MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Agnieszka to powodzenia ✊✊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja jak byłam w szpitalu to mi mi mierzyli na takim ręcznym ciśnieniomierzu ze słuchawkami i wniosek był taki, że elektroniczny zawyżał ciśnienie. Jak mnie przyjmowali na ip w pierwszej ciąży to tak się balam, że myślałam, że skali zabraknie na tym sprzęcie a pamiętam, że wyszło 160/80 więc biorąc pod uwagę, że mierzone było w najwiekszym stresie w całej mojej ciązy, to nie było jeszcze tragedii 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2021, 08:54
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Agnieszka powodzona! Czekamy na dobre wieści i trzymamy kciuki✊😉
Ja w domu mam zawsze niskie ciśnienie, około 100/60 a nawet zdarzało się 90/55 ale u mnie to norma na codzień, przed ciąża też. Za to u lekarza zawsze około 130/90 więc w szpitalu też się spodziewam wyższego wyniku. -
Agnieszka powiedzenia dawaj znać jak tam, ja idę za 5 dni 🙈 choć termin mamy podobny więc jestem ciakwa co i jak.
-
Agnieszka34 wrote:Jestem już gotowa i czekam na tatę bo obiecał mi wczoraj że mnie zawiezie do szpitala to mąż spokojnie może zostać z dziećmi 😁
Nawet nie wiecie jak się boję 😒 ciśnienie z rana czyli z przed 15 minut 155/101 😕 ciekawe co powie lekarz na ip 🙈
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Dzisiaj o 8.58 w 36+6 przyszedł na świat Jonathan przez cc.2960g🙂
Kora88, Angelaaaa, malami.91, KaroInka, Ala_Ala, gonia729, mother84, Miiniala, Lusi91 lubią tę wiadomość
-
Kamasa gratulacje
Dziewczyny, patrzę na moje skierowanie do szpitala na cc i jest tylko termin porodu (majowa data), a mi lekarz kazał iść jutro. Lekarz nie pracuje w szpitalu, to mój 39 t. Przestraszyłam się trochę, czy oni mnie przyjmą? Czy tam musi być data kiedy mam
Się stawić w szpitalu wpisana?? -
Kora88 wrote:Kamasa gratulacje
Dziewczyny, patrzę na moje skierowanie do szpitala na cc i jest tylko termin porodu (majowa data), a mi lekarz kazał iść jutro. Lekarz nie pracuje w szpitalu, to mój 39 t. Przestraszyłam się trochę, czy oni mnie przyjmą? Czy tam musi być data kiedy mam
Się stawić w szpitalu wpisana??
Ja mam na skierowaniu datę zgłoszenia się do szpitala na patologię 17 maja i termin cc 18 maja. Lekarz pracuje w szpitalu więc wszystko już sam ustalił i potwierdził mi po wizyciei smsem.
Jak cc jest planowane to szpital chyba musi wiedzieć wcześniej. Nie ustalałaś nic ze szpitalem ?🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Gratuluję kazdej z Was, która w ostatnim czasie przywitała swoje maleństwo po drugiej stronie brzuszka 😊 i trzymam mocno kciuki za wszystkie przed którymi jeszcze ta magiczna chwila 😊 u nas dni lecą jak szalone. Odnajdujemy się już powoli w nowej roli 😊 cale szczęście Mąż bedzie z nami cały miesiąc 😊 Dziś Mikołaj skończył już 11 dni 🥰 jest naszym oczkiem w głowie. Mąż to oszalał na Jego punkcie 😊 niestety nasz maluszek nie przybiera zbyt dużo na wadze dlatego musimy się dokarmiać mm. Jutro druga wizyta położnej i zobaczymy czy coś udało nam się przybrać.
Dziewczyny jeśli chodzi o łożysko to u mnie żaden z lekarzy (ani moja gin prowadząca, ani lekarz od badań prenatalnych ani nikt w szpitalu) nawet nie wspomniał, że coś jest nie tak z łożyskiem. A to ono bylo przyczyną zaników/spadków tętna u Mikołaja. Dopiero po porodzie okazało się, że moje łożysko bylo zbyt małe, ważyło niecałe 290g... gdzie powinno ważyć 400-500g. Przez to było niewydolne i krew która dopływała do małego bylo nieutlenowana oraz dostaraczalo ono za mało substancji odżywczych dlatego Mikołaj urodził się z bardzo niska masa urodzeniowa i został uznany jako noworodek hipotroficzny.
Jeśli natomiast chodzi o liczenie tygodni to maly urodził się 37tc4d, wpisane ma 37tc ale nie jest uznany za wcześniaka.
P.s. pochwalę Wam się jeszcze raz moją kruszynka 🥰
https://zapodaj.net/70d8b9d55ee0a.jpg.html
Angelaaaa, Ala_Ala, wisienka94, Miiniala, Lusi91 lubią tę wiadomość