 16 dni mi zostało więc trzeba się ogarnąć dokupiłam też przekąski dziś jakieś i myślę że będzie ok.
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Dziewczyny a czy kupujecie kosz Mojżesza lub coś tego typu ? Zastanawiam się na ile się sprawdzi, a przydałoby mi się coś na dzień bo mam szalonego pieska i nie chce żeby zaczepiał dzidziusia
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
My z córką wybrałyśmy wspólnie imię - Anielka, aczkolwiek mąż nie jest przekonany ale sam nie kwapi sie do innych propozycji tylko nasze neguje, wiec pewnie zostanie jak chcemy 😊
Gdybym miała dużo miejsca w domu, pewnie kupiłabym kosz Mojżesza, bo bardzo podoba mi się ta opcja. Też mamy psa, ale ostatecznie żeby nie gromadzić tylu rzeczy zdecydowałam się po prostu na kokon. Dobrze się sprawdza w dziecięcym łóżeczku, u znajomych też długo posłużył jako miejsce do spania dla malucha na kanapie czy drzemki na łóżku rodziców w ciągu dnia.gonia729, Kora88 lubią tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
U nas wszyscy chcieli Kubę a mi coś ciągle w tym imieniu nie pasowało. W sensie nie czułam go jakoś i nawet nie używałam mówiac do brzuszka. Obudziłam się jednego dnia i wpadł mi Natan. Pierwszy syn ma Nikodem i tak jakoś mi Natan pasuje do niego. To teraz w rodzinie się to imię nie podoba. Na szczęście to nasza decyzja😁
Ja też mam kokon😉 -
Ja szczepić się nie zamierzam wcale po karmieniu również. Ogólnie rozważam czy nasze dziecko teraz będzie szczepione ba te podstawowe szczepionki.
Ajrin jak to leci pamietam jak pisałaś 30 dni a to już 16 🙈
Mi tygodnie lecą jak szalone. Mam dużo różnych prac i dlatego.
Ja kupiłam kosz Mojżesza nawet go dziś złożyłam. Mam już dostanę łóżeczko i bujaczek 4 mums czekam
Jeszcze na wózek.
Imię mamy wybrane tak na 90% okaże się czy pasuje po porodzie 😀
Oczywiście nadal nie jestem spakowana. Walizka pusta stoi i czeka. Przekąski do szpitala już dzieci mi wyjadały wiec muszę kupić znowu.
Wizyta 21.04 ciekawe co wyjdzie. Cały czas kłuje mnie w kroku nigdy w ciąży tak nie miałam może to zwiastuje szybszy porod. Zawsze rodziłam w 40 tcgonia729 lubi tę wiadomość
-
Emimo wrote:Ja szczepić się nie zamierzam wcale po karmieniu również. Ogólnie rozważam czy nasze dziecko teraz będzie szczepione ba te podstawowe szczepionki.
Ajrin jak to leci pamietam jak pisałaś 30 dni a to już 16 🙈
Mi tygodnie lecą jak szalone. Mam dużo różnych prac i dlatego.
Ja kupiłam kosz Mojżesza nawet go dziś złożyłam. Mam już dostanę łóżeczko i bujaczek 4 mums czekam
Jeszcze na wózek.
Imię mamy wybrane tak na 90% okaże się czy pasuje po porodzie 😀
Oczywiście nadal nie jestem spakowana. Walizka pusta stoi i czeka. Przekąski do szpitala już dzieci mi wyjadały wiec muszę kupić znowu.
Wizyta 21.04 ciekawe co wyjdzie. Cały czas kłuje mnie w kroku nigdy w ciąży tak nie miałam może to zwiastuje szybszy porod. Zawsze rodziłam w 40 tc
Ja dziś miałam wizytę, zero skurczy na ktg, rozwarcia jeszcze nie ma mimo ze od połowy ciąży bujam się z krotka szyjka, chyba leki dobrze robią 🙂
10.2021. - beta 6, cb 💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Ja mam termin z om na 20 maja, więc jeszcze trochę, pierwszy syn urodził się 11 dni po terminie. Ogólnie to ciąża bardzo szybko zleciała, chyba właśnie przez to, że jest jedno dziecko, bo pierwsza to długo jakoś trwała, mimo, że w tej poszłam na zwolnienie od razu, a w tamtej nie.
Ja odkąd spakowałam torbę to właśnie jestem spokojniejsza, też lubię mieć zaplanowane wszystko.
My kosza nie planujemy, ale właśnie ze względu na brak miejsca 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 06:11
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Karola87 wrote:Dziewczyny ja w szpitalu. Wody mi o 4 odeszły teraz juz mam skurcze.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja ponad 3 tygodnie temu wstępnie miałam spakowaną torbę właśnie dla mojego spokoju jak ustaliłam termin cesarki to jeszcze przepakowalam się w większą bo weekend majowyzapowoada mi się w szpitalu. U mnie 2 małych dzieciaczków w domu o serio nie ogarniam teraz nic więc chociaż to mam spakowane. Tęsknię czasem za mieszkaniem które szko łatwo ogarnąć teraz 3 piętra segment 180 metrów dzieciaki non stop znoszą coś góra dół a mi brzuch ciąży tak że sprzątanie jest mega ciężkie. Ja już mam problem z praniem i zmywarka sięganiem za każdym razem po myślę że urodzę 🙈
-
Karola87 wrote:Dziewczyny ja w szpitalu. Wody mi o 4 odeszły teraz juz mam skurcze.
U mnie termin na 7/8 maj. Torba stoi spakowana. Wczoraj mąż zrobił mi pierwszy masaż krocza olejem z wiesiołka. Od przyszłego poniedziałku zaczynam też pić ten olej i napar z liści malin. Także dziewczyny, jedną nogą ustawiamy się już w blokach startowych 😛Ala_Ala, aeiouy lubią tę wiadomość
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm