MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelaaaa wrote:Jest któraś jeszcze w dwupaku powyżej 38 tygodnia ? 🤭🤭 U mnie 38+5tc 🙈🙈
Angelaaaa lubi tę wiadomość
37 lat,IV 2019 AMH - 1,31, 11.19 AMH - 0,87
Kriobank, I ET - nieudany , jeden zarodek 7B
II ET - 2AA ,7 dpt - beta 39, synek ❤️
10.2021. - beta 6, cb 💔
01.2022- 10 t.c puste 2 jaja 💔💔
12.2022- 6t3d💔 brak ❤️ -
Ja po pierwszej ciąży mialam tylko na piersiach ale zanim zaszłam w drugą ciążę tak zbledły, że ich w ogóle nie było widać. Wtedy smarowalam się codziennie. W tej ciąży smaruję się jak mi się przypomni. Raczej nie dbam o to i narazie nie zauważyłam nic nowego. Dwa rozstępy to nie tragedia. Potem prawie tego nie będzie widać.
A z tymi porodami sn to trzeba się uzbroić w cierpliwość. Chyba wszystkie moje koleżanki, w tym ja w pierwszej ciąży, miały przeczucie a chyba bardziej nadzieję, że urodzą przed terminem i większość urodziła po terminie albo blisko terminu. Ja w swoim otoczeniu znam albo zaplanowane cięcia, albo jakieś skrajne przypadki na miesiąc albo więcej przed terminem. A jak ciąże donoszone to były w większości przenoszone 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 19:52
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Mi w pierwszej ciąży wyszło sporo rozstępów, teraz nic (póki co). Wtedy się smarowałam, a teraz w zasadzie nie 🤷🏼♀️.
Tamte stare szybko stały się niewidoczne🙂.
Ale mam dziś apetyt...jem jak szalona. A najlepiej mi wchodzi czekolada 😬.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 20:26
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Ja w poprzedniej nie miałam rozstępów, teraz też nie mam. Ale w sumie pilnuję smarowania, może nie codziennie ale co drugi dzień na pewno.
Dziewczyny, podpowiedzcie ile zostaje się standardowo po CC? Właśnie na stronie swojego szpitala przeczytałam że aż 5 dób i aż wierzyć mi się nie chce że tak długo...?Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Ala ala to chyba zależy od szpitala z tego co wiem. Najczęściej 3 doby, ale są właśnie też szpitale gdzie standardowo trzymają 5.
Ja w pierwszej ciąży smarowałam się od początku do końca i zero rozstępów, a w tej prawie wcale nie smaruję i póki co nic nie widzę, żeby coś się pojawiło.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja każda ciążę się smaruje 2 razy dziennie a nawet 3 i w każdej dochodzą mi niestety nowe to niestety genetyka. Ja ogólnie mam po rośnięciu mam sporo nawet na piersiach mam bardzo sucha skórę od dziecka muszę po kąpieli się smarować bo jak nie to wszystko mnie swędzi.
-
U mnie jak wszystko jest ok z mama i dzieckiem, to wychodzisz na 3 dobę, czyli powiedzmy poniedziałek - cc, wtorek, środa - zostajesz na oddziale, czwartek - wypis. Czyli wychodzi że jesteś w szpitalu niecałe 4 dni, ale jeśli cc planowane, to dzień wcześniej patologia więc przy planowanym cięciu 5 dni w szpitalu to minimum.
Ja idę do szpitala w poniedziałek (patologia), wtorek - cc i piątek byłby dniem, w którym mogłabym wyjść najwcześniej. Pierwsza córka też urodzona we wtorek i wyszłam w niedzielę, bo była żółtaczka. W szpitalu byłam tydzień. To był sierpień. Była piękna pogoda, a z sali widok na kominy szpitala. Gdy mnie wypisali ze szpitala czułam się jakbym wyszła z więzienia.
.
Z tymi rozstępami to genetyka. Jak mają się pojawić to i smarowanie 3 razy dziennie nie pomoże.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2021, 23:10
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Emimo wrote:Chyba pytań nie mam. Lekarz mi powiedział ze są pojedyncze sale do porodu. Ze są porody rodzinne i pasuje mi to. Ty chwalilas koleżanka tez, wiec chyba się zdecyduje. Po porodzie na pewno dasz nać jak było , wiec będę miała relacje na biezaco.
A robią test na covida? Czy tylko przy przyjęciach planowych?28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
Seksy? Od 3 tyg stop.. Samopoczucie jakoś specjalnie nie sprzyjało a i chce dotrwać do ciąży donoszonej w dwupaku, żeby mnie przyjęli w miejscowym szpitalu czyli musi być skończony 36tc. Nie wykluczam że jeszcze będą 😉 na libido nie narzekam, ale czasem trzeba się obejść smakiem 😜
Rozstęp zrobił mi się jeden na Lini pomiędzy brzuchem a spojeniem łonowym. Gdyby nie depilacja przed wizytą to bym go nie zauważyła. Nie smaruje się niczym. Czasem jak mam suchą skórę to olej kokosowy idzie w ruch. Na piersiach mam takie malutkie ale to po poprzedniej ciąży bo z miseczki D urosły do H. 😯 Ale też nie są jakoś bardzo widoczne. Ciekawe jak cialo będzie się zmieniać już po porodzie. 🤔28.V '15 - godz. 20:15
Natalia
-
M się na czwartek zarejestrował na szczepienie a ja nie wiem co robić jak bym miała chociaż jeszcze z 3 tygodnie do porodu szczepila bym się już teraz ale w piątek mam cesarkę w czwartek już muszę być w szpitalu więc nie ma jak się zaszczepić przed porodem chce po porodzie. Wiecie ile czekać po cesarce aby się szczepić?
-
Ajrin będziesz w szpitalu to zapytaj jak szybko się możesz zaszczepić.
Ja mogę się zarejestrować dopiero 6 maja więc teoretycznie 9 dni przed tp. Termin pewnie wyznaczy po porodzie więc też będę musiała zaczekać chwilę. Mąż dzisiaj może się zarejestrować to pokazało mu termin na 7 maja. Kolega wczoraj rano o 8 czatowal na wolne terminy "last minute" i o 9:30 Już był na szczepionce. Siedział na pacjent.gov i odświeżał terminy.
-
AJrin wrote:M się na czwartek zarejestrował na szczepienie a ja nie wiem co robić jak bym miała chociaż jeszcze z 3 tygodnie do porodu szczepila bym się już teraz ale w piątek mam cesarkę w czwartek już muszę być w szpitalu więc nie ma jak się zaszczepić przed porodem chce po porodzie. Wiecie ile czekać po cesarce aby się szczepić?
Ajrin, mi wskazywało na termin nawet za 2 dni, wybrałam na 30 maja - czyli dwa tygodnie po CC. Jak pytałam lekarza wczoraj to mówił, żeby jak najszybciej i się nie oglądać na nic. Rekomendował nawet przed jak zdążę. Tyle, że przed bałam się że jednak będę miała jakieś objawy typu gorączka itd i będę się męczyć w szpitalu, a wzięłam zapas po bo tez nigdy nie wiadomo ile zostaniemy w szpitalu. Mąż zapisał się na 7 maja, czyli dwa dni przed moim przyjęciem.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Mi zostało 2,5 tyg do pójścia do szpitala i przed porodem odpuszczam umawianie terminu na szczepienie. Mąż rejestruje się dzisiaj. Termin ma być w przeciągu najbliższych 2 tyg. Ja jednak boję się gorączki po szczepieniu i bólu mięśni( moja mama miała) i nie chce iść w kiepskim stanie do szpitala. Sama cesarka to już duże obciążenie dla organizmu. Zapisze się jak wyjdę ze szpitala.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 07:55
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021