MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola powodzenia kciuki.
Karolina ale akcja współczuję i dawaj znać jak u was.
Ja mam popakowane wszystko w jednej walizce co prawda ale osobne reklamówki dla maluszka po porodzie set dla mnie po cesarce set mały ręcznik coś do umycia się i koszula plus majtki i podkłady. Na przyjęcie też mam set koszula majtki klapki. Tak aby łatwo było wszystko wyjąć.Kora88 lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Karola powodzenia kciuki.
Karolina ale akcja współczuję i dawaj znać jak u was.
Ja mam popakowane wszystko w jednej walizce co prawda ale osobne reklamówki dla maluszka po porodzie set dla mnie po cesarce set mały ręcznik coś do umycia się i koszula plus majtki i podkłady. Na przyjęcie też mam set koszula majtki klapki. Tak aby łatwo było wszystko wyjąć.
Ja na wierzch też położyłam sobie koszule i kapcie, bo u mnie na izbie przyjęć od razu trzeba się przebrać ze swoich ciuchów, ale majtki i stanik będę miała na sobie więc na samo przyjęcie do szpitala nie szykowałam na wierzchu torby 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 11:43
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja już po jechałam z myślą o cc a tu poród siłami natury. Godzina na porodówce ☺ córcia wcześniak bo 36plus6 waga 2670
Kala139, KaroInka, mała_ruda, Karenira, squirrel, niebieska, Kora88, Karolinaaa28, Rio, AJrin, Emimo, bezsilna, malami.91, Angelaaaa, Czereśniowa lubią tę wiadomość
-
aeiouy wrote:Ja boje sie jeszcze ruszyc z wiesiolkiem/liscmi malin/daktylami czy tez masazem krocza.
Chcialabym urodzic w terminie. Za tydz mam wizyte to zobaczymy jak sie sprawy maja. Obym wytrzymala
Liście malin i łykanie oleju z wiesiołka zalecają brać od 37 tygodnia. Oczywiście mówię o skończonych. One nie wywołują porodu, nic z tych rzeczy, po prostu działają na szyjkę macicy i dzięki temu później łatwiej się wygładza i skraca.
Karola gratulacje Wow, szybko poszło.
Karolina trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.
36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Karola gratulacje 😊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Karola gratulacje!!!
Karenira - masaż krocza zewnętrzny od 34tc, wewnętrzny od 36tc. Info z konsultacji z urofizjoterpeutką.
Mam też to zapisane i wyjaśnione w mailu od niej najważniejsze punkty jak się obchodzić ze sobą po porodzie jak ktoś by chciał.Karenira, wisienka94, Kora88 lubią tę wiadomość
-
Wyślijcie mi w wiadomości prywatnej maile, to prześlę.
-
U mnie to było tak że w nocy wody mi odeszły ale to tak jak z wiadra. Pojechałam do szpitala nastawiona na cc. A Pani ordynator mówi czy nie chce sprobowac rodzić SN bo warunki są. Mówię no dobra. I tak o 6 zaczęły się delikatnie skurcze. O 8 2 cm rozwarcia o 9 4 cm. O 10 dostałam oksytocyne a o 10 . 45 urodziłam. P
malami.91, KaroInka, Kora88, Miiniala, wisienka94, mother84 lubią tę wiadomość