MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
No najlepszy poród to ten który zacznie się sam i ten który będzie kilka dni przed terminem 😀 taka sytuacja oszczędza wielu stresów 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 19:22
Czereśniowa lubi tę wiadomość
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Jak ja bym tak chciała.. poprzednio w dniu terminu zrobili ktg i kazali wrócić za tydzień. Myślałam, że ich tam pogryze.
13 maja mam ostatnia wizytę, na której dostanę skierowanie do szpitala na wywołanie. 15 maja termin a pewnie w poniedziałek 17 pójdę do szpitala. Mam tylko nadzieję, że szybko pójdzie z wywołaniem. Poprzednio byłam o 9 rano w poniedziałek, założyli balonik i o 1:25 młody był na świecie. Najgorzej jak wywołują całymi dniami nic się nie dzieje.
-
Ja urodziłam 7 dni przed terminem. Najbardziej stresuje mnie możliwe odejście wód np gdy byłabym poza domem. To jedna z moich gorszych wizji 😊 Tak to jest, najpierw się martwisz że coś się wydarzy przedwcześnie a irytujesz jak po terminie 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 19:52
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
No mnie może w razie czego uratuje cukrzyca bo lekarz coś mówił, że ewentualnie da mi skierowanie w terminie porodu, żebym się stawiła w szpitalu. Ale o cesarce wcześniej też wspominał, a teraz znowu mówił, że nie mam wskazań.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2021, 20:49
-
Ja dziś cały dzień aktywny totalnie się nie oszczędzam zrobiłam pranie, porządki, śniadanie, obiad ba nawet ciasto do tego 4 spacery z moja ekipa, łącznie 12 km nosiłam rowerek, pchałam nie raz młodszego bo uczy się pedałować, byłam w sklepie i póki co cisza. Młody wypina się ale chcę wyjść chyba brzuchem 🙈 Już od ponad tygodnia codziennie chodzę kilometry i serio u mnie to raczej samo się nie zacznie.
-
Ja to dzisiaj nawet pojeździłam z córką na hulajnodze elektrycznej. Mina mijających mnie osób w parku bezcenna... 😅 ale za to czuję, że się poruszałam bo brzuch i plecy mnie ciągną.
AJrin, mother84 lubią tę wiadomość
Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala_Ala wrote:Ja to dzisiaj nawet pojeździłam z córką na hulajnodze elektrycznej. Mina mijających mnie osób w parku bezcenna... 😅 ale za to czuję, że się poruszałam bo brzuch i plecy mnie ciągną.
Ja dziś padłam na komentarz jakiejś staruszki ale takiej trochę nie spełnia rozumu gadającej dosniwbiw pod kościołem. Jedzie starszak potem ją z młodszym a ona idzie i
500, 500 o i 500! 1500 myślałam że padnę ze śmiechu na końcu języka miałam nie to bliźniaki będą więc 2000 😉 -
Koktajl położnej testowałam w pierwszej ciąży tylko się pozygalam po 5 godzinach mdłości a murzynka nie znam?
-
Właśnie poczytałam może nie murzynka ale dziś upiekłam ostatnie ciasto właśnie takie na pożegnanie stanu ciążowego pinacolada oczywiście w wersji dla cukrzyka ale może poskutkuje jutro 😂
-
AJrin wrote:Haha 😂 dobre
Ja dziś padłam na komentarz jakiejś staruszki ale takiej trochę nie spełnia rozumu gadającej dosniwbiw pod kościołem. Jedzie starszak potem ją z młodszym a ona idzie i
500, 500 o i 500! 1500 myślałam że padnę ze śmiechu na końcu języka miałam nie to bliźniaki będą więc 2000 😉
Niby nie spełna rozumu, ale liczyć potrafi 😁
Zaraz i ja poczytam o tych sposobach położnych, bo nigdy nie słyszałam!Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ja tam byłam dzisiaj u rodziców i imprezowaliśmy 😁 rodzice mieli wczoraj rocznicę ślubu a ja mam dzisiaj urodziny 😁 dzwoni do mnie teściowa z życzeniami i się pyta czy może jutro wpaść z prezentem 😛 niech wpada ja od rana i tak będę już w szpitalu 😂😂😂 nie wie że miałam omówiony termin,mąż powie że samo się zaczęło 😈 tak to by co chwilę się pytała czy już po wszystkim,a czy się denerwuję,a w którym szpitalu itp a tak wie że tp mam na 5 maja i nic nie mówi 😈
-
U mnie dziś spadek ciśnienia i bardzo słabe samopoczucie. Jak normalnie miałam tętno do 95 to dzis ledwie 72-75. Nie wiem o co kaman. Dobrze ze po kilku godzinach wszystko wróciło do normy, bo mężu już mi kazał dzwonić do lekarza. A ja nawet jeszcze torby nie spakowałam chyba najwyższa pora się zmobilizować..28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Hej ja dzisiaj kolejny dzień w szpitalu. Tylko odliczam dni do środy, bo tyle będą mnie tu trzymac. Mam taką nadzieję, bo Mała musi w tym czasie dobrze przybrać i muszą być dobre przepływy. Tęsknię za synkiem ale nie mam wyjścia i jestem tu dla drugiego malucha.
Wrócę do domku po szpitalu, 2tygodnie i znów tu pewnie będę leżała po porodzie 🙈
Chilla Teqilla ja to mam różne to cisnienie. Tu w szpitalu zaczęli mi mierzyc i jak zawsze mam max 120 na 80 to tutaj wczoraj 136 na 93. Oby już nie rosło
-
Ale co do koktajlu uprzedze bo ja nie byłam świadoma, że go należy podać jeśli szyjka jest zgładzona najlepiej ma rozwarcie.
Nie bez powodów jest ostrzeżenie że po konsultacji.
Moja szyjka nie była gotowa u mnie skończyło się na silnych miłościach napięciu mocnym brzucha konwulsjach i stacje stulecia, mega słabe samopoczucie. Ale już u mojej koleżanki dostała krwotoku i miałam pilne CC bo skórze były mega silne dziecko parki na szyjkę a nie było postępu porodu tylko krwotok. To tka ku przestrodze dlatego ja teraz po cesarce już nie próbuje bo boje się o bliznę raczej dział na szyjkę aby ją zmiękczyć.