MAJ 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ala_Ala wrote:Ajrin, mi wskazywało na termin nawet za 2 dni, wybrałam na 30 maja - czyli dwa tygodnie po CC. Jak pytałam lekarza wczoraj to mówił, żeby jak najszybciej i się nie oglądać na nic. Rekomendował nawet przed jak zdążę. Tyle, że przed bałam się że jednak będę miała jakieś objawy typu gorączka itd i będę się męczyć w szpitalu, a wzięłam zapas po bo tez nigdy nie wiadomo ile zostaniemy w szpitalu. Mąż zapisał się na 7 maja, czyli dwa dni przed moim przyjęciem.
Dzięki zapisałam się na 14 maja czyli 2 tygodnie po Cesarce 💪 No ja jutro o 12 szpital i też na cesarkę nie chce mieć gorączki to trochę nierozważne aby na 2 dni przed CC się szczepić mega żałuję że nie mam chociaż 2 tygodni do porodu dziecko by miało przeciwciała chociaż jakieś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 08:10
Ala_Ala lubi tę wiadomość
-
2 tygodnie od szczepienia to trochę za mało na wytworzenie się przeciwciał dla dziecka w brzuchu, bo nawet u zaszczepionej osby to za krótko. Te szczepionki na covid porównywane są do tej do krztuśca i zaszczepienie przed samym porodem to za późno żeby dziecku przekazać ochronę. Ale pocieszam się tym, że po narodzinach dostanie w mleku matki 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 08:51
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Hej Dziewczyny:) Gratuluję nowych Dzieciaczków 🥰 my od soboty jesteśmy w domu. Żółtaczka nie schodzi, byliśmy pobrać krew i poziom bilirubiny jest jeszcze dość wysoki, na szczęście nie tak bardzo żeby wracać do szpitala. Był u nas też pediatra no i teraz naświetlamy się w domku. Trochę szkoda, że akurat dzisiaj i jutro, bo jest piękna pogoda i z chęcią poszlibyśmy na pierwszy spacerek . Powoli zaczynamy ogarniać co i jak ale muszę przyznać, że te pierwsze dni są trudne że względu na problem z karmieniem i żółtaczkę. Wczoraj do karmienia użyłam pierwszy raz nakładek na brodawki i wreszcie poszło. Nadal jednak dokarmiam mm.7.01.19. Aniołek👼💔
20.04.21 Synek M 👶💙
17.11.22 Synek A 👶💙 -
Ajrin jak to zleciało. Dosłownie jakbyś kilka dni temu pisała ze za 30 dni idziesz do szpitala a to już jutro 😊u mnie w apce już 39 tydzień. Czyli 37 skończony zaczął się 38. Pogoda robi się całkiem przyjemna mogę rodzic 😀
-
Ja też planuję zapisać się na szczepienie na termin po porodzie.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Emimo wrote:Tak jak podejrzewałam teraz czas leci mi baaardzo wolno. Ostatnie dwa tygodnie zawsze się tak ciągną.
Jutro o tej porze będę w szpitala a za 2 dni już pewnie z synkiem szok. -
Ja chyba za brzuchem nie będę tęsknić. Ciężko wszystko się z nim robi. A to czuwanie ciagle czy są ruchy czy nie ma mnie wykończy. Wiem, ze u nas tez wszystko się zmieni, ale ja już się tego nie mogę doczekać. My mamy jeszcze jedno miejsce w aucie, wiec nie wykluczam piątej ciąży 😅
-
Ja niby mam 2 miejsca w aucie jeszcze ale M nie namowie na kolejną i 39 na karku więc chyba sama siebie nie przekonam 🙈 I tak się mega cieszę, że udało się mieć 3 ❤️ teraz aby zdrowi byli i będę najszczęśliwszą mamą 😃
Emimo lubi tę wiadomość
-
Ja też za brzuszkiem tęsknić nie będę😁. Wolę mieć maleństwo na rękach niż w brzuchu. Dodatkowo dała mi w kość ta ciąża o wiele bardziej niż poprzednia. Może za jakieś 3-4 lata zdecydujemy się na 3cie dziecko, zobaczymy. Mąż jest "za", ja mam mieszane uczucia.
Jadę właśnie do gina. Z synkiem w ciąży po tej wizycie pojechałam na porodówkę. Mam nadzieję, że dzisiaj wrócę spokojna do domu na jakieś 2 tyg. jeszcze 🙂.Czereśniowa lubi tę wiadomość
♂️ styczeń 2019
♀️ maj 2021 -
Jak czytam te Wasze wiadomości to nie wierzę, że ten czas tak minął.
Ja mogę się zapisać na szczepienie 4 maja a termin na 26 i nie wiem właśnie jaki termin wybrać. Bardziej skłaniam się do tego żeby szczepić się po porodzie. Pogadam z lekarzem jeszcze.
A powiedzcie kupujecie jakieś małe mleko modyfikowane "w razie w"? Tak żeby później mąż nie musiał latać po sklepach.. -
Ja się przyłączam do tych co nie będą tęsknić za ciążą. Ja traktuję ciążę tylko jako czas, który musi upłynąć do narodzin dziecka. Czekam tylko na ten czas po ciąży już z dzieckiem. Ciąża i związane z tym wizyty lekarskie, badania, liczenie ruchów itp. mnie stresuje. Ja sama źle się czuję w ciąży i z brzuchem. Ciężko mi, nie mogę spać, boli kręgosłup, mdłości, zgaga, przyrost wagi.. zdecydowanie nie będę za tym tęsknić 😀 a to chyba też moja ostatnia ciąża więc zaciskam zęby na ostatnie kilkanaście dni i czekam końca 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2021, 18:41
🌸 ❤️ sierpień 2018
🐻❤️ maj 2021 -
Mi ten czas szybko ucieka, wiem już po 1 dziecku, że ten rok macierzyńskiego zleci jak z bicza i będzie ciężko wrócić do pracy, zawsze to gdzieś mam z tylu głowy.
Ja nie kupuje mm, wcześniej nie miałam i nie potrzebowałam. Zawsze są apteki w razie awaryjnej sytuacji.Luty 2015 - 👧❤️
Maj 2021 - 👧❤️
-
Mi druga ciąża zleciała tak szybko, że mimo że nie czułam się dobrze to aż zła jestem że to już koniec i te 9 miesięcy zleciało tak ekspresowo. Wiem, że macierzyński to zleci jeszcze szybciej. Przeraża mnie to trochę.
Mnie ogólnie ostatnio jakieś chyba buzujące hormony atakują, bo ciągle płaczę z byle powodu... Aż czasem zastanawiam się jak mąż to wytrzymuje 🙊
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️