MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje!
Ale się sypią te porody! Już mamy kolejne maleństwo! -
Gratulacje dziewczyny ☺️ jeszcze trochę do końca kwietnia, a tu już tyle dzieci nam się narodziło ☺️
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
A u mnie dzisiaj jakieś nerwy mega, złoszczę się o byle co. A już najbardziej mnie irytuje jak wejdę do któregoś pomieszczenia i widzę, że znowu muszę coś posprzątać. Mam nadzieję, że jutro będzie lepiej. Do tego mam jakieś dziwne wodniste uplawy, tzn. miałam już tak wcześniej ale mnie to wkurza bo zaraz się zastanawiam czy to nie wody.. Z synem w poprzedniej ciąży też tak miałam. Któraś z Was też ma coś takiego? To nie jest codziennie tylko od czasu do czasu. Jak pytałam o to lekarza to mówił, że tak może być, że jeśli nie jest to podbarwione krwią to jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 20:35
-
To która następna chętna się rozpakować? 🙂 Ja zaciskam nóżki do 38tc, potem niech się dzieje 😁. Tak w ogóle to miałam sobie zrobić przerwę od forum, ale chęć zaglądania tutaj jest silniejsza ode mnie 😋. Fajnie czytać o kolejnych maluszkach, które przychodzą na świat 🙂.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 20:56
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ala_Ala wrote:Dziewczyny a jak wyglada dieta po CC? Można jeść normalnie w szpitalu?
Dieta raczej lekkostrawna. Ogólnie co obchód pytają o oddawanie moczu i stolec. Chodzi o to, żeby nie było zaparcia i żeby się łatwo wypróżnić po operacji. Ja pamiętam, że po pierwszym porodzie to mogłam jeść na początku tylko zupy, jogurty - ogólnie płynne jedzenie. Po takich ciężkostrawnych obiadach bolał mnie bardzo żołądek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2021, 21:22
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Ja też czekam do majówki. Potem mogę rodzić 😁 u mnie są porody rodzinne tzn z mężem jeśli przyjeżdża się już z akcją porodową. Jeśli cc lub indukcja to najpierw test a potem decyzja co dalej i który szpital 😕 poprzedni poród był indukowany 2 dni po tp, bo skakało mi ciśnienie i mega puchłam. Rozm.stopy zwiększył mi się o 2 numery 😯 mam nadzieję że tym razem samo się rozkręci i ciut wcześniej 😉28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Ala_Ala wrote:Może to jakaś rwa? Bo to aż dziwne, że nie skurcze a tak dotkliwie boli?
Rwa raczej nie bo całe plecy mnie bolą, czasami same łopatki a potem odcinek lędźwiowy co kilka godzin boli gdzie indziej.. w nocy miałam mocno spięty brzuch jak kamień i lekki ból brzucha i już wtedy myślałam że się zacznie poród no ale niestety.. i mam kilka jednorazowych skurczy raz na kilka godzin 😫Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Dzisiaj miałam wizytę i dostałam skierowanie do szpitala na jutro. Cięcie będzie w środę.
Mały bardzo nisko, głowa mocno naciska na cięcie w macicy i ze względu na to, że blizna cienka, 3 cięcie, wiec lekarz nie chce dłużej czekać. Od wczoraj też bardzo mnie boli brzuch, dzisiaj cały dzień mocne skurcze.
Nie spodziewałam się tego kompletnie. Wizytę miałam po 18, a jutro o 8 mam juz być w szpitalu. Dopiero skończyłam się ogarniać, mam wrażenie, Że moja walizka jest za duża....wyglada jakbym jechała na 2 tyg wakacje.
Chyba z wrażenie dzisiaj nie zasnę.