MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Myślę, że to od tego, że dużo ostatnio chodziłam przez te 3 dni. Wcześniej mi się zdarzało sporadycznie. Oczywiście zapomniałam zapytać lekarza o to. Postaram się teraz więcej odpoczywać to może mi przejdzie. Tylko jak tu leżeć jak ciągle trzeba albo sprzątać albo coś ugotować albo gdzieś jechać.
Ja miałam cewnik założony bez znieczulenia, nie jest przyjemne ale ja już byłam taka wykończona, że mi wszystko jedno było.. -
Kala139 wrote:A szyjkę masz przy tym długą? U mnie długa bo 4,19 ale zastanawiam się czy takie klucie nie zwiastuje skracania. Robi mi się to jak długo jestem na nogach.
Wczoraj sprawdzana, długa i zamknięta. Mnie tak kłuje głównie wieczorami po całym dniu.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
No właśnie chcialam dodać, że cewnik przyjemny nie jest, ale gdy to wszystko się już dzieje i nadchodzi godzina 0, to wtedy już naprawdę jest wszystko jedno, byle mieć to za sobą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2021, 23:13
Kora88, Kala139 lubią tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Dzisiaj przez cesarskie cięcie w 37tyg4d o godzinie 21.36 na świat przyszedł Mikołaj waga 2370g i 49cm, 10/10 w skali Apgar
Venice, Angelaaaa, squirrel, Miiniala, Ala_Ala, Agnieszka34, Emimo, mother84, wisienka94, Kora88, mała_ruda, Czereśniowa, Kala139, Mom4, Kamsza, aeiouy, Rio, Bruised, KaroInka, gonia729, Lusi91, Basia87, megimeg lubią tę wiadomość
-
Hej🙂 zaglądam do Was i czytam,ale malo pisze bo u nas nic sie nie dzieje a czasu malo bo latam za synkiem( 19 mcy skończył ). Ciaza bez komplikacji, tyle ze mam problemy ze wzrokiem i mam planowe cc 5 maja. To moje drugie cc. Mam powazne choroby siatkowki, to nie jest zwykla wada typu 5 dioptrii,wiec nie mam wątpliwości. Raz mialam stracha ,swedzial mnie brzuch i robilam badania na cholestaze ale wszystkie wyniki w normie. Dokuczaja mi bezsenne noce. Mam jakies niespokojne nogi miedzy 23 a 2 w nocy i strasznie sie denerwuje tym. Macie jakies sposoby na to? Tez tak macie? Co do przygotowań, to na luzie dawno sie spakowalam i przygotowalam wszystko. U mnie najwazniejszym tematem jest organizacja i przygotowanie sie na zycie z drugim dzieckiem , tak zeby nie zaniedbac pierwszego. Od kilku miesiecy stopniowo wprowadzam zmiany, np. synek dostal swoj pokoik i nowe lozeczko, mniej juz pije mleka w nocy, a w dzien potrafi sie juz sporo soba zajac ( jestem i tak obok). Duzo tlumaczenia mamy, chcemy synkowi oszczedzic emocji, choc i tak beda. Maz wstaje do synka w nocy.zeby nie odczul zmian potem jak bede na cc a potem po cc. Fajnie jest tak swiadomie sie przygotowac. Majac juz male dziecko łatwiej jest szybko wyszperac wyprawke, nie ma takiego metliku w glowie. Nie mam jednak zludzen, kazde dziecko jest inne i nastawiam sie ze beda jakies nowe rzeczy, ktorych bede musiala sie nauczyc. Jestem tak bardzo ciekawa jaki bedzie ten moj drugi synek, co bedziw lubil, jakie bedzie mial rytualy. Niesamowite ze nagle w naszym zyciu pojawi sie nowy czlowiek. Udanych wizyt i nudnych koncowek ciaz zyczę🙂
Gratulacje dla Karoliny i Karolin87. VanillaIce. Cudownie ze dzieci sa juz z Wami🙂😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 05:06
Michałek 2019
Kubuś 2021
-
Co do mnie to jechałam z taką myślą do szpitala. Ale Pani ordynator zapytała czy nie chce spróbować SN. Zgodziłam się.
Powiem tak jestem dumna z siebie że dałam radę. Ale gdybym miała rodzić kolejny raz myślę że byłoby to cc.Kora88 lubi tę wiadomość
-
Karolinaaa gratuluję 😊😊😊
Kala mi gin tłumaczyła, że skracajacej szyjki nie czuć, bo też czasem miałam takie kłucia 😉 bardziej obstawiam, że to po jakimś wysiłku itpKala139 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Karolinaaa28 wrote:Dzisiaj przez cesarskie cięcie w 37tyg4d o godzinie 21.36 na świat przyszedł Mikołaj waga 2370g i 49cm, 10/10 w skali Apgar
-
AJrin wrote:Ale express mam nadzieję że czujecie się ok powiedz mi jeśli chcesz dopisze do pierwszej strony imię i wagę może cm corkeczki ❤️[
Poprosze
Marysia 2760 gram 52 cm godzina 10.45Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2021, 08:51
wisienka94 lubi tę wiadomość
-
Karola87 wrote:Co do mnie to jechałam z taką myślą do szpitala. Ale Pani ordynator zapytała czy nie chce spróbować SN. Zgodziłam się.
Powiem tak jestem dumna z siebie że dałam radę. Ale gdybym miała rodzić kolejny raz myślę że byłoby to cc.
Gratulacje 😊 a kolejny raz wolałabyś CC z jakiego powodu? Ból? Pytam bo być może sama będę mieć wybór i miotam się między decyzjami, przeżyłam SN i „wiem czym to się je”...Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
mother84 wrote:Karolinaaa gratuluję 😊😊😊
Kala mi gin tłumaczyła, że skracajacej szyjki nie czuć, bo też czasem miałam takie kłucia 😉 bardziej obstawiam, że to po jakimś wysiłku itp
Dzięki za uspokojenie😊 Ja właśnie zapomniałam o to zapytać swojego lekarza.
Karolina gratuluję! ❤️